NK ZELINA

Sukoba navijača Zeline i Hajduka nije bilo!

07.01.2013.

U svezi s navodnim "navijačkim neredima" tijekom i nakon utakmice četvrtfinala nogometnog kupa Hrvatske, a u svrhu istinitog i činjeničnog informiranja javnosti, te suprotno informacijama navedenim u pojedinim medijima, NK Zelina objavljuje slijedeće priopćenje:


Utakmicu četvrtfinala nogometnog kupa Hrvatske između NK Zelina -  HNK Hajduk, odigranu 27. 11. 2012. godine na Gradskom stadionu u Svetom Ivanu Zelini organizirao je NK Zelina sukladno važećim pravilima natjecanja, te pravilima o sigurnosti i osiguranju nogometne utakmice. Organizacija utakmice je provedna uspješno, bez ijedne zamjerke, a svi sudionici na utakmici bili su na prostoru stadiona sigurni prije, tijekom i nakon utakmice.
Utakmici  je nazočilo 3000 gledatelja, od kojih je bilo 400 navijača HNK Hajduk, koji su bili smješteni na posebno pripremljenoj i odvojenoj južnoj tribini s posebnim režimom ulaska i izlaska s prostora stadiona, što je sa sigurnosne strane u potpunosti provedeno.
NK Zelina pohvaljuje primjereno, korektno i sportsko , bez izgreda navijanje  navijača  HNK Hajduk tijekom utakmice.
Neposredno po završetku utakmice sa dijela  istočne tribine neodgovorni pojedinci  (možebitni pripadnici drugih navijačkih skupina) bacili su nekoliko kamenčića u smjeru južne tribine gdje su bili navijači HNK Hajduk, a od kojih se postupaka ograđujemo te zbog njih iskreno žalimo i osuđujemo ih. To zasigurno nisu bili simpatizeri NK Zeline.  
Po završetku utakmice, navijači HNK Hajduk su ispraćeni sa prostora stadiona mirno i bez i najmanjeg incidenta. O događajima koji su uslijedili nakon napuštanja navijača HNK Hajduk sa prostora stadiona, NK Zelina nema nikakve ingerencije niti odgovornosti. U incidentu koji se dogodio izvan prostora stadiona, odgovorno tvrdimo, nisu sudjelovali navijači NK Zelina, tim više što NK Zelina nema organizirane navijače, niti su kao takvi bili i mogli biti na „mjestu sukoba“. O sukobu policije i navijača HNK Hajduk, NK Zelina nije nadležna očitovati se osim što izražava duboko žaljenje  zbog  nemilih scena koje su se dogodile.
Kao organizator utakmice NK Zelina je predvidio prodaju hrane i pića i na južnom dijelu stadiona, gdje su bili smješteni navijači HNK Hajduk, a koja ipak nije realizirana zbog toga što to nadležne osobe  iz sigurnosnih razloga nisu dopustile.
NK Zelina je sa svoje strane učinio maksimalne napore da u organizaciji utakmice gostima iz Splita, kako uvaženim članovima Uprave HNK Hajduk, tako i navijačima HNK Hajduk, omogući najbolje moguće uvjete boravka  na stadionu u čemu je nadamo se i bio uspješan.
NK Zelina sa svim sportskim rivalima, kao i svim svojim sportskim gostima želi, trudi se i nastoji razvijati suradnju u fer i korektnom ozračju te graditi dobre i nadasve prijateljske odnose. Stoga s razlogom vjerujemo da se takovi sportski odnosi između NK Zeline i HNK Hajduk upravo i razvijaju.

Uprava NK Zelina

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba