NK ZELINA

Gradski stadion Zelina

Gradski stadion Zelina mjesto je koje subotom okuplja veliki broj navijača i simpatizera kluba. Stoga je i prisutna stalna želja da se prostor učini što ljepšim, ugodnijim i funkcionalnijim.  Po uspjehu kluba plasmanom seniora u 3. HNL moralo se promijeniti i uvjete, te od malog igrališta stvoriti stadion. Bio je to dug i naporan posao, svake se sezone napravilo više, a od nekadašnjeg igrališta "uz ogradu" vremenom je nastao lijep, malen stadion, koji će nakon mnogih intervencija, zahvata, ideja i realizacije, svakom gledatelju pružiti maksimalni komfor uz uživanje u kvalitetnom nogometu. Ovo je samo mali presjek u nekoliko godina rekonstrukcije zelinskog igrališta "na bazenu" do Gradskog stadiona Zelina.

U potpuno novom ruhu, dograđen i dorađen, sada pruža potpuno zadovoljstvo gledanja utakmice na natkrivenoj centralnoj tribini, ali sa preko stotinu mjesta i pomoćnom tribinom. Na vrhu je i VIP loža. Ugostiteljska usluga u caffe baru, a uz utakmice, prijatelji kluba časte i s gablecom. Veliki semafor također je bila novost na našem stadionu, a radiovi su tek počeli...(2009)

Uoči sezone 2010/11 kapacitet tribina je povećan. Uz pomoćnu tribinu dograđen je nastavak s betonskim postoljem sa dodatnih minimalno stotinu mjesta za gledatelje, a ispod nove tribine uređene su i dvije velike prostorije za opremu. U bliskoj budućnosti i ta će tribina biti natkrivena.(2011)

   

U proljeće 2012, sve je spremno za novu tribinu. Nakon građevinskog dijela, obojana su polja kretanja, a na red uskoro dolazi montaža sjedalica. Demontirana je montažna tribina u prvom dijelu sadiona, postavljen je betonski plato, tako da će po završetku cijela zapadna strana biti u jednom dijelu.(02.05.2012.)

    

Osam dana kasnije, majstori od konstrukcije u samo jednom danu postavili su nosače za konstrukciju pokrova nove tribine. Uz znatiželno nadgledavanje mnogih zaintersiranih, tribina je rasla, uskoro se nazire kraj radova i proširenje kapaciteta stadiona za nekolikos stotina natkrivenih sjedećih mjesta (10.05.2012.) 

Kostur je postavljen, sada je na redu pokrivanje, kako bi se bez obzira na vremenske uvjete moglo raditi na montaži samog kapaciteta tribine. No, ljeto je bilo toliko sušno, da se kiša nije nazirala ni nadaleko. U znoju visokih i do 40 stupnjeva vrućine, klubski simpatizeri strpljivo su ugrađivali stolicu po stolicu.

                   

Korak po korak, stolica po stolica, prva, deseta, stota, sedamstota.... na početku je izgledalo kao da nikad neće doći kraj brojanju rupa u betonu, razmjeravanja, montiranja... No, strpljivost i osvježenje u klubskom domu, koji je također u uređenju, posao su učinili lakšim, a rezultat je nakon dugih dvadesetak ljetnih dana bio vidljiv (06.06.2012.)

 

I tako je u konačnici u vrlo kratkom vremenu velikim trudom i željom klupskih simpatizera i članova posao dovršen, na njihovo zadovoljstvo, najvećim dijelom njihovim rukama, uz ponekad nervozu, ponekad veselje, u konaćnici, Zelina je dobila svoju ljepoticu u plavom. Još je puno posla u uređenju terena, interijera, ograde, dvorišta... No, do prve službene utakmice u kolovozu, sve mora biti gotovo i cakum pakum! Zavirit ćemo malo i unutra...

    

Svaki dijelić stadiona je pregledan, svaki nedostatak stavljen na listu popravka, uređenja, promjene. Sve u cilju da u svakom kutku novog zdanja bude ugodno, lijepo, čisto i funkcionalno. Vremena je sve manje, drugoligaška sezona je na pragu, no straha nije bilo, sve će biti završeno na vrijeme. Stoga se paralno s interijerima prionulo uređenju prostora stadiona. Vidljivo na fotografijama, kako se radilo na proširenju glavnog terena, postavljanju nove ograde oko igrališta i potpuno preinačilo dvorište stadiona.

          

                       

Kolovoz je donio "zadnji glanc". Dok su mnogi "točali noge" na Jadranu, na stadionu radovi su bili u punom jeku. Još jednom se sve pregledavalo, čelnici kluba neumorno su obilazili stadion, tražili nedostatke, slali ekipe s jedne strane na drugu, sve dok ne bude sve gotovo - gotovo. Tako je, iako su radovi bili na vrijeme završeni i posljednja noć uoči prve službene utakmice bila za neke radna i duga, duga.. Istovremeno, na novom pomoćnom igralištu već je odigrano nekoliko prijateljskih utakmica, a posjetitelji su razgledavali novu "Plavu ljepoticu". Kada je došao konačno dan premijere i prva drugoligaška utakmica protiv Vinogradara, svi smo odahnuli. To je to!

 

 

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba