NK ZELINA

Snijeg zaključio neuspješnu jesen

22.11.2015.

dp 151121

Posljednje jesensko kolo otvorilo je Zelini mogućnost da na zimski odmor odu s boljim bodovnim saldom nakon neuspješne jeseni, no zima je započela gustim snijegom, koji je pratio utakmicu, a malo nepažnje umjesto ka bodovima, odvelo je bijelocrvene u novi poraz. Sve se odigralo u paraktički tri minute drugog poluvremena: izjednačenje, penal, poraz.
Ne možemo kazati da je utakmica bila loša, naprotiv bila je dinamična i sadržajnija no što su vremenski (ne)uvjeti dopuštali, jer Karlovac je bio jutros u kiši koja je dobro namočila teren, a kad su momci krenuli na zagrijavanje, počeo je i snijeg koji je tijekom utakmice bio povremeno tako gust da je teško bilo pratiti zbivanja na terenu. Iako je bilo dosta truda s gostujuće strane, nisu znali iskoristiti neke ponuđene prilike, pa su u vodstvo došli domaći, a kada je konačno stigla nagrada u pogotku, prokockali su Zelinčani sve u istoj minuti. I s ponovnim vodstvom, nije Karlovac bio toliko nadmočan, no iskoristio je još jednu grešku i stigao do uvjerljive i nedostižne prednosti, koju su sačuvali do samog kraja.
Prvih petnaestak minuta odviše ispitivanja, što terena što suparnika, pa tek tada je uslijedilo nekoliko suvislih napada. Pokušavali su začaranu liniju od 20 metara proći Peteljak, Marošević, Vojnović... no teško su dolazili do prostora, a domaća obrana iako ne od previše povjerenja ipak je uspjela čuvati područje svog vratara. S druge strane, domaći su dolazili bliže vrataru Kralju, imali i nekoliko kornera, no ništa nisu uspjevali do 24. minute, kada pronalaze prolaz kroz gostujuću obranu, nailaze na pogrešan potez stopera i povratnom loptom Turkalju dolaze u vodstvo.
Nakon gola obrana Zeline se još više povukla, što je dodatno otvaralo prostor i bolju vidljivost za napad Karlovca. Stoga su pet minuta kasnije napravili svijetlomodri gužvu pred Kraljevim vratima, no par kombinacija nije urodilo plodom, othrvali su se gosti i krenuli ipak ofanzivnije prema naprijed, Ovčar, Peteljak i Marošević pokušavali su organizirati napad no samo ejdnom je uspio se Ovčar progurati u prodoru na vratara, ali s mlakim udarcem, kojeg Demirović uspješno brani. Isti igrač u dobroj prilici i u 37. minuti. Mikulinec je odlično proveo po lijevom boku, nabacio u sredinu, Ovčar ponovo nije bio u silovitom udarcu, pokušao ali lopta je završila iznad gornjeg desnog kuta.
Drugo poluvrijeme počelo je napadom domaćih i uspješnom intervencijom Kralja, nakon toga ponovo je Ovčar potrčao naprijed, Batarilo nije dobro procijenio udarac, pa umjesto zicera još jedan plus čuvara mreže. Konačno, u 60. minuti lijep centaršut Mikulineca s desna završava na drugoj vratnici, s koje Krezo nepogrešivo smješta u mrežu, no slavlje nakon izjednačenja kratko je trajalo. Minutu kasnije napali su domaći, Kašnar je zahvatio igrača, sudac pokazao na kazneni udarac, Štefančić sigurno pogodio. Samo dvije minute kasniej gosti su ponovo ispali u napdu Karlovca, kazna odmah stiže, za 3:1 pobrinuo se Peretin. Unatoč zaostatku, bilo je još prilika, Hrupec se u 72. minuti našao jedan na jedan s vratarem, koji je ničice pao ispred njega, no čisti zicer napadač Zeline ne iskorištava. A nije to bila jedina prilika. 

Posljednje jesensko kolo otvorilo je Zelini mogućnost da na zimski odmor ode s boljim bodovnim saldom nakon neuspješne jeseni, no zima je započela gustim snijegom, koji je pratio utakmicu, a malo nepažnje umjesto ka bodovima, odvelo je bijelocrvene u novi poraz. Sve se odigralo u praktički tri minute drugog poluvremena: izjednačenje, penal, poraz.

Ne možemo kazati da je utakmica bila loša, naprotiv bila je dinamična i sadržajnija no što su vremenski (ne)uvjeti dopuštali, jer Karlovac je bio ujutro u kiši koja je dobro namočila teren, a kad su momci krenuli na zagrijavanje, počeo je i snijeg koji je tijekom utakmice bio povremeno tako gust da je teško bilo pratiti zbivanja na terenu. Iako je bilo dosta truda s gostujuće strane, nisu znali iskoristiti neke ponuđene prilike, pa su u vodstvo došli domaći, a kada je konačno stigla nagrada u pogotku, prokockali su Zelinčani sve u istoj minuti. I s ponovnim vodstvom, nije Karlovac bio toliko nadmoćan, no iskoristio je još jednu grešku i stigao do uvjerljive i nedostižne prednosti, koju su sačuvali do samog kraja.

Prvih petnaestak minuta odviše ispitivanja, što terena što suparnika, pa tek tada je uslijedilo nekoliko suvislih napada. Pokušavali su začaranu liniju od 20 metara proći Peteljak, Marošević, Vojnović... no teško su dolazili do prostora, a domaća obrana iako ne od previše povjerenja ipak je uspjela čuvati područje svog vratara. S druge strane, domaći su dolazili bliže vrataru Kralju, imali i nekoliko kornera, no ništa nisu uspijevali do 24. minute, kada pronalaze prolaz kroz gostujuću obranu, nailaze na pogrešan potez stopera i povratnom loptom Turkalju dolaze u vodstvo.

Nakon gola obrana Zeline se još više povukla, što je dodatno otvaralo prostor i bolju vidljivost za napad Karlovca. Stoga su pet minuta kasnije napravili svijetlomodri gužvu pred Kraljevim vratima, no par kombinacija nije urodilo plodom, othrvali su se gosti i krenuli ipak ofanzivnije prema naprijed, Ovčar, Peteljak i Marošević pokušavali su organizirati napad no samo jednom  uspio se Ovčar progurati u prodoru na vratara, ali s mlakim udarcem, kojeg Demirović uspješno brani. Isti igrač u dobroj prilici i u 37. minuti. Mikulinec je odlično proveo po lijevom boku, nabacio u sredinu, Ovčar ponovo nije bio u silovitom udarcu, pokušao, ali lopta je završila iznad gornjeg desnog kuta.

Drugo poluvrijeme počelo je napadom domaćih i uspješnom intervencijom Kralja, nakon toga ponovo je Ovčar potrčao naprijed, Batarilo nije dobro procijenio udarac, pa umjesto zicera još jedan plus čuvara mreže. Konačno, u 60. minuti lijep centaršut Mikulineca s desna završava na drugoj vratnici, s koje Krezo nepogrešivo smješta u mrežu, no slavlje nakon izjednačenja kratko je trajalo. Minutu kasnije napali su domaći, Kašnar je zahvatio igrača, sudac pokazao na kazneni udarac, Štefančić sigurno pogodio. Samo dvije minute kasnjej gosti su ponovo ispali u napdu Karlovca, kazna odmah stiže, za 3:1 pobrinuo se Peretin. Unatoč zaostatku, bilo je još prilika, Hrupec se u 72. minuti našao jedan na jedan s vratarem, koji je ničice pao ispred njega, no čisti zicer napadač Zeline ne iskorištava. A nije to bila jedina prilika. 

KARLOVAC 1919 - ZELINA 3:1 (1:0)
Karlovac - Čavlekov stadion. Gledatelja: 50. Sudac: Mikola Kožar (D.Stubica). Pomoćnici: Sitar, Lang
KARLOVAC: Demirović (90-Pajić), Magdić, Musulin, Mićunović, Turkalj, Štefančić (87-D.Rakocija), Matuzić (83-Jaković), Veselić, Pausić, Capan (75-M.Rakocija), Peretin. Trener: Sanjin Lucijanić
ZELINA: Kralj, Kašnar, Pajač (46-Batarilo), Krezo, Vojnović, Stipić (66-Hrupec), Mikulinec, Peteljak, Zmazek (46-Đurec), Marošević, Ovčar (84-Salajpal). Trener: Marijan Glavica
STRIJELCI: 1:0 - Turkalj (24), 1:1 - Krezo (60), 2:1 - Štefančić (62-11m), 3:1 - Peretin (64)

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba