NK ZELINA

Krenuo HNL2

19.08.2012.

Ljetne pripreme su završile. Šesnaest klubova 2. Hrvatske nogometne lige krenulo je u natjecanje. Nova prvenstvena sezona je započela. Prvih deset klubova svoju premijeru sezone imali su danas, ostalih šest sutra. Dugopolje i Solin igraju pod reflektorima, ta utakmica počinje u 20 sati.
Šestotjedne pripreme su iza Biškupove ekipe. Odigrano je devet kontrolnih utakmica promijenjivih rezultata, no pripreme ionako nisu bile bazirane na uspjesima, već na sastavljanju jesenske momčadi. Zelina je krenula pobjedom kod Hrvatskog Dragovoljca (2:1), a od protivnika u drugoj ligi igrali smo i s Rudešom (1:2), te HAŠK-om (1:2). Dugo Selo je bilo vrlo motivirano, na svojem su travnjaku slavili plavi s 3:0, Tekstilac se ponovo pokazao neugodnim protivnikom (0:1), kao i Lekenik, koji je slavio jednim pogotkom. S Međimurjem je ostvaren remi (1:1)
Prava utrka tek počinje. Susret s Rudešom bit će prvi pokazatelj spremnosti Zeline da se suoči s novim protivnicima, nekim znanim i nekim posve nepoznatim klubovima. S HAŠK-om je Zelina igrala u trećem stupnju, kao i s Radnikom i Goricom. Za zelinu bi start bez poraza bio odličan, no ipak je to momčad, kojoj će biti najteže, jer nije među favoritima, a neki ju smatraju "lakim" plijenom. No, poznavajući svoju ekipu, s time se ne bismo složili. I trener Biškup najavio je da Zelina neće biti nikakva kanta za napucavanje, niti će Bijelo crveni u utakmice ulaziti s bijelom zastavom. Slično su doduše nagovještavali po ulasku u treću ligu, pa je Zelina u ove tri sezone pokazala svoje zube i naposljetku se popela stepenicu više, nakon što su to učinili Radnik, Gorica i HAŠK.
U prve četiri utakmice najuvjerljiviji je rezultatom bio Radnik, koji je u Sesvetama pobijedio Šibenik s 3:1, Lučko je s 2:1 pobijedilo HAŠK, Pomorac je slavio u gostima kod Imotskog 1:0, a Mosor i Junak su odigrali bez pogodaka. Većeras igraju još Dugopolje i Solin, ostali sutra.

U Zagrebu bi moglo biti i dosta navijača Zeline, koji su najavili dolazak na premijeru svog kluba u novoj sezoni. Susret se igra od 17 sati.

Novosti

28.11.2023.

Nogovikend: Golijade

Slavili seniori, potom i juniori, na ligama tintilinići, prstići i limači više...

28.11.2023.

Nogovikend: Uvjerljivi kadeti

Seniori pretrpjeli poraz, juniori i kadeti slavili protiv Vrbovca više...

16.10.2023.

Pobjeda protiv Tondacha

u 10. kolu sezone Zelina nagradila svoju igru uvjerljivom pobjedom više...

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

Prijatelji kluba