NK ZELINA

Zelini prvi prvenstveni bod

06.09.2015.

dp 150905

Nakon dva prvenstvena poraza, a par dana nakon šestice u Zagrebu kod Kustošije, pred momcima je bio imperativ pozitivnog ishoda susreta sa ekipom iz Zaboka. Početak utakmice koju je pred početak obilježila i kiša naznačavala je pomak u igri. Iako, nakon cijele utakmice možemo podvući da još uvijek to nije igra kakva se od momčadi očekuje, pomak je napravljen i Severova momčad bila je u odnosu na prva dva izdanja kompaktnija, nedovoljno povezana, ali ide ka boljem. U susret su domaći ušli puni želje i napadački, a na suprotnoj strani imali su tvrđu, ali ne odviše aktivnu momčad. Već u osmoj minuti prva situacija u kojoj je Zelina mogla doći do prednosti. Kotarski je branio svoj prostor, a u prodoru Maroševića ga srušio unutar prostora, no sudac nije pokazivao ništa već nastavio akciju u kojoj su gosti uspjeli izbaciti iz prostora na nekih 23 metra, kada loptu ponovo prihvaća Marošević i ponovo bude srušen. ovoga puta sviran je slobodnjak koji ništa ne donosi. U 12. minuti Salajpal je iznenadio odličnim provodom po lijevom boku, zaobišavši jednog, pa drugog protivničkog igrača, umarširao u prostor i pokušao iskosa pogoditi, ali ne uspijeva. Šteta što nije vidio ponuđenog maroševića pred petercem. Onda je nekoliko promašaja zaredao Mikulinec. Daljinac je sa suprotnog polja došao u 19. minuti Krezi, koji povratno šalje Mikulincu pred vrata, no veznjak puca pokraj gola. Šest minuta kasnije ponovo Mikulinec pokušava s 25 metara prizemno, dvije minute kasnije još jednom, ništa. Nakon pola sata igre Mladiček je pokušao glavom u gužvi stvorenoj pred zabočkim vratima, a ne uspijeva reagirati u povoljnoj situaciji ni Hrupec. Pred kraj nova dobra akcija Zeline, Mikulinec je proveo po boku, pa na Krezu lijevo, pa Marošević u sredini, no završni šut završava pokraj druge vratnice. Na kraju je iskombinirao dobar provod i Stipić, no ni taj pokušaj ne donosi promjene na semaforu.
Početkom drugog poluvremena svoj niz pokušaja upisao je Hrupec. Njegov prvi napad završen je oduzimanjem u prostoru,koju minutu kasnije opasnom loptom s desna zapucao je prema vratima, nije lopta imala čist smjer, no uspio ju je zahvatiti Marošević i smjestiti u mrežu za prvi ovosezonski pogodak Zeline. Nakon dugo vremena razglasom je prošao poznati i mjesecima rijetko izvođeni "goool" Zelina je povela 1:0. Ne za dugo.
Sada se bude gosti, koji su prvih sat vreman bili inferiorni i relativno slabi i šteta što Zelina to nije deblje iskoristila. Tomašković je minutu nakon primljenog pogotka opasno opalio s desna na vrata, Kotarski je milimetar zakasnio, no lopta odlazi s vanjske strane mreže. Ista stvar sliejdeće minute na drugoj strani. Danas vrlo dobar Krezo lijepo je iznenada  zapucao prema vratima Mihovilića, no i ova lopta odlazi s krive strane vratnice. Visok tempo igre u tom dijelu donosi izjednačenje. Martin Kotarski iznenadio je domnaću postavu prebacivši obranu i smjestivši loptu pod prečku.
Mogli su gosti i do prednosti u 66. minuti. Poslužena je lopta od domaće obrane pred samim vratima Vančini, no srećom iz blizine isti ne uspiejva savladati Pintara. Isti dvojac i u 74. minuti, Vončina iz slobodnjaka puca, Pintar brani. Onda se ponovo diže Zelina, Marošević lijepo proigrava glavom Ovčara, no napad ne uspijeva,, potom Đurec fino sa sredine šalje naprijed lijevo, utrčava Ovčar i dobro gađa, ali vratar je spreman za intervenciju. U samom finišu tekme dvije izrazite prilike Maroševića. Zmazek je odmah po ulasku u igru zaletio se s loptom pred vrata, u svom pokušaju ne uspijeva, ali uzima Mara loptu i ne pogađa iz blizine, kao i u sudačkoj nadoknadi, kada s tri metra promašuje vrata i pogađa iznad prečke.
Slijedeći suparnik je Udarnik koji u Zelinu dolazi nakon uvjerljivog izdanja protiv Kustošije s konačnih 3:0, što je u nedjeljnjom dijelu kola svrstao ZET na prvu poziciju.

Nakon dva prvenstvena poraza, a par dana nakon šestice u Zagrebu kod Kustošije, pred momcima je bio imperativ pozitivnog ishoda susreta sa ekipom iz Zaboka. Početak utakmice koju je dočekala i kiša naznačavala je pomak u igri. Iako, nakon cijele utakmice možemo podvući da još uvijek to nije igra kakva se od momčadi očekuje, pomak je napravljen i Severova momčad bila je u odnosu na prva dva izdanja kompaktnija, nedovoljno povezana, ali bolja.

U susret su domaći ušli puni želje i napadački, a na suprotnoj strani imali su tvrđu, ali ne odviše aktivnu momčad. Već u osmoj minuti prva situacija u kojoj je Zelina mogla doći do prednosti. Kotarski je branio svoj prostor, a u prodoru Maroševića ga srušio unutar prostora, no sudac nije pokazivao ništa već nastavio akciju u kojoj su gosti uspjeli izbaciti iz prostora na nekih 23 metra, kada loptu ponovo prihvaća Marošević i ponovo bude srušen. ovoga puta sviran je slobodnjak koji ništa ne donosi. U 12. minuti Salajpal je iznenadio odličnim provodom po lijevom boku, zaobišavši jednog, pa drugog protivničkog igrača, umarširao u prostor i pokušao iskosa pogoditi, ali ne uspijeva. Šteta što nije vidio ponuđenog Maroševića pred petercem. Onda je nekoliko promašaja zaredao Mikulinec. Daljinac je sa suprotnog polja došao u 19. minuti Krezi, koji povratno šalje Mikulincu pred vrata, no veznjak puca pokraj gola. Šest minuta kasnije ponovo Mikulinec pokušava s 25 metara prizemno, dvije minute kasnije još jednom, ništa. Nakon pola sata igre Mladiček je pokušao glavom u gužvi stvorenoj pred zabočkim vratima, a ne uspijeva reagirati u povoljnoj situaciji ni Hrupec. Pred kraj nova dobra akcija Zeline, Mikulinec je proveo po boku, pa na Krezu lijevo, pa Marošević u sredini, no završni šut završava pokraj druge vratnice. Na kraju je iskombinirao dobar provod i Stipić, no ni taj pokušaj ne donosi promjene na semaforu.

Početkom drugog poluvremena svoj niz pokušaja upisao je Hrupec. Njegov prvi napad završen je oduzimanjem u prostoru,koju minutu kasnije opasnom loptom s desna zapucao je prema vratima, nije lopta imala čist smjer, no uspio ju je zahvatiti Marošević i smjestiti u mrežu za prvi ovosezonski pogodak Zeline. Nakon dugo vremena razglasom je prošao poznati i mjesecima rijetko izvođeni "goool" Zelina je povela 1:0. Ne za dugo.

Sada se bude gosti, koji su prvih sat vreman bili inferiorni i relativno slabi i šteta što Zelina to nije deblje iskoristila. Tomašković je minutu nakon primljenog pogotka opasno opalio s desna na vrata, Kotarski je milimetar zakasnio, a lopta odlazi s vanjske strane mreže. Ista stvar slijedeće minute na drugoj strani. Danas vrlo dobar Krezo lijepo je iznenada  zapucao prema vratima Mihovilića, no i ova lopta odlazi s krive strane vratnice. Visok tempo igre u tom dijelu donosi izjednačenje. Martin Kotarski iznenadio je domnaću postavu prebacivši obranu i smjestivši loptu pod prečku.

Mogli su gosti i do prednosti u 66. minuti. Poslužena je lopta od domaće obrane pred samim vratima Vančini, no srećom iz blizine isti ne uspijeva savladati Pintara. Isti dvojac i u 74. minuti, Vončina iz slobodnjaka puca, Pintar brani. Onda se ponovo diže Zelina, Marošević lijepo proigrava glavom Ovčara, no napad ne uspijeva, potom Đurec fino sa sredine šalje naprijed lijevo, utrčava Ovčar i dobro gađa, ali vratar je spreman za intervenciju. U samom finišu tekme dvije izrazite prilike Maroševića. Zmazek je odmah po ulasku u igru zaletio se s loptom pred vrata, u svom pokušaju ne ostvaruje naum, ali uzima Mara loptu i ne pogađa iz blizine, kao i u sudačkoj nadoknadi, kada s tri metra promašuje vrata i plasira iznad prečke.

Slijedeći suparnik je Udarnik koji u Zelinu dolazi nakon uvjerljivog izdanja protiv Kustošije s konačnih 3:0, što je u nedjeljnjom dijelu kola svrstao ZET na prvu poziciju.

ZELINA - MLADOST (Z) 1:1 (0:0)
SV.IVAN ZELINA - Gradski stadion. Gledatelja: 120. Sudac: Mario Bručić. Pomoćnici: Krčevski, Vučinić (svi Karlovac). Delegat: Borić (Kutina)
ZELINA: Pintar, Kovačević (75-Posavec), Primorac, Mladiček, Salajpal (66-Vojnović), Mikulinec, Peteljak (46-Đurec), Krezo, Stipić  (46-Ovčar), Hrupec (88-Zmazek), Marošević. TRENER: Vladimir Sever  
MLADOST (Z): Mihovilić, Celjak (88-Kolar), J. Kotarski, Vančina, Bajs, Repovečk (46- M. Kotarski), Bunčec, Tomašković, V. Kotarski (59-Jurina), Belanović (83-Dragčević), Kukina Šćapec. TRENER: Zvonko Lipovac
STRIJELCI: 1:0 - Marošević (54), 1:1 - M. Kotarski (58)

Novosti

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

Prijatelji kluba