NK ZELINA

Poraz u Lekeniku

11.08.2012.

Susrela su se dva "friška" višeligaša. Zelina očekuje početak drugoligaškog natjecanja, dok Lekenik uskoro ima start u trećem rangu nogometa. Smjestio se Lekenik na kraju proljeća ispod prvaka Bistre, a sada u novom rangu bit će u društvu "dojučerašnjih" protivnika Zeline. Svojim navijačima danas su priuštili zadovoljstvo nakon dobre utakmice i pobjede nad zelinom, a strijelac je bio Baglama u posljednjim trenucima prvog poluvremena.
Iako se radi o prijateljskoj utakmici, sa zanimanjem se čekao start početne jedanaestorice u sastavu BC. Uz vratara Kranjčeca, igru su započeli Kristić, Mladiček, Melnjak, Krišto, Kukec, Šimek, Brlečić, Brekalo, Kiš i Mesec. Domaći igrači u plavim dresovima agilno su krenuli u susret željni dokazivanja protiv gosta iz Zeline. Pritisnuli su prema vratima, no obrana je uspješno izbacivala plave, a bnajkonkretniji je bio Gusak. Prva izglednija prilika za BC bila je u 14. minuti. Kiš je u dobroj kombinaciji s Mesecom, nabačaj na stranu Šimek vraća Kukecu, koji pokušava glavom, no lopta odlazi iznad vratiju. Ponovo su domaći u prilici četiri minute kasnije nakon kornera, no dobar udarac ne nalazi svoj cilj. Bc i dalje grade svoje napade, međutim u čestim prodorima prema vratima Nikole Đurđeka nedostaje konačna realizacija. Igračka komunikacija nije bila na najvišoj razini. Ponovo su se domaći osokolili pred kraj prvog dijela. Polukontra dovodi Kovačevića u dobru poziciju, no odmjeren udarac u kombinaciji sa Špišićem Kranjčec skida sa svoje desne vratnice. Kada se već očekivao kraj prvog dijela, slobodan udarac za Lekenik, koji Baglama pretvara u pogodak kroz karusel igrača pred vratima.
Početkom drugog dijela konkretnija igra gostiju. Kukeca i krištu zamjenjuju Gluhak i Trojak, koji nakon petnaest minuta igre ima priliku u kombinaciji s Kišem, potonji još jednom minutu kasnije iz slobodnjaka s dvadeset metara, no udarac je previsok. Potom Prce i Medved mijenjaju Brlečića i Brekala. U tom periodu još jednom Kiš dolazi u priliku, no njegovo prodor i udarac iskosa završava pokraj vratnice.
U 70. minuti vrlo dobru kombinaciju osmišljavaju Prce, Melnjak i Medved, no udarac zelinske trojke zaustavlja vratar Đurđek. Daljincem pokušava i Gluhak, no realizacije na strani Zeline nema. Vrlo dobru šansu stvara Medved u 75. minuti. Dobro reagira na upućenu loptu pred vrata, preskače istrčalog vratara no pogađa vratnicu. U tom periodu u igru ulaze Kotarski (Mladiček), te Hrupec (Trojak). Deset minuta prije kraja ponovo je Zelina opasna preko lijeve strane, bez uspjeha, kao ni pokušaj Špišića dvije minute kasnije.

 

 

 

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba