NK ZELINA

Krenuo HNL2

19.08.2012.

Ljetne pripreme su završile. Šesnaest klubova 2. Hrvatske nogometne lige krenulo je u natjecanje. Nova prvenstvena sezona je započela. Prvih deset klubova svoju premijeru sezone imali su danas, ostalih šest sutra. Dugopolje i Solin igraju pod reflektorima, ta utakmica počinje u 20 sati.
Šestotjedne pripreme su iza Biškupove ekipe. Odigrano je devet kontrolnih utakmica promijenjivih rezultata, no pripreme ionako nisu bile bazirane na uspjesima, već na sastavljanju jesenske momčadi. Zelina je krenula pobjedom kod Hrvatskog Dragovoljca (2:1), a od protivnika u drugoj ligi igrali smo i s Rudešom (1:2), te HAŠK-om (1:2). Dugo Selo je bilo vrlo motivirano, na svojem su travnjaku slavili plavi s 3:0, Tekstilac se ponovo pokazao neugodnim protivnikom (0:1), kao i Lekenik, koji je slavio jednim pogotkom. S Međimurjem je ostvaren remi (1:1)
Prava utrka tek počinje. Susret s Rudešom bit će prvi pokazatelj spremnosti Zeline da se suoči s novim protivnicima, nekim znanim i nekim posve nepoznatim klubovima. S HAŠK-om je Zelina igrala u trećem stupnju, kao i s Radnikom i Goricom. Za zelinu bi start bez poraza bio odličan, no ipak je to momčad, kojoj će biti najteže, jer nije među favoritima, a neki ju smatraju "lakim" plijenom. No, poznavajući svoju ekipu, s time se ne bismo složili. I trener Biškup najavio je da Zelina neće biti nikakva kanta za napucavanje, niti će Bijelo crveni u utakmice ulaziti s bijelom zastavom. Slično su doduše nagovještavali po ulasku u treću ligu, pa je Zelina u ove tri sezone pokazala svoje zube i naposljetku se popela stepenicu više, nakon što su to učinili Radnik, Gorica i HAŠK.
U prve četiri utakmice najuvjerljiviji je rezultatom bio Radnik, koji je u Sesvetama pobijedio Šibenik s 3:1, Lučko je s 2:1 pobijedilo HAŠK, Pomorac je slavio u gostima kod Imotskog 1:0, a Mosor i Junak su odigrali bez pogodaka. Većeras igraju još Dugopolje i Solin, ostali sutra.

U Zagrebu bi moglo biti i dosta navijača Zeline, koji su najavili dolazak na premijeru svog kluba u novoj sezoni. Susret se igra od 17 sati.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba