NK ZELINA

Utakmica Gorica - Rudeš zamrznuta

27.05.2013.

Nakon odigranog kola mnogo toga je poznato, ostalo je za zadnjih 90 minuta sezone još samo jedna nepoznanica - tko će ispasti iz lige. Za sada, odlazak u niži rang osigurali su Hašk, Primorac, Imotski i Junak, a od jučer pridružio im se i sesvetski Radnik, koji je porazom u Kostreni u posljednjoj minuti susreta dobio i putovnicu za treću ligu. U najtežoj je situaciji Mosor, koji ima dva boda zaostaka za Goricom prema rezultatima kola, no dodatno se zakompliciralo, jer je Gorica uložila žalbu na utakmicu s Rudešom, jer su Rudešani navodno igrali s igračem, koji nije imao pravo nastupa. Stoga je ta utakmica skinuta s registracije i zamrznuta do odluke Disciplinske komisije, koja bi u konačnici mogla Gorici dodijeliti 3:0 i tri boda, čime bi klub dobio još jednu šansu za ostanak. Prema novoj tablici Gorica ima prednost od boda pred Mosorom, a za zelenim stolom bi registracijom 3:0 pretekli Lučko s istim brojem bodova. Dugopolje i Pomorac su pobjedama napravili mnogo na svom ostanku, mada će konačni rasplet donijeti posljednje kolo. Gorica gostuje kod Vinogradara, Mosor dočekuje Pomorca, a Lučko Zelinu, dok Dugopolje ima najlakši zadatak s HAŠK-om. Ispadanjem Šibenika otvorilo se jedno mjesto, za koje se sada bori nekoliko klubova, no najizglednije je da će tablica i nakon posljednjeg kola izgledati u istom poretku ostalih i otpisanih kao i sada. No 90 minuta je još pred nama.

Mosor je u međusobnim omjerima bolji od Radnika i Gorice, Dugopolje od Mosora i Pomorca, Lučko od Mosora, Radnika i Dugopolja, Gorica od Radnika, Pomorca, Dugopolja i Lučkoga, Radnik od Dugopolja i Pomorca, a Pomorac od Lučkoga, dok s Mosorom tek igra.

Radnik je u Kostrenu otišao s namjerom uzimanja sva tri boda, što bi im otovorilo vrata ostanka, no uspjeli su do 90. minute održati egal, da bi u samoj završnici primili gol, koji ih sunovraćuje u niži rang. Egzekutor sesvetskog kluba je Boban. Hrvatski Dragovoljac je proslavio naslov prvaka i plasman u prvoligaško društvo nakon remija sa Lučkim 1:1. Imotski je do nogu potukao Mosora i vjerojatno mu zapečatio sudbinu.Nakon 3:0 Imočani su pogodili i s bijele točke. Šibenik i Vinogradar odigrali su utakmicu bez težine i značaja, jer Jaskanci su osigurali ostanak, Šibenik je ionako potonuo bez obzira na plasman, pa je zanimljivije bilo izvan stadiona, no na njemu. Navijači su bojkotirali susret ljuti zbog gubitka licenci svog kluba. Inače je susret završio 1:1. U također za poredak nebitnoj utakmici, Junak je na oproštaju počastio navijače pobjedom nad Primorcem 3:1. Gorica je već spomenuta, 0:0 ostvarenih s Rudešom nema nikakvu težinu, jer ovaj će se susret rješavati za zelenim stolom. Hašk je prvi bio putnik u niži rang, na njima je bodove uzeo Solin, koji bi tako prvenstvo mogao završiti na drugom mjestu.

 

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba