NK ZELINA

Uvjerljivi protiv Podravine

10.02.2014.

Ž.Pukšec, 140208

Prva utakmica ove zime u normalnim okolnostima, bez snijega i hladnoće. Na terenu s umjetnom travom sesvetskog stadiona Bijelo crveni su bili gosti Podravine iz Ludbrega, trećeplasirane momčadi sjeverne treće lige.
Prvi dio susreta odrađuju na vratima Krklec, zadnju liniju drže Kotarski i Josip Jurjević, te Župan i Bašić, u sredini Grgec i Puretić, a prema naprijed Zijler, Borak, Habek i Vuk. Toplakova momčad u utakmicu je ušla dobro, posloženo i ofanzivno, pokazali su to u nekoliko dobrih akcija iz kojih su stvorili i par dobrih prilika, no bez pogotka. Već u trećoj minuti Habek je bio konkretan u svom prodoru s lijeva, na sredini je uposlio Puretića, koji snažno tuče s 18 metara, no vratar Bendelja uspješno intervenira. U devetoj minuti dobar pokušaj Grgeca, koji odlučno puca, ali malo previsoko. Prodor s desna Zijler povratno pronalazi Micića, koji uspijeva prema vratima, ali ne i pogoditi. S dobrom igrom, ali bez pogodaka, kazna stiže u 23. minuti, kada u kaznenom prostoru Bašića lopta okrzne o ruku, a s bijele točke nepogrešiv je bio iskusni Mumlek. Odmah potom nakon grubog prekršaja teren napušta Zijler, kojeg  zamjenjuje Vuk, a vrlo brzo Zelina izjednačuje. Novi napad s lijeva završava na Boraku, koji konkretno iskosa zakucava u suprotnu malu mrežu. Bolja i konkretnija momčad do vodstva dolazi u 35. minuti. Vuk i Grgec su dobro iskombinirali napad, potonji s dvadesetak metara lucidno pogađa pod vratnicu. Do kraja prvog dijela valja izdvojiti i dobru priliku Mumleka, koji pokušava finim udarcem iz blizine, no vratar Krklec dobro reagira i otklanja izglednu priliku za domaćine.
U drugo poluvrijeme obje momčadi ulaze s nekoliko izmjena. Toplka mijenja zadnju liniju i sredinu, a u igri ostaju Vuk, Župan, Micić i Puretić. Izglednija prilika rađa se u 53. minuti, Vuk natrčava na loptu odbijenu od vratara, no ne uspijeva ju vratiti na pravo mjesto, no odmah je uslijedila dobra akcija Župana, koji zaobilazi protivnike i odlučno zapuca te pogađa u suprotni kraj mreže. Samo minutu kasnije odlično je nanjušio priliku Duvnjak i odmjereno zapucao i zakucao. Nešto kasnije Duvnjka je ponovo bio odlučan s nekih 25 metara, no lopta se zaustavila na vratnici. Još nekoliko rotacija u momčadi u igru je vratilo Boraka i Jurjevića. U 78. minuti bljesnula je i odlična prilika za Podravce. Orehovec je nakon vratnice u drugom pokušaju puknuo previsoko. Još bolja akcija na drugoj strani. Vuk, Presečan i Kolar su dobro razigrali, potonji s  lijeva napada i puca na vrata, no treći vratar na golu Podravine Čvrk uspijeva anulirati opasnu loptu. Dobro i sadržajno, iz utakmice u utakmicu diže se igra nove postave Zeline, a ohrabrujuće je što u svakoj utakmici kvalitetom odskoči netko od dovedenih pojačanja, tako da bi uskoro proljetni sastav trebao biti definiran.

Prva utakmica ove zime u normalnim okolnostima, bez snijega i hladnoće. Na terenu s umjetnom travom sesvetskog stadiona Bijelo crveni su bili gosti Podravine iz Ludbrega, trećeplasirane momčadi sjeverne treće lige.

Prvi dio susreta odrađuju na vratima Krklec, zadnju liniju drže Kotarski i Josip Jurjević, te Župan i Bašić, u sredini Grgec i Puretić, a prema naprijed Zijler, Borak, Habek i Vuk. Toplakova momčad u utakmicu je ušla dobro, posloženo i ofanzivno, pokazali su to u nekoliko dobrih akcija iz kojih su stvorili i par dobrih prilika, no bez pogotka. Već u trećoj minuti Habek je bio konkretan u svom prodoru s lijeva, na sredini je uposlio Puretića, koji snažno tuče s 18 metara, no vratar Bendelja uspješno intervenira. U devetoj minuti dobar pokušaj Grgeca, koji odlučno puca, ali malo previsoko. Prodor s desna Zijler povratno pronalazi Micića, koji uspijeva prema vratima, ali ne i pogoditi. S dobrom igrom, ali bez pogodaka, kazna stiže u 23. minuti, kada u kaznenom prostoru Bašića lopta okrzne o ruku, a s bijele točke nepogrešiv je bio iskusni Mumlek. Odmah potom nakon grubog prekršaja teren napušta Zijler, kojeg  zamjenjuje Vuk, a vrlo brzo Zelina izjednačuje. Novi napad s lijeva završava na Boraku, koji konkretno iskosa zakucava u suprotnu malu mrežu. Bolja i konkretnija momčad do prilike dolazi u 35. minuti. Vuk i Grgec su dobro iskombinirali napad, potonji s dvadesetak metara lucidno gađa pod vratnicu, no vratar reagira. Do kraja prvog dijela valja izdvojiti i dobru priliku Mumleka, koji pokušava finim udarcem iz blizine, no vratar Krklec dobro reagira i otklanja izglednu priliku za domaćine.

U drugo poluvrijeme obje momčadi ulaze s nekoliko izmjena. Toplak mijenja zadnju liniju i sredinu, a u igri ostaju Vuk, Župan, Micić i Puretić. Izglednija prilika rađa se u 53. minuti, Vuk natrčava na loptu odbijenu od vratara, no ne uspijeva ju vratiti na pravo mjesto, no odmah je uslijedila dobra akcija Župana, koji zaobilazi protivnike i odlučno zapuca te pogađa u suprotni kraj mreže. Samo minutu kasnije odlično je nanjušio priliku Duvnjak i odmjereno zapucao i zakucao. Nešto kasnije Duvnjka je ponovo bio odlučan s nekih 25 metara, no lopta se zaustavila na vratnici. Još nekoliko rotacija u momčadi u igru je vratilo Boraka i Jurjevića. U 78. minuti bljesnula je i odlična prilika za Podravce. Orehovec je nakon vratnice u drugom pokušaju puknuo previsoko. Još bolja akcija na drugoj strani. Vuk, Presečan i Kolar su dobro razigrali, potonji s  lijeva napada i puca na vrata, no treći vratar na golu Podravine Čvrk uspijeva anulirati opasnu loptu. Dobro i sadržajno, iz utakmice u utakmicu diže se igra nove postave Zeline, a ohrabrujuće je što u svakoj utakmici kvalitetom odskoči netko od dovedenih pojačanja, tako da bi uskoro proljetni sastav trebao biti definiran.

PODRAVINA - ZELINA 1:3 (1:1)
SESVETE - Stadion Sv.Josipa radnika, umjetna trava. Gledatelja: 40. Sudac: Igor Pajač. Pomoćni: Vuković, Kamenarić (svi Sv. Ivan Zelina)
PODRAVINA: Bendelja, Pomper, Holi, Sabol, Tarandek, Jagec, Kukec, Bochl, Mumlek, Čižmešija, Kosec (još su igrali: Kovačić, Čvrk, Jadanić, Brlek, Milas, Novačić, Orehovec, Žmuk). TRENER: Goran Kastel
ZELINA: Krklec, Župan, Kotarski, Jurjević, Bašić, Grgec, Puretić, Zijler, Borak, Habek, Micić (još su igrali: Vuk, A.Jurjević, D.Dankić, Balentović, Kolar, Serdarić, Presečan, Duvnjak, P.Dankić, J.Jurjević). TRENER: Samir Toplak
STRIJELCI: 1:0 - Mumlek (23-11m), 1:1 - Borak (27), 1:2  - Župan (53), 1:3 - Duvnjak (54)

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba