NK ZELINA

Butumovićeva petarda Zelini

08.11.2014.

žpukšec 141108

U vrlo teškim uvjetima na teškom, blatnom i klizavom terenu ni zelina ni Špansko nisu prikazali neki vrhunski nogomet, cijela se utakmica vrtjela oko čudesnog duha iz Španskog, Marka Butumovića, koji je iskoristio svaku pogrešku domaće postave i pretvorio ju u pogodak. Nanizao ih je pet od pet, rijetko i za kapu skinuti.
Prva prilika na susretu pripala je domaćima. Marić je dobro poslužio Hrupca u četvrtoj minuti, međutim nije napadač Zeline bio dovoljno precizan za vodstvo koje bi vjerojatno utakmicu usmjerilo u nekom drugom pravcu. jer, nakon toga sve konce je u svoje noge uzeo Butumović i proslavio se rapsodijom golova. Zaboravljen od domaćih, Družić je u devetoj minuti prihvatio loptu na desnoj strani, ubacio u prostor, lopta preskače zadnju liniju i dolazi na drugu vratnicu na Butumovića, koji kroz trojicu crvenih i vratara pogađa u bliži kraj mreže. Šest minuta kasnije Labrović Salopekovu loptu provodi u prostor, doprema do peterca i proigrava Butumovića na drugoj vratnici, a ovaj neometan lagano i sigurno proslijeđuje u mrežu pokraj palog vratara. Tri minute kasnije i Šolčić se bori s trojicom domaćih, no tek Jurjević otklanja opasnost pred svojim vratima. Potom Salopek gađa s vanjske strane okvira, pokušava na kontra strani hrupec, no u skoku nogom šalje van okvira. I kad se već očekivao zvižduk za odmor, nova majstorija Butumovića. Loptu gosti oduzimaju na sredini i dovode u protivnički prostor, s lijeve strane natrčava Buta i pokraj istrčalog vratara i zaspale obrane plasira u bliži kraj mreže. 
U drugo poluvrijeme domaći ulaze u boljem izdanju, borbeniji, nešto opasniji i konkretniji, no porije no što će to pokazati u igri, ponovo im šamar opali Butumović sa svojim četvrtim pogotkom. Ponovo sličan scenariji, lopta je oduzeta domaćima na svojoj polovici, organizirani napad završava na desno pozicioniranom Butumoviću koji lako osvaja veliki prostor i ošine lijevicom s ruba šesnaeterca u suprotni kraj mreže za sada već ponižavajućih 0:4. No, izgleda da je to tek pokrenulo domaći sastav, već u sliejdećoj minuti Kolar naznačuje nešto, prvo s 15 metara puca u bližu vratnicu, a već u slijedećoj situaciji i zabija. Marić je oduzetu loptu na sredini poslao na desni bok Hrupcu, koji s aut linije ubacuje u prostor, Kolar zahvaća u naletu i s iste pozicije kao maločas pogađa posred mreže. Još jednom umalo. Dubinska lopta Kolara završava skroz naprijed na Hrupcu koji puca dobro, no uspijeva vratar skrenuti u korner. Mirisalo je na peti pogodak duha devetke u 63. minuti. Đekić je krivo uputio loptu, uslijedila je kontra Španskog preko Butumovića, koji sam prodire naprijed, preskače dva flastera u bijelo crvenim dresovima, potom i vratara, no uspijeva stoper Jurjević u zadnji tren spasiti mrežu na samom ulazu u peterac. Na kontra strani tri minute kasnije oštra lopta dolazi s lijeve aut linije na prostor jednaesterca, Hrupec odmah reagira i dobrim udarcem gađa, ali pogađa prečku. Samo dvije minute kasnije konkretno postaje i uspješno. Napad s lijeva Marčić usmjeruje u sredinu, s desna utrčava Hrupec na nekih sedam metara i fino zahvaća, te desnicom odlučno tuče lagano iskosa u mrežu. Nada u preokret ili barem izjednačenje se gasi u 75. minuti. U tri poteza duboko na svojoj polovici zagrepčani uzimaju loptu, na lijevoj strani svi su zaboravili na Butumovića, koji prima i u solo prodoru s ruba šesnaeterca šalje u mrežu. 
Nakon toga uslijedili su skromni pokušaji Ovčara i Hrupca, a potom i prva od dvije sporne situacije. Babić je bio u napadu, protivnički udarac đonom nije sankcioniran, a kasnije u 84. minuti kristalno čist jedanaesterac, kojeg sudac ne vidi. Babić je proveo loptu desno na Posavca, koji ulazi s desna u prostor, protivnički igrač uklizava i s obje ga noge ruši, no sudac je gledao negdje drugdje. Iako se Butumović još jednom našao u situaciji, rezultat se više nije mijenjao.

U vrlo teškim uvjetima na teškom, blatnom i klizavom terenu ni Zelina ni Špansko nisu prikazali neki vrhunski nogomet, cijela se utakmica vrtjela oko čudesnog duha iz Španskog, Marka Butumovića, koji je iskoristio svaku pogrešku domaće postave i pretvorio ju u pogodak. Nanizao ih je pet od pet, rijetko i za kapu skinuti.

Prva prilika na susretu pripala je domaćima. Marić je dobro poslužio Hrupca u četvrtoj minuti, međutim nije napadač Zeline bio dovoljno precizan za vodstvo koje bi vjerojatno utakmicu usmjerilo u nekom drugom pravcu. Jer, nakon toga sve konce je u svoje noge uzeo Butumović i proslavio se rapsodijom golova. Zaboravljen od domaćih, Družić je u devetoj minuti prihvatio loptu na desnoj strani, ubacio u prostor, lopta preskače zadnju liniju i dolazi na drugu vratnicu na Butumovića, koji kroz trojicu crvenih i vratara pogađa u bliži kraj mreže. Šest minuta kasnije Labrović Salopekovu loptu provodi u prostor, doprema do peterca i proigrava Butumovića na drugoj vratnici, a ovaj neometan lagano i sigurno proslijeđuje u mrežu pokraj palog vratara. Tri minute kasnije i Šolčić se bori s trojicom domaćih, no tek Jurjević otklanja opasnost pred svojim vratima. Potom Salopek gađa s vanjske strane okvira, pokušava na kontra strani Hrupec, no u skoku nogom šalje van okvira. I kad se već očekivao zvižduk za odmor, nova majstorija Butumovića. Loptu gosti oduzimaju na sredini i dovode u protivnički prostor, s lijeve strane natrčava Buta i pokraj istrčalog vratara i zaspale obrane plasira u bliži kraj mreže. 

U drugo poluvrijeme domaći ulaze u boljem izdanju, borbeniji, nešto opasniji i konkretniji, no prije no što će to pokazati u igri, ponovo im šamar opali Butumović sa svojim četvrtim pogotkom. Ponovo sličan scenariji, lopta je oduzeta domaćima na svojoj polovici, organizirani napad završava na desno pozicioniranom Butumoviću koji lako osvaja veliki prostor i ošine lijevicom s ruba šesnaeterca u suprotni kraj mreže za sada već ponižavajućih 0:4. No, izgleda da je to tek pokrenulo domaći sastav, već u slijedećoj minuti Kolar naznačuje nešto, prvo s 15 metara puca u bližu vratnicu, a već u slijedećoj situaciji i zabija. Marić je oduzetu loptu na sredini poslao na desni bok Hrupcu, koji s aut linije ubacuje u prostor, Kolar zahvaća u naletu i s iste pozicije kao maločas pogađa posred mreže. Još jednom umalo: dubinska lopta Kolara završava skroz naprijed na Hrupcu koji puca dobro, no uspijeva vratar skrenuti u korner. Mirisalo je na peti pogodak duha devetke u 63. minuti. Đekić je krivo uputio loptu, uslijedila je kontra Španskog preko Butumovića, koji sam prodire naprijed, preskače dva flastera u bijelo crvenim dresovima, potom i vratara, no uspijeva stoper Jurjević u zadnji tren spasiti mrežu na samom ulazu u peterac. Na kontra strani tri minute kasnije oštra lopta dolazi s lijeve aut linije na prostor jednaesterca, Hrupec odmah reagira i dobrim udarcem gađa, ali pogađa prečku. Samo dvije minute kasnije konkretno postaje i uspješno. Napad s lijeva Marčić usmjeruje u sredinu, s desna utrčava Hrupec na nekih sedam metara i fino zahvaća, te desnicom odlučno tuče lagano iskosa u mrežu. Nada u preokret ili barem izjednačenje se gasi u 75. minuti. U tri poteza duboko na svojoj polovici zagrepčani uzimaju loptu, na lijevoj strani svi su zaboravili na Butumovića, koji prima i u solo prodoru s ruba šesnaeterca šalje u mrežu. 

Nakon toga uslijedili su skromni pokušaji Ovčara i Hrupeca, a potom i prva od dvije sporne situacije. Babić je bio u napadu, protivnički udarac đonom nije sankcioniran, a kasnije u 84. minuti kristalno čist jedanaesterac, kojeg sudac ne vidi. Babić je proveo loptu desno na Posavca, koji ulazi s desna u prostor, protivnički igrač uklizava i s obje ga noge ruši, no sudac je gledao negdje drugdje. Iako se Butumović još jednom našao u situaciji, rezultat se više nije mijenjao.

 

 

ZELINA - ŠPANSKO 2:5 (0:3)
SV. IVAN ZELINA - Gradski stadion. Gledatelja: 100. Sudac: Marić (Zagreb). Pomoćnici: Vrbanec, Petravić
ZELINA: A. Jurjević, Kovačević, J. Jurjević, Pajač (56-Posavec), Kolar, Zubčić (63-Crnković), Đekić (72-Ovčar), Marčić, Marić, Babić, Hrupec. Trener: Zoran Milić
ŠPANSKO: Prusina, Šolčić (46-Pavletić), Ivić, Radanović, Mičić, Družić (65-Bojo), Brkić (28-Brozović), Labrović, Butumović, Salopek, Švigir. Trener: Siniša Roguljić
STRIJELCI: 0:1 - Butumović (9), 0:2 - Butumović (15), 0:3 - Butumović (45), 0:4 - Butumović (53), 1:4 - Kolar (56), 2:4 - Hrupec (68), 2:5 - Butumović (75)
IGRAČ UTAKMICE: Marko Butumović

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba