NK ZELINA

Pali protiv Dugog Sela

07.02.2013.

Utakmica s Dugim Selom i u ovom pripremnom ciklusu došla je upravo u kritičnoj fazi, kada je znatan utjecaj na momčad ostavio prvi zahtjevni dio trenažnog procesa, umor i niz posljedičnih ozljeda kod igrača. To naravno nije alibi za izgubljenu utakmicu, samo faktor koji je utjecao na igru bijelo crvenih, koja nije bila nalik uobičajenom izdanju, kakvo smo vidjeli i prije nekoliko dana protiv Lokomotive. Drugi faktor bio je loš i krivi ulazak u utakmicu. Zelina se nije postavila u svom prepoznatljivom stilu, previše defenzive dodatno je motiviralo ionako napaljene igrače Dugog Sela, koji su krenuli živo, rastrčano i opasno, pa je i Kranjčec imao daleko više posla od kolege na suprotnoj strani. Propuštala je zadnja linija pokušaje "domaćih", tako da je pogodak visio u zraku. Prve minute dale su neuspjele pokušaje Zeline, već u drugoj minuti dobro su akciju osmislili Trojak i Mesec, već minutu kasnije plavi su  pogodili ali pod prekršajem. Strahovalo se i od udarca u glavu koji je Šimek zaradio u šestoj minuti, no na sreću ubrzo se vratio na poziciju. U 16. minuti plavi ne iskorištavaju priliku iz slobodnjaka, nakon što je naš stoper igrao rukom. Ono što mu je uspjelo u drugom poluvremnu, Krezi u prvom nije, Šimekov dobar nabačaj s boka pokušao je iz blizine plasirati glavom, ali za centimetar je lopta bila prebrza. Neiskorištenu priliku kažnjava Lukić već minutu kasnije. Akcija dugoselaca s lijeva i odličan prebačaj na kontra stranu, gdje Lukić ostaje zaboravljen, Kranjčec izlazi na njega, no ex zelinčan prolazi i zabija za 1:0. Lijepa dubinska lopta u 32. minuti zaustavljena je pred vratima Zeline, pa je Jakirević s bijele tičke povisio na 2:0. Nije se dugo čekalo na rezultatski potop, šest minuta kasnije do izražaja dolazi i Micić, nakon odličnog prodora još jednog ex zelinčana Tomislava Vidovića, čije je sjajno posluživanje iskoristio Micić. Ponovo zelinska jedinica izlazi pred napadača svoje mreže, no Micić ga prolazi i mirno plasira loptu u mrežu.
U drugom poluvremenu uslijedile su rotacije igrača. Bilježimo nekoliko dobrih situacija. U 58. minuti Vidović opet aktivan, poklonjenu loptu protivničkog igrača šalje prema mreži, ali previsoko. No, pogodak dolazi već minutu kasnije. U napadu Dugog Sela srušen je Guja u prodoru na vrata, pa sudac ponovo šalje loptu na bijelu točku, s koje je siguran bio Rajko Vidović. Do počasnog pogotka Zelina dolazi u 63. minuti. Iz prekida lopta s desnog kornera dolazi u središnji prostor, Grgec ju prenosi na Krezu, koji glavom zakucava u mrežu.

 

DUGO SELO - ZELINA 4:1 (3:0)
VRBOVEC - Gradski stadion, umjetna trava. Gledatelja: 70.
DUGO SELO: Zeljko, Mamić, I.Filipović, Belek, Ivančević, T.Vidović, Lukić, Martić, Jakirević, R.Vidović, Micić (još su igrali: Smodlaka, Guja, Padro, E.Filipović, Konaj, Vojnović, Pavlić, Cvitanović, Svaguša, Cindrić, Horvat).
ZELINA: Kranjčec, Šimek, Kotarski, Conjar, Kaniški, Grgec, Kiš, Gatarić, Mesec, Trojak, Krezo (još su igrali: Mihalic, Bosec, Kuprešak, Jakšinić, Gluhak, Nikolić, Azinović)
STRIJELCI: 1:0 - Lukić (21), 2:0 - Jakirević- 32-11m), 3:0 - Micić (38), 4:0 - R.Vidović (59), 4:1 - Krezo (63)

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba