NK ZELINA

Pali protiv Dugog Sela

07.02.2013.

Utakmica s Dugim Selom i u ovom pripremnom ciklusu došla je upravo u kritičnoj fazi, kada je znatan utjecaj na momčad ostavio prvi zahtjevni dio trenažnog procesa, umor i niz posljedičnih ozljeda kod igrača. To naravno nije alibi za izgubljenu utakmicu, samo faktor koji je utjecao na igru bijelo crvenih, koja nije bila nalik uobičajenom izdanju, kakvo smo vidjeli i prije nekoliko dana protiv Lokomotive. Drugi faktor bio je loš i krivi ulazak u utakmicu. Zelina se nije postavila u svom prepoznatljivom stilu, previše defenzive dodatno je motiviralo ionako napaljene igrače Dugog Sela, koji su krenuli živo, rastrčano i opasno, pa je i Kranjčec imao daleko više posla od kolege na suprotnoj strani. Propuštala je zadnja linija pokušaje "domaćih", tako da je pogodak visio u zraku. Prve minute dale su neuspjele pokušaje Zeline, već u drugoj minuti dobro su akciju osmislili Trojak i Mesec, već minutu kasnije plavi su  pogodili ali pod prekršajem. Strahovalo se i od udarca u glavu koji je Šimek zaradio u šestoj minuti, no na sreću ubrzo se vratio na poziciju. U 16. minuti plavi ne iskorištavaju priliku iz slobodnjaka, nakon što je naš stoper igrao rukom. Ono što mu je uspjelo u drugom poluvremnu, Krezi u prvom nije, Šimekov dobar nabačaj s boka pokušao je iz blizine plasirati glavom, ali za centimetar je lopta bila prebrza. Neiskorištenu priliku kažnjava Lukić već minutu kasnije. Akcija dugoselaca s lijeva i odličan prebačaj na kontra stranu, gdje Lukić ostaje zaboravljen, Kranjčec izlazi na njega, no ex zelinčan prolazi i zabija za 1:0. Lijepa dubinska lopta u 32. minuti zaustavljena je pred vratima Zeline, pa je Jakirević s bijele tičke povisio na 2:0. Nije se dugo čekalo na rezultatski potop, šest minuta kasnije do izražaja dolazi i Micić, nakon odličnog prodora još jednog ex zelinčana Tomislava Vidovića, čije je sjajno posluživanje iskoristio Micić. Ponovo zelinska jedinica izlazi pred napadača svoje mreže, no Micić ga prolazi i mirno plasira loptu u mrežu.
U drugom poluvremenu uslijedile su rotacije igrača. Bilježimo nekoliko dobrih situacija. U 58. minuti Vidović opet aktivan, poklonjenu loptu protivničkog igrača šalje prema mreži, ali previsoko. No, pogodak dolazi već minutu kasnije. U napadu Dugog Sela srušen je Guja u prodoru na vrata, pa sudac ponovo šalje loptu na bijelu točku, s koje je siguran bio Rajko Vidović. Do počasnog pogotka Zelina dolazi u 63. minuti. Iz prekida lopta s desnog kornera dolazi u središnji prostor, Grgec ju prenosi na Krezu, koji glavom zakucava u mrežu.

 

DUGO SELO - ZELINA 4:1 (3:0)
VRBOVEC - Gradski stadion, umjetna trava. Gledatelja: 70.
DUGO SELO: Zeljko, Mamić, I.Filipović, Belek, Ivančević, T.Vidović, Lukić, Martić, Jakirević, R.Vidović, Micić (još su igrali: Smodlaka, Guja, Padro, E.Filipović, Konaj, Vojnović, Pavlić, Cvitanović, Svaguša, Cindrić, Horvat).
ZELINA: Kranjčec, Šimek, Kotarski, Conjar, Kaniški, Grgec, Kiš, Gatarić, Mesec, Trojak, Krezo (još su igrali: Mihalic, Bosec, Kuprešak, Jakšinić, Gluhak, Nikolić, Azinović)
STRIJELCI: 1:0 - Lukić (21), 2:0 - Jakirević- 32-11m), 3:0 - Micić (38), 4:0 - R.Vidović (59), 4:1 - Krezo (63)

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba