NK ZELINA

Malobrojni zaprijetili lideru

16.03.2016.

 

Utakmica s vodećom momčadi lige očekivala se s puno strepnji. Čak tri igrača nisu bila u kadru zbog odrađivanja kartona (Stipić, Batarilo i Pilipović), još toliko zbog ozljeda (Raič, Bošnjak, Hanžek), tako da je kadar na klupi bio malobrojan, a već u početnom dijelu susreta ozlijedio se i Konjević, tako da je Zelina imala hendikep, no izbjegla je, s takvim edostacima, uvjerljiv poraz. Oni koji su podnijeli teret ove utakmice protiv najtežeg protivnika, odradili su svoj posao koliko su mogli, čak naprotiv očekivanju, pružili su dobar otpor, znali preuzeti i inicijativu, pa čak se našli u prilikama da stvore bolji rezultat, no ipak unatoč i pokušajima u samoj završnici, zagrepčani su odnijeli sva tri boda s minimalnom pobjedom od 2:1. Više zadovoljstva rezultatom no igrom imali su tako naši bivši igrači Ivan i Nikola Đurđek i Tomislav Šušković.
U prvom poluvremenu puno nadigravanja, ali bez konkretnih udaraca u okvir. Zagrepčani su bili za nijansu bolji, strpljivo su vrebali, no ništa konkretnije nisu dozvoljavali crveni. Osim prilike u desetoj minuti koja je spretno iskorištena. Napali su Kustošijanci po desnoj strani, ispala je obrana Zeline i otvorila prostor Lovriću, koji je fino iskosa zacementirao loptu u suprotni kraj mreže. U drugom poluvremenu gosti su smanjili tempo, što je bio dobar vjetar domaćima za češće i konkretnije napade. U desetoj minuti nastavka dobar napad Zeline završava kornerom i dvostrukom prilikom pred vratima, no Pajač i Borovčak nisu uspjeli nadmudriti Đurđeka. Ubrzo stiže kazna, sličan scenarij na suprotnoj strani, dva puta su odbili domaći, a onda je rupu u obrani pronašao Borac i zakotrljao posred mreže. U 79. minuti Filip Nemec je fino prevario suparnika na sredini i produžio do Ovčara, koji je s lijeva proveo do peterca, nasrnula je gostujuća obrana na njega, no u stvorenoj gužvi Ovčar se najbolje snašao i zajedno s loptom završio u mreži. Uz još par pokušaja domaćih, dobra prilika u sudačkoj nadoknadi, kada dobro upućenu loptu vratara Nemeca ne uspijevaju Zmazek i Mlinarić zaključiti pogotkom i zaraditi zasluženi bod.

Utakmica s vodećom momčadi lige očekivala se s puno strepnji. Čak tri igrača nisu bila u kadru zbog odrađivanja kartona (Stipić, Batarilo i Pilipović), još toliko zbog ozljeda (Raič, Bošnjak, Hanžek), tako da je kadar na klupi bio malobrojan, a već u početnom dijelu susreta ozlijedio se i Konjević, tako da je Zelina imala hendikep, no izbjegla je, s takvim nedostacima, uvjerljiv poraz.

Oni koji su podnijeli teret ove utakmice protiv najtežeg protivnika, odradili su svoj posao koliko su mogli, čak naprotiv očekivanju, pružili su dobar otpor, znali preuzeti i inicijativu, pa čak se našli u prilikama da stvore bolji rezultat, no ipak unatoč i pokušajima u samoj završnici, zagrepčani su odnijeli sva tri boda s minimalnom pobjedom od 2:1. Više zadovoljstva rezultatom no igrom imali su tako naši bivši igrači Ivan i Nikola Đurđek i Tomislav Šušković.

U prvom poluvremenu puno nadigravanja, ali bez konkretnih udaraca u okvir. Zagrepčani su bili za nijansu bolji, strpljivo su vrebali, no ništa konkretnije nisu dozvoljavali crveni. Osim prilike u desetoj minuti koja je spretno iskorištena. Napali su Kustošijanci po desnoj strani, ispala je obrana Zeline i otvorila prostor Lovriću, koji je fino iskosa zacementirao loptu u suprotni kraj mreže. U drugom poluvremenu gosti su smanjili tempo, što je bio dobar vjetar domaćima za češće i konkretnije napade.

U desetoj minuti nastavka dobar napad Zeline završava kornerom i dvostrukom prilikom pred vratima, no Pajač i Borovčak nisu uspjeli nadmudriti Đurđeka. Ubrzo stiže kazna, sličan scenarij na suprotnoj strani, dva puta su odbili domaći, a onda je rupu u obrani pronašao Borac i zakotrljao posred mreže. U 79. minuti Filip Nemec je fino prevario suparnika na sredini i produžio do Ovčara, koji je s lijeva proveo do peterca, nasrnula je gostujuća obrana na njega, no u stvorenoj gužvi Ovčar se najbolje snašao i zajedno s loptom završio u mreži.

Uz još par pokušaja domaćih, dobra prilika u sudačkoj nadoknadi, kada dobro upućenu loptu vratara Nemeca ne uspijevaju Zmazek i Mlinarić zaključiti pogotkom i zaraditi zasluženi bod.

ZELINA - KUSTOŠIJA 1:2 (0:1)
SV. IVAN ZELINA - Gradski stadion. Gledatelja: 100. Sudac: Stjepan Novosel (Kamanje). Pomoćnici: Tonković, Rehorić
ZELINA: L. Nemec, Kašnar, Gilanj, Mlinarić, F. Nemec, Mikulinec, Pajač, Martinović (64-Mrazović), Konjević (21-Zmazek), Ovčar, Borovčak. TRENER: Marijan Glavica
KUSTOŠIJA: N. Đurđek, Pavliš, Deak, Močilac, Pasarić, I. Đurđek (75-Vragolović), Horvat, Šušković, Borac (64-Turčin), Lovrić, Galić. TRENER: Renato Jurčec
STRIJELCI: 0:1 - Lovrić (10), 0:2 - Borac (64), 1:2 - Ovčar (73)

 

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba