NK ZELINA

Poraz u zadnjim minutama

02.02.2013.

Prijateljsku utakmicu s prvoligašem Lokomotivom Zelina je odigrala u okrnjenom sastavu. Nedostajali su ozlijeđeni igrači Gluhak, Đurđek, Kristić, Kaniški i Trojak, nije igrao Šestak, a ubrzo je teren napustio i ozlijeđeni Medved, tako je u drugom poluvremenu trener Dražen Biškup zarotirao samo tri igrača.
Susret su bijelo crveni odlično započeli i uopće u prvom poluvremenu vrlo dobro parirali prvoligašu, a pogotkom Kiša i nagradili svoje dobro izdanje. Iako su plavo bijeli često napadali i dolazili u prostor Zeline, nisu imali realizaciju svojih zamisli, tako da su gosti iako su rijeđe dolazili u prilike, kapitalizirali jednu od svojih akcija. U 29. minuti Kiš je sigurno i lijepim direktom s 25 metara ošinuo po vratima i zakucao u mrežu za vodstvo, koje je Zelina držala gotovo do samog kraja susreta. U drugom poluvremenu igra je malo pala, što zbog uvjeta, što zbog daleko manjeg broja igrača na gostujućoj strani, s čim domaćin nije imao problema, pa je u punom obimu osvježio svoju postavu na kliskom terenu. Već u desetoj minuti jak start na Medvedu stvorio je neugodnu ozljedu po našeg napadača, koji je teren morao napustiti uz pomoć. Njega je mnogo ranije od planiranog zamijenio Jakšinić, novak u postavi Zeline. Šteta, jer upravo u posljednjoj utakmici Medved se otvorio, a tih desetak minuta naznačavalo je da bi i na ovoj utakmici mogao postići poent, umjesto toga put svlačionice označio je i početak stanke do saniranja ozljede. Od mnogih napada u brzim kontrama domaćih, u nekoliko je navrata uspješno reagirala naša obrana, a u 55. minuti opasan je udarac okrznuo prečku s vanjske strane. U drugom dijelu Kuprešaka je zamijenio Nikolić, Šimeka Bosec, a Grgeca Azinović.
U tom poluvremenu u utakmici koja je igrana po jakoj kiši, igra Zeline nije bila na razini prvog dijela, više su se morali bijelo crveni braniti pred akcijama Lokosa, čiji su igrači polako stezali obruč, a u te dvije minute utakmicu je posve okrenuo Mathias Chago, koji je iskoristio nepažnju obrambenih igrača i neobranjivo pogodio iza Mihalica, a već u slijedećem napadu isti igrač ponovo se najbolje snalazi i iskorištava odličnu poziciju iz koje ponovo pogađa za konačnih 2:1.

 

 

LOKOMOTIVA - ZELINA 2:1 (0:1)
ZAGREB - Kajzerica, umjetna trava. Vrijeme kišovito, hladno
LOKOMOTIVA: Picak, Boras, Barbarić, Mesarić, Bručić; Maleš (46. Pavičić); Zakarić (46. Šitum), Trebotić, Antolić, Pjaca, Kramarić (70. Žarkov, Samateh, Puljić, Čakarun, Mesarić; Mrzljak, Pjaca, Chago, Pavičić, Martinac, Šitum) TRENER: Tomislav Ivković
ZELINA: Kranjčec (70. Mihalic), Šimek (55. Bosec), Melnjak, Kotarski, Conjar, Grgec (60. Azinović), Mesec, Kiš, Medved (10. Jakšinić), Kuprešak (46. Nikolić), Krezo. TRENER: Dražen Biškup
STRIJELCI: 0:1 - Kiš (29), 1:1 - Chago (88), 2:1 - Chago (89)

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba