NK ZELINA

Zadržati pozitivnu seriju

13.09.2011.

Pobjedom nad Orijentom, Zelina je dobila tri važna boda za bijeg iz donjeg dijela tablice. Napredak za četiri pozicije jedan je od stimulansa za još jedan korak prema vrhu, kamo ovaj klub i pripada. Najveći plus subotnje utakmice je veliki pomak u igri, sadržaju i kombinatorici, naznake čega su bile u Vrapču, a sada su i pokazane. Trener Biškup došao je u trenutku kada je sezona već počela i nije mu bilo lako u hodu i na brzinu posložiti i upoznati momčad, no Vrapče, savski Marof i orijent dali su mu smjernice o mogućnostima formacije koja mu je na raspolaganju, pa će za susret s Bujem već s puno manje stresa provjeravati taktičke zamisli. Zelina ide na tri boda, to je sigurno, igraju na svom travnjaku i prednost domaćeg terena žele kapitalizirati maksimalnim učinkom. Pola posla učinjeno je u subotu, danas slijedi "drugo poluvrijeme".
Krk, koji je uzeo Zelini dva boda, a jedan uknjižio sebi, na čelu je tablice. Iako se ove sezone radi o vrlo dobroj i posloženoj momčadi, Krk ima veliki teret zadržati svoju vodeću poziciju i potvrditi odlična tri kola iza njih. Ispred njih je Vrbovec, trenutno drugoplasirani, pa će derbi kola dati novog ili potvrditi dosadašnjeg lidera. Naravno ne treba ovdje zaboraviti i Rovinj i Nehaj, koji također imaju sedam bodova, ali i gostovanja: Uskoci gostuju u Vinodolu, a Kanarinci u Opatiji. I peta Novalja je na gostovanju, neće im biti lako u Stupniku. Jadran je na startu poveo ligu, sada sa šeste pozicije dočekuje probuđeno Dugo Selo, koje želi zaboraviti prva dva kola i u Poreču uzeti barem bod.

Vrapče je posrnulo, Buje je za jedan (jedini) pogodak bilo uspješnije, bunkerica žutih nije ovog puta uspjela, danas im dolazi Crikvenica, koja nema ništa na svom kontu, a teško da će nešto uhvatiti na nezahvalnom terenu u Zagrebu. Dubrava je u subotu imala dobru premijeru doma, sada već nova vatra, jer odlazi Segesti, koja nije zadovoljna 11. pozicijuom i ne želi kod kuće bodove staviti na akciju. Orijent nakon poraza u Zelini većeras igra "noćnu" utakmicu s Grobničanom, proslavit će nove reflektore, žele i pobjedu.
Svi susreti igraju se u 16:30, a u Zelini navijače i gledatelje i danas očekuje besplatni gablec.

 

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba