NK ZELINA

Zicer, zicer, gol, zicer, zicer, gol.....

15.11.2012.

Susret Zeline i HAŠK-a ponudio je iznimno velik broj prilika, njih barem petnaestak, a kada se tome pridoda i pet pogodaka, gledatelji su na zelinskom stadionu imali što odgledati u aktivnih 90 minuta. Ne toliko po igri, koja je jednim dijelom izostala, ne zbog angažmana, već zbog terena, koliko po stalnim napadima na protivnička vrata. U tome je prednjačio domaći tim, koji je zaprijetio, opasno zaprijetio desetak puta, mada ni gosti nisu bili neopasni.
Seriju je započeo Mesec već u trećoj minuti. Nije bio dovoljno konkretan u pokušaju jedan na jedan na protivničkog vratara, pokušava to ispraviti Gluhak, koji puca previsoko, nakon toga korner lopta opet ne pronalazi put do mreže. Konkretniji je bio Fuček u devetoj minuti. Fino upućeno loptu iz prostora, kojom zaključuje napad Zeline, Fuček plasira na lijevu vratnicu, lopta prolazi kroz ruke vratara, ali i uz vanjsku stranu vratnice.
Gosti su ozbiljnije zaprijetili u 25. minuti. Bosec se našao u odličnoj situaciji, s desna tuče iskosa, lopta pogađa suprotnu vratnicu i odbija se Kranjčecu u ruke. Odmah uzvraća Šimek u pokušaju s nekih 13 metara, no Županac se obranjuje. U 32. minuti ponovo odbijanac. Kranjčec skida udarac Majcenovića, koji je napao u paraleli s Bosecom. Brzi Šimek ponovo uzvraća, u svom prodoru stvara pritisak, no ne uspijeva zaključiti akciju, preuzima Mesec s boka i upućuje na Krezu, koji ne uspijeva pred samim vratima.
Seriju neuspjelih prigoda kažnjava Majcenić u 36. minuti. Na trenutak je zaspala obrana Zeline, među kojom se najednom stvorio Majcenić i iskoristio idealnu poziciju, te po sredini s nekih desetak metara iskosa pogađa u desnu Kranjčecovu stranu.
Do kraja prvog dijela u priliku dolazi Fuček, koji ispaljuje s desnog boka u sredinu, potom pokušava i Brlečić atraktivnim škaricama, koje zaključuju prigodama zanimljivo prvo poluvrijeme.
I drugi dio počinje prilikom. Nepune dvije minute igre izbacuju Krezu u prvi plan. Mesec nabacuje s lijeva, Krezo solo prodor  zaključuje dolaskom pred vrata izbacivši dva bijela igrača, potom i vratara, koji se baca jurišniku pred noge, no Krezo puca pokraj desne vratnice. Uzdah na tribinama još nije ni utihnuo, a već se događa nova prilika za Zelinu. Mesec prihvaća ponuđenu loptu protivnika na sredini, proigrava Kiša na lijevoj strani, a sedmica uočava Krezu u naletu, no napadač malo kasni i propušta ponuđenu loptu, koja odlazi uz vratnicu s vanjske strane. U 56. minuti Kiš slobodnjak nabacuje pred vrata, Brlečić uletava i pokušava glavom. prilika brzo prelazi na kontra stranu, na kojoj Bosec puca visoko, no Kranja prigodu spušta u korner. Već u slijedećoj minuti Fuček izvodi slobodnjak s desna, odličan udarac dolazi pred sama vrata, gdje pokušava glavom Mesec, no lopta ga prlijeće, vratar odbija u stvorenu gužvu ispred sebe, a najsmireniji je Kristić, koji kroz trojicu protivničkih igrača pronalazi dovoljno mjesto za precizan šus u mrežu.
U 62. minuti odlično reagira Kranjčec u opasnoj situaciji pred svojim vratima, nastalu zbog propusta zadnje linije koja propušta Haškovce prema izglednoj zoni udarca. Još jedna pogreška četiri minute kasnije stvara priliku za Čavala, no vratar domaćih spašava situaciju. U 68. minuti konačno Zelina dolazi u vodstvo. Đurđek vraća loptu u sredinu, napad kreće po desnoj strani, Fuček preuzima i prodire, no na samom ulazu u šesnaeterac je srušen. Slobodan udarac sa 17 metara dobro usmjeruje ka vratima, no visoki obrambenjaci izbacuju u korner, kojeg izvodi Brlečić i brzo se izmjenjuje s Kišem, čiju povratnu loptu Brlečić iskosa s lijeva šalje u suprotnu malu mrežu.
U 75. minuti ponovo Fuček centrira s desna na Brlečića, no Županac je ovoga puta bio spreman. Fantastično je izgledala akcija Zeline za treći pogodak. Loptu oduzetu na sredini terena Mesec produžuje Fučeku na bok, Josip uspješno prolazi protivnike i prodire do šesnaeterca, čitavim putem Mesec ga prati, pri naletu pred peterac prima Fučekovu loptu i lijevicom posprema posred mreže. Pet minuta prije kraja, Bijeli šalju dubinsku loptu Gurbeti koji je na ulasku u šesnaeterac, ovaj eliminira Gluhaka i pogađa uz bližu vratnicu za konačnih 3:2.Do kraja susreta još dva pokušaja domaćih: Kiš iz slobodnjaka puca direkt , no vratar skida, kao i Mesecov pokušaj na samom kraju utakmice.

ZELINA - HAŠK 3:2 (0:1)
SV.IVAN ZELINA - Gradski stadion. Gledatelja: 400. Sudac: Slaven Florijančić (Jurjevac). Pomoćni: Živković (Vukovar), Zobenica (Vinkovci). Četvrti: Lovrić (Đakovo). Delegat: Kesak (Zlatar). Kontrolor: Metličić (Brač)

ZELINA: Kranjčec, Melnjak (od 36. Đurđek), Šimek, Kristić, Mladiček (od 46. Kiš), Kaniški, Brlečić, Gluhak, Mesec, Fuček, Krezo (od 90. Kotarski). Trener: Dražen Biškup

HAŠK: Županac, Ribić, Deković, Marjanović, Piršić, Nimac, Krajček, Woo Lee (od 78. Ljubičić), Bosec, Majcenić (od 51. Gurbeta), Čavala. Trener: Ratko Ninković

STRIJELCI: 0:1 - Majcenić (36), 1:1 - Kristić (57), 2:1 - Brlečić (68), 3:1 - Mesec (75), 3:2 - Gurbeta (84)
IGRAČ UTAKMICE: Mario Brlečić

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba