NK ZELINA

Tri boda iz Crikvenice

18.09.2011.

Crikvenica je Zelinu dočekala u vrlo neizglednoj situaciji, u kojoj su u utakmicu ušli na sve ili ništa. Četiri poraza u prva četiri kola, prošlogodišnjeg je kandidata za naslov natjeralo na očajničku trku po prve bodove. Međutim Zelina se pokazala protivnikom koji nije primjeren cilj za konsolidaciju. Domaći su odigrali koliko su mogli, prvih pola sata prvog dijela i desetak minuta u drugom dijelu. Jedini pogodak postigli su s bijele točke, u vrlo dvojbenoj situaciji pri dosuđivanju kaznenog udarca.
Zelina je trebalo punih pola sata da zaigra, spusti loptu na zemlju i poveže igru u pokušaju konkretnijeg nastupa, pogotovo nakon dosuđenog jedanaesterca u 21. minuti, kada Tucaković dovodi domaće u vodstvo. U napadu Crikvenice domaći igrač pao je unutar prostora, a sudac je ocijenio da je krivac Mladiček, koji je bio ispred igrača, tako da je odluka o najstrožoj kazni vrlo upitan potez prvog arbitra. Prije toga zabilježili smo prvi daljinac Juroša u 8', kada poslužuje Šuškovića na lijevoj strani, no kapetan uspijeva u prodoru samo do vratara Sroka. Nakon toga uslijedila je i prva intervencija Kranjčeca na pokušaj Burazora, a potom su uslijedili i pokušaji Spasića i Debakia, debitanta u postavi Crikvenice. Domaći drže inicijativu, tri minute kasnije Juroš gubi loptu na liniji šesnaeterca, a Peričić odlučno tuče, ali previsoko. Potom pokušava i Jug ,opet previsoko. Gosti se tada razigravaju i polako preuzimaju igru, pa Mladiček i Juroš imaju dobru poziciju pred vratima na korner Šuškovića, no ne snalaze se u završnom šutu. U posljednjoj minuti prvog dijela ponovo opasan Burazor, no njegov udarac Kranjčec skreće iznad svojih vratiju.
Prvih deset minuta drugogo dijela Zelina stagnira, pokušavaju to domaći iskoristiti preko Burazora i Spasića, no do pogotka dolazi tek dvije minute kasnije na suprotnoj strani. Melnjak ubacuje s lijeve strane, Marošević i Mesec u aktivnom napadu ne nalaze prostora za šut, Mesec vraća loptu malo natrag na Juroša, koji s dvadesetak metara pogađa ljevicom Srokovu mrežu.
Samo dvije minute kasnije prvo štorga tuče s lijeva, a odbijenu loptu od vratara pokušava ponovo usmjeriti Marošević, samo za korner. Dobrim, ali nedovoljno preciznim udarcem domaću jedinicu ugrožava s 25 metara i Mesec pet minuta kasnije. Do vodstva Zelina dolazi u 75'. Slobodni udarac s preko dvadeset metara izvodi Marošević, loptom zaobilazi živi zid i zakucava za 2:1. Do kraja susreta Kranjčec je imao sjajnu intervenciju u pokušaju domaćih, a mesecov slobodnjak s 25 metara konkretizira Štorga, čiji pogodak poništava zaleđe.

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba