NK ZELINA

Generalka (ipak) odigrana

23.02.2013.

Jučerašnji snijeg zabrinuo je nogometni svijet kontinentalne Hrvatske, jer najavljene (uglavnom) generalne pripremne utakmcie došle su u pitanje. I utakmica Zeline s Međimurjem visila je o niti do posljednjeg trenutka, no kako je teren u Vrbovcu ipak uspješno očišćen od dvadesetak centimetara novog snijega, utakmica je uz kašnjenje od jednog sata ipak odigrana.
Međimurje je i nakon ovog susreta zadržalo prednost u prijateljskim susretima sa Zelinom. Nakon pobjede prošle zime i remija u ljetnom ciklusu, sada je ponovo Damir Biškup izašao kao pobjednik, ovoga puta s minimalnih 1:0, iz jedne od rijetkih prilika na strani Čakovčana. Igra je u većem dijelu, pogotovo u prvom poluvremenu bila na strani domaćina. U prvih desetak minuta nešto agilniji gosti napadački ulaze u susret te dva puta pokušavaju prodrijeti do vratiju Mihalica, no udarac iz kornera, potom i akcija z desnog boka bili su neprecizni potezi gostujućih napadača. Bijelo crveni taktički u drugačijoj ulozi, strpljivo su gradili svoje akcije, lijepom pas igrom postepeno osvajajući teren, te su češće hodočastili u protivnički prostor. Najbliži vratima našao se u tom dijelu Gluhak, koji brzu Kuprešakovu loptu ne uspijeva snažnije potisnuti ka mreži, potom pokušava i Mesec iz dobre pozicije pred vratima, no uspijeva samo za korner, iz kojeg Kuprešak šalje prejaku loptu.
U 22. minuti Kiš iz voleja pogađa prečku, apreciznija i točnija igra Zeline češće je opasnost za Šafarića, za razliku od "markirnih" čija netočna dodavanja i previše defenzivnih odluka udaljuje ih od prilika. Nakon točno pola sata ponovo centrira Kuprešak, vratar izbacuje u korner, iz kojeg Kiš s kontra strane također napada direktom, no opet se Šafarić snalazi.
U drugom poluvremenu umjesto solidnih Nikolića i Kaniškog u igri su Conjar i Gatarić, dok "kontra" Biškup umjesto Vabeca i Pintarića ubacuje Vuka i Vukovića. Nakon pet minuta igre u nastavku, gosti izvode slobodan udarac sa same linije šesnaeterca, lopta upućena u sredinu ulazi u karusel igrača, Mihalic uspijeva nakratko reagirati na zemlji, no iz drugog udarca Petak odnosi loptu u lijevi kraj mreže za vodstvo gostiju.
Umjesto Kreze, koji je ostao na jednoj prilici, u igru ulazi Medved, odličan Kuprešak odlazi na odmor, a zamjenjuje ga Trojak, koji se našao u nekoliko dobrih akcija, no nijedna mu nije uspjela na desnom boku, a najizglednija je bila u solo prodoru na vrata dvije minute prije kraja susreta. Kotarskog je na mjestu obrane zamijenio Azinović, koji je ostao do kraja susreta bedem za protivničke igrače, zajedno sa sigurnim ministrom Kristićem. Na polovici drugog dijela gosti ponovo u dva navrata pokušavaju, no preciznost im se nije pokazala jačom stranom. Posljednjih minuta pritisnuli su Bijelo crveni, no rezultat ostaje nepromijenjen.

 

ZELINA - MEĐIMURJE 0:1 (0:0)
VRBOVEC - Gradski stadion, umjetna trava. Gledatelja: 55. SUDAC: Marko Vuković. Pomoćnici: Žigrović, Cvetnić
ZELINA: Mihalic, Nikolić (od 46. Conjar), Kaniški (od 46. Gatarić), Kristić, Kotarski (od 60. Azinović), Gluhak, Kiš, Jakšinić, Mesec, Kuprešak (od 60. Trojak), Krezo (od 50. Medved). TRENER: Dražen Biškup
MEĐIMURJE: Šafarić, Dodlek (od 85. Sakač), Pintarić (od 46. Vuković), Petak, Kuzmić, Novko, Nynken, Menzel, Vabec (od 46. Vuk), Skuliber (od 65. Kregar), Puclin. Trener: Damir Biškup
STRIJELAC: 0:1 - Petak (50)

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba