NK ZELINA

Liga 12 sigurna

16.02.2013.

Od kada je odlučeno da je ova sezona posljednja sa 16 klubova u drugom rangu hrvatskog nogometa, ostajale su i mogućnosti promjene odluke o skračivanju lige za 4 pozicije, no na Plenumu klubova 2.HNL, koji je održan u Kući hrvatskog nogometa, Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović potvrdio je da nema promjene odluke i da će se prvenstvena sezona 2013/14 igrati u konkurenciji 12 klubova, što znači da ostaje velika borba za čak sedam klubova, koji će na proljeće ispasti iz drugoligaškog društva, jer se i MaxTv liga skraćuje na deset klubova.
-Dok sam ja na ovoj funkciji, nema govora o potpisivanju bilo kakvog dokumenta koji nema uporište u propisima, pa tako ni dokument o promjeni sustava, koji je izglasan i prema tome izvršni. Liga će se smanjiti na 12 klubova, koliko god vama to bilo žao. Vaša inicijativa da ostane liga 16 je stigla prekasno i ne možemo ju prihvatiti - odrješit je bio Vrbanović obraćajući se predstavnicima klubova 2. lige.
Ante Grgić, koji je dužnost predsjednika Udruženja klubova 2.HNL obavljao prije sadašnjeg Nenada Črnka replicirao je Vrbanoviću da je za vrijeme njegovog mandata inicijativa poslana u HNS, no nikakav odgovor Udruženje nije dobilo. Aktualni predsjednik Črnko u više je navrata pokušao utjecati na promjenu odluke, no HNS je ostao čvrsto na svojoj odluci o reorganizaciji liga.
Predsjednik NK Zelina Vlado Žigrović u raspravi po ovoj temi je bio konkretan - Stara arapska poslovica kaže: ako jedna budala baci biser u bunar, ne može ga izvaditi sto mudraca. Što znači da sustav koji se izglasuje treba proći kroz sva sita i rešeta i da on poslije saživi nekoliko sezona, a ne da ga se mijenja prije svake sezone, ili kako kome padne na pamet.
Gledajući kroz povijest natjecanja, lige u hrvatskom nogometu su (pre)često bile podložne reorganizacijama u imenima, broju klubova u natjecanju, pa i samom rangu, tako da je danas zaista teško smjestiti nekadašnje lige u rang nogometnog natjecanja, gdje su jedino prve dvije lige imale svoj status kroz povijest, dok su ostale stalno mijenjale visinu ranga, imena, regije i stupanj.
Dakle, sukus ove rasprave je da će slijedeće sezone HNL2 imati 12 klubova, a da je na Udruženju da ako tako želi, na vrijeme uputi prijedlog o povratku na Ligu 16 od sezone 2014/15. No, bojimo se da u jednoj sezoni se neće pronaći pro et contra sadašnjeg broja klubova u natjecanju.
Rasprave nije bilo u izvješćima o jesenskoj polusezoni povjerenika Šparavca, Košutića i Klepe. Ivančica Sudac obavijestila je sudionike Plenuma o procesu licenciranja klubova za slijedeću sezonu. Zelina je predala molbu za HNL2, kao i još deset klubova ovog ranga, dok je pet klubova predalo molbu za prvoligaško društvo. To su Solin, Hrvatski Dragovoljac, Lučko, Šibenik i Dugopolje.

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba