NK ZELINA

Počeo zimski odmor

17.12.2012.

Posljednje okupljanje ove godine, seniori Zeline imali su u petak. Nakon večere i zdravice za izuzetno uspješnu godinu, igračima su upućene čestitke za vrhunske sportske dosege u 2012. godini, ali i fantastične jeseni u kojoj su pokazali svoju kvalitetu i moć osvajanjem trećeg mjesta u 2.HNL kao debitanti, te ulaska u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, u kojem ih je samo pomanjkanje sreće udaljilo od polufinala. Uz igrače i stručni stožer, na posljednjem okupljanju bili su i članovi Uprave kluba. Svi odreda izrazili su svoj ponos ostvarenim rezultatima. Prvi je igračima čestitao predsjednik kluba Vlado Žigrović.
-Ove jeseni postigli ste vrhunske rezultate. Ušli ste u drugoligaško društvo, u ligu koja iziskuje mnogo više od treće, u kojoj je Zelina igrala do proljeća, na veliko zadovoljstvo i članova ovog kluba, Uprave, navijača, ali i Vas samih, ostvarili ste izniman rezultat osvajanjem trećeg mjesta, u što je malo tko izvan ovog kluba vjerovao, a najmanje vaši protivnici u natjecanju. Ulazak u završnicu Hrvatskog nogometnog kupa je dodatni uspjeh, ulazak među osam najboljih fantastičan doseg, što je u najboljem svijetlu pokazalo i četvrtfinale protiv Hajduka u dvije utakmice, koje su Zelinu dodatno promovirale kao odličan klub s odličnom momčadi. Stoga s ponosom čestitam Vama igračima, stručnom stožeru, kao i svima u klubu i prijateljima kluba, koji su na svoj način doprinijeli ovom uspjehu s kojim se danas promoviramo kao dobro posložen klub, koji zna kamo želi i koji zna kako to ostvariti. NK Zelina je kroz svoje sportske uspjehe na najljepši mogući način promovirao i naš grad - Sveti Ivan Zelinu, tako da su i naši sugrađani ponosni na Vas i Vaš veliki doprinos svemu čime se danas možemo pohvaliti. Svima Vama želim da i dalje ostanete na okupu, a obzirom na nadolazeće blagdane, Vama osobno, kao i Vašim obiteljima, roditeljima, suprugama i djevojkama upućujem najljepše želje za Božić i sretnu, zdravu i uspješnu Novu godinu.
U opuštenoj atmosferi, još se jednom osvrnulo na mnoge lijepe trenutke i događaje, koji su obilježili proteklu jesen, iznjedrili nove junake i još čvršće povezali ovu skladnu družinu odličnih igrača.
-Ja sam već dugo u ovom klubu i zaista mi je veliko zadovoljstvo predstavljati naš sveti dres bijelo crvene boje. Kao kapetan momčadi, svojim suigračima želim da ostanu i dalje zajedno, kako bismo se i nadalje radovali novim uspjesima, kojih će siguran sam u to, biti i godini pred nama - poručio je suigračima kapetan Vedran Mesec.
Najuspješniju godinu kluba svojim je radom i imenom obilježio i glavni trener i strateg rezultatskog uspjeha Zeline, Dražen Biškup, koji nije krio veliko zadovoljstvo sastavom s kojim je uspjehe i postigao.
-Pokazali ste i u ligaškom natjecanju, pokazali ste i u kupu da ste kvalitetna i iskusna momčad, koja se nikoga ne boji, koja sa svakim protivnikom može ravnopravno igrati i svakoga pobijediti. Nekada i nema sreće, no bez obzira na ispadanje protiv Hajduka, ja sam Vašom igrom i prezentacijom izuzetno zadovoljan. Pitali su me mnogi što sam rekao našem kapetanu nakon splitske utakmice u kojoj je mogao postati junakom. Ništa! Ja mu ne mogu niti mu itko može bilo što zamjeriti, odigrao je odlično, sreća ga nije htjela. Ja nakon ovog četvrtfinala, koje je došlo nakon odlične jeseni, zaista ne mogu prigovoriti ni jednom rječi, naprotiv, želim istaći da sam ponosan na Vas i da mi je veliko zadovoljstvo što radim s ovako dobrom ekipom. Ove uspjehe ostvarili smo zajedno, jer imamo sve preduvjete i ovim putem zahvaljujem klupskoj Upravi i svima u klubu, koji su nam omogućili da sve to ostvarimo. Ovo je klub, koji može i jest na ponos svoga grada.
Trener Biškup u ime kluba pozdravio je Josipa Fučeka i zaželio mu uspješnu karijeru u novom klubu, napomenuvši, kako je njegov doprinos velik i kako je NK Split njegovim dovođenjem dobio vrijedno i jako pojačanje. Zelinska jedanaestica Josip Fuček bio je posljednji puta sa svojim jesenskim društvom.
-Teško mi se rastati sa Zelinom. Naravno, da moram dalje svojom karijerom, no želim ponoviti, jer zaista tako mislim, da su mi ova četiri mjeseca u Zelini bio najljepši period u mojoj karijeri i svima se na tome najtoplije zahvaljujem. Ovo je klub, kakav svaki igrač samo poželjeti može i teško je taj osjećaj prenijeti, stvarno moraš biti ovdje i osjetiti tu ogromnu pozitivu. Ja sam siguran, a mislim da svojim iskustvom to mogu izraziti, da bi u ovom trenutku Zelina i u prvoligaškom društvu bila uspješna i zasigurno svojom igrom bila na sredini tablice. Samo nastavite tako, radovat će me svaki Vaš novi uspjeh, a toga će biti. - poručio je Fuček na rastanku.
Pjesma i veselje obilježili su posljednje okupljanje seniora. Bila je to noć zadovoljstva postignutim, zajedništva i prijatelja. Jutro je donijelo početak odmora, koji će biti kraći no što je uobičajeno, već sredinom siječnja kreću pripreme za nove zadatke, za proljetni nastavak uspjeha.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba