NK ZELINA

Prvi proljetni bod

09.03.2015.

zpuksec 150307

Krajem listopada bila je zadnja prvenstvena pobjeda Zeline i posljednji osvojeni bodovi (protiv Vrbovca 2:0). Nakon dugog sušnog razdoblja krenula je pozitiva osvajanjem prvog boda u utakmici protiv Stupnika. Pogodaka nije bilo, nije bilo ni previše prilika, no ipak možemo biti zadovoljni prikazanom igrom, ne i izostankom realizacije.
Vremenski uvjeti su poslužili, iako se strahovalo od najavljenog kišnog uništavanja terena. Lijep i sunčan dan donio je iako mek, za igru dobar teren. Prvih 15 minuta igra je bila mršava, obje su se postave očito upoznavale s terenom i protivnikom, tako da je kamilicu prekinuo tek Zubak u 17. minuti pokušavši s desna iznenaditi vratara Stupnika, no Kovačić je bio koncentriran. Dvije minute kasnije, Đureca su srušili, Marić pokušava iz kuta prostora slobodnjak plasirati oštro, lopta je otišla u dobrom smjeru, pokušao je i nemc pred mrežom pripomoći, no cijela akcija završava bez pogotka. Gosti su sredinom prvog dijela prvi puta konkretnije zaprijetili, naizgled neopasan udarac Žugaj je pročitao i obranio. Loptu preuzima Zelina, napad je preuzeoOvčar, koji se dosta mučio s nekolicinom protivničkih flastera, uspio je zadržati loptu i uputiti ka mreži, no obrana je reagirala i odbacila loptu, pri tome srušivši Ovčara pri izlasku iz prostora. Šest minuta prije kraja prvog dijela, Marić je ponovo pokušao iz prekida s nekih 25 metara, no kovačić opet čita namjeru. Potom je i Đurec probao direktom s lijeva, vrataru u ruke. Svoju drugu priliku gosti imaju u posljednjoj minuti poluvremena, perić je s lijeva zaputio u sredinu, Orešković pokušao prevariti obranu, ali ne vara i sigurnog Žugaja.
U drugi dio bijelo crveni ulaze u boljem izdanju i s više angažmana, pucačke sprave malo konkretnije usmjeravaju ka mreži, ali ništa konkretno. Nova prilika za goste u desetoj miuti nastavka. zanić je opalio opako nakon ubačaja s lijeva, no Žugaj se sa sredine mreže baca u svoju desnu stranu i fantastično skida projektil. Pet minuta kasnije Đurec  finom loptom  poslužuje Hrupeca, koji pokušava, ali Kovačić mu je opet neosvojiva prepreka. Do kraja utakmice ista priča, jalovi pokušaji na obje strane ne donose ništa konkretnog. Igra zadovoljavajuća, no realizacija ostaje veliki problem za obje momčadi, koje u prva dva proljetna kola nisu osjetili zadovoljstvo zgoditka.

Krajem listopada bila je zadnja prvenstvena pobjeda Zeline i posljednji osvojeni bodovi (protiv Vrbovca 2:0). Nakon dugog sušnog razdoblja krenula je pozitiva osvajanjem prvog boda u utakmici protiv Stupnika. Pogodaka nije bilo, nije bilo ni previše prilika, no ipak možemo biti zadovoljni prikazanom igrom, ne i izostankom realizacije.

Vremenski uvjeti su poslužili, iako se strahovalo od najavljenog kišnog uništavanja terena. Lijep i sunčan dan donio je iako mek, za igru dobar teren. Prvih 15 minuta igra je bila mršava, obje su se postave očito upoznavale s terenom i protivnikom, tako da je kamilicu prekinuo tek Zubak u 17. minuti pokušavši s desna iznenaditi vratara Stupnika, no Kovačić je bio koncentriran. Dvije minute kasnije, Đureca su srušili, Marić pokušava iz kuta prostora slobodnjak plasirati oštro, lopta je otišla u dobrom smjeru, pokušao je i Nemec pred mrežom pripomoći, no cijela akcija završava bez pogotka. Gosti su sredinom prvog dijela prvi puta konkretnije zaprijetili, naizgled neopasan udarac Žugaj je pročitao i obranio. Loptu preuzima Zelina, napad je preuzeo Ovčar, koji se dosta mučio s nekolicinom protivničkih flastera, uspio je zadržati loptu i uputiti ka mreži, no obrana je reagirala i odbacila loptu, pri tome srušivši Ovčara pri izlasku iz prostora. Šest minuta prije kraja prvog dijela, Marić je ponovo pokušao iz prekida s nekih 25 metara, no Kovačić opet čita namjeru. Potom je i Đurec probao direktom s lijeva, vrataru u ruke. Svoju drugu priliku gosti imaju u posljednjoj minuti poluvremena, Perić je s lijeva zaputio u sredinu, Orešković pokušao prevariti obranu, ali ne vara i sigurnog Žugaja.

U drugi dio bijelo-crveni ulaze u boljem izdanju i s više angažmana, pucačke sprave malo bolje usmjeravaju ka mreži, ali ništa konkretno. Nova prilika za goste u desetoj miuti nastavka. Zanić je opalio opako nakon ubačaja s lijeva, no Žugaj se sa sredine mreže baca u svoju desnu stranu i fantastično skida projektil. Pet minuta kasnije Đurec  finom loptom  poslužuje Hrupeca, koji pokušava, ali Kovačić mu je opet neosvojiva prepreka. Do kraja utakmice ista priča, poluopasni pokušaji na obje strane ne donose ništa konkretnog. Igra zadovoljavajuća, no realizacija ostaje veliki problem za obje momčadi, koje u prva dva proljetna kola nisu osjetili zadovoljstvo zgoditka.

U utorak slijedi prijateljska utakmica protiv Dubrave Tim Kabel (Žerjavinec 16:00), a u subotu Zelina gostuje u Puli kod momčadi Istre.

ZELINA - STUPNIK 0:0
SV.IVAN ZELINA - Gradski stadion. Gledatelja: 120. Sudac: Valentin Jakovec (Rijeka). Pomoćnici: Petrović, Mihalj. Četvrti: Cindrić. Delegat: Džajkić
ZELINA: Žugaj, Nemec, Primorac, Mijoč, Vojnović (46-Đekić), Đurec, Zubak, Hrupec, Peteljak  (46-Posavec), Marić, Ovčar (58-Salajpal). TRENER: Vladimir Sever
STUPNIK: Kovačić, Cindrić, Zanić, Vuco, Lončar, Konjević (39-D. Orešković), Pejić, Jurković, Mikulinec, Tomas (68-Marić), Perić. TRENER: Boris Perković
IGRAČ UTAKMICE: Matteo Žugaj

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba