NK ZELINA

Zelini prvi prvenstveni bod

06.09.2015.

dp 150905

Nakon dva prvenstvena poraza, a par dana nakon šestice u Zagrebu kod Kustošije, pred momcima je bio imperativ pozitivnog ishoda susreta sa ekipom iz Zaboka. Početak utakmice koju je pred početak obilježila i kiša naznačavala je pomak u igri. Iako, nakon cijele utakmice možemo podvući da još uvijek to nije igra kakva se od momčadi očekuje, pomak je napravljen i Severova momčad bila je u odnosu na prva dva izdanja kompaktnija, nedovoljno povezana, ali ide ka boljem. U susret su domaći ušli puni želje i napadački, a na suprotnoj strani imali su tvrđu, ali ne odviše aktivnu momčad. Već u osmoj minuti prva situacija u kojoj je Zelina mogla doći do prednosti. Kotarski je branio svoj prostor, a u prodoru Maroševića ga srušio unutar prostora, no sudac nije pokazivao ništa već nastavio akciju u kojoj su gosti uspjeli izbaciti iz prostora na nekih 23 metra, kada loptu ponovo prihvaća Marošević i ponovo bude srušen. ovoga puta sviran je slobodnjak koji ništa ne donosi. U 12. minuti Salajpal je iznenadio odličnim provodom po lijevom boku, zaobišavši jednog, pa drugog protivničkog igrača, umarširao u prostor i pokušao iskosa pogoditi, ali ne uspijeva. Šteta što nije vidio ponuđenog maroševića pred petercem. Onda je nekoliko promašaja zaredao Mikulinec. Daljinac je sa suprotnog polja došao u 19. minuti Krezi, koji povratno šalje Mikulincu pred vrata, no veznjak puca pokraj gola. Šest minuta kasnije ponovo Mikulinec pokušava s 25 metara prizemno, dvije minute kasnije još jednom, ništa. Nakon pola sata igre Mladiček je pokušao glavom u gužvi stvorenoj pred zabočkim vratima, a ne uspijeva reagirati u povoljnoj situaciji ni Hrupec. Pred kraj nova dobra akcija Zeline, Mikulinec je proveo po boku, pa na Krezu lijevo, pa Marošević u sredini, no završni šut završava pokraj druge vratnice. Na kraju je iskombinirao dobar provod i Stipić, no ni taj pokušaj ne donosi promjene na semaforu.
Početkom drugog poluvremena svoj niz pokušaja upisao je Hrupec. Njegov prvi napad završen je oduzimanjem u prostoru,koju minutu kasnije opasnom loptom s desna zapucao je prema vratima, nije lopta imala čist smjer, no uspio ju je zahvatiti Marošević i smjestiti u mrežu za prvi ovosezonski pogodak Zeline. Nakon dugo vremena razglasom je prošao poznati i mjesecima rijetko izvođeni "goool" Zelina je povela 1:0. Ne za dugo.
Sada se bude gosti, koji su prvih sat vreman bili inferiorni i relativno slabi i šteta što Zelina to nije deblje iskoristila. Tomašković je minutu nakon primljenog pogotka opasno opalio s desna na vrata, Kotarski je milimetar zakasnio, no lopta odlazi s vanjske strane mreže. Ista stvar sliejdeće minute na drugoj strani. Danas vrlo dobar Krezo lijepo je iznenada  zapucao prema vratima Mihovilića, no i ova lopta odlazi s krive strane vratnice. Visok tempo igre u tom dijelu donosi izjednačenje. Martin Kotarski iznenadio je domnaću postavu prebacivši obranu i smjestivši loptu pod prečku.
Mogli su gosti i do prednosti u 66. minuti. Poslužena je lopta od domaće obrane pred samim vratima Vančini, no srećom iz blizine isti ne uspiejva savladati Pintara. Isti dvojac i u 74. minuti, Vončina iz slobodnjaka puca, Pintar brani. Onda se ponovo diže Zelina, Marošević lijepo proigrava glavom Ovčara, no napad ne uspijeva,, potom Đurec fino sa sredine šalje naprijed lijevo, utrčava Ovčar i dobro gađa, ali vratar je spreman za intervenciju. U samom finišu tekme dvije izrazite prilike Maroševića. Zmazek je odmah po ulasku u igru zaletio se s loptom pred vrata, u svom pokušaju ne uspijeva, ali uzima Mara loptu i ne pogađa iz blizine, kao i u sudačkoj nadoknadi, kada s tri metra promašuje vrata i pogađa iznad prečke.
Slijedeći suparnik je Udarnik koji u Zelinu dolazi nakon uvjerljivog izdanja protiv Kustošije s konačnih 3:0, što je u nedjeljnjom dijelu kola svrstao ZET na prvu poziciju.

Nakon dva prvenstvena poraza, a par dana nakon šestice u Zagrebu kod Kustošije, pred momcima je bio imperativ pozitivnog ishoda susreta sa ekipom iz Zaboka. Početak utakmice koju je dočekala i kiša naznačavala je pomak u igri. Iako, nakon cijele utakmice možemo podvući da još uvijek to nije igra kakva se od momčadi očekuje, pomak je napravljen i Severova momčad bila je u odnosu na prva dva izdanja kompaktnija, nedovoljno povezana, ali bolja.

U susret su domaći ušli puni želje i napadački, a na suprotnoj strani imali su tvrđu, ali ne odviše aktivnu momčad. Već u osmoj minuti prva situacija u kojoj je Zelina mogla doći do prednosti. Kotarski je branio svoj prostor, a u prodoru Maroševića ga srušio unutar prostora, no sudac nije pokazivao ništa već nastavio akciju u kojoj su gosti uspjeli izbaciti iz prostora na nekih 23 metra, kada loptu ponovo prihvaća Marošević i ponovo bude srušen. ovoga puta sviran je slobodnjak koji ništa ne donosi. U 12. minuti Salajpal je iznenadio odličnim provodom po lijevom boku, zaobišavši jednog, pa drugog protivničkog igrača, umarširao u prostor i pokušao iskosa pogoditi, ali ne uspijeva. Šteta što nije vidio ponuđenog Maroševića pred petercem. Onda je nekoliko promašaja zaredao Mikulinec. Daljinac je sa suprotnog polja došao u 19. minuti Krezi, koji povratno šalje Mikulincu pred vrata, no veznjak puca pokraj gola. Šest minuta kasnije ponovo Mikulinec pokušava s 25 metara prizemno, dvije minute kasnije još jednom, ništa. Nakon pola sata igre Mladiček je pokušao glavom u gužvi stvorenoj pred zabočkim vratima, a ne uspijeva reagirati u povoljnoj situaciji ni Hrupec. Pred kraj nova dobra akcija Zeline, Mikulinec je proveo po boku, pa na Krezu lijevo, pa Marošević u sredini, no završni šut završava pokraj druge vratnice. Na kraju je iskombinirao dobar provod i Stipić, no ni taj pokušaj ne donosi promjene na semaforu.

Početkom drugog poluvremena svoj niz pokušaja upisao je Hrupec. Njegov prvi napad završen je oduzimanjem u prostoru,koju minutu kasnije opasnom loptom s desna zapucao je prema vratima, nije lopta imala čist smjer, no uspio ju je zahvatiti Marošević i smjestiti u mrežu za prvi ovosezonski pogodak Zeline. Nakon dugo vremena razglasom je prošao poznati i mjesecima rijetko izvođeni "goool" Zelina je povela 1:0. Ne za dugo.

Sada se bude gosti, koji su prvih sat vreman bili inferiorni i relativno slabi i šteta što Zelina to nije deblje iskoristila. Tomašković je minutu nakon primljenog pogotka opasno opalio s desna na vrata, Kotarski je milimetar zakasnio, a lopta odlazi s vanjske strane mreže. Ista stvar slijedeće minute na drugoj strani. Danas vrlo dobar Krezo lijepo je iznenada  zapucao prema vratima Mihovilića, no i ova lopta odlazi s krive strane vratnice. Visok tempo igre u tom dijelu donosi izjednačenje. Martin Kotarski iznenadio je domnaću postavu prebacivši obranu i smjestivši loptu pod prečku.

Mogli su gosti i do prednosti u 66. minuti. Poslužena je lopta od domaće obrane pred samim vratima Vančini, no srećom iz blizine isti ne uspijeva savladati Pintara. Isti dvojac i u 74. minuti, Vončina iz slobodnjaka puca, Pintar brani. Onda se ponovo diže Zelina, Marošević lijepo proigrava glavom Ovčara, no napad ne uspijeva, potom Đurec fino sa sredine šalje naprijed lijevo, utrčava Ovčar i dobro gađa, ali vratar je spreman za intervenciju. U samom finišu tekme dvije izrazite prilike Maroševića. Zmazek je odmah po ulasku u igru zaletio se s loptom pred vrata, u svom pokušaju ne ostvaruje naum, ali uzima Mara loptu i ne pogađa iz blizine, kao i u sudačkoj nadoknadi, kada s tri metra promašuje vrata i plasira iznad prečke.

Slijedeći suparnik je Udarnik koji u Zelinu dolazi nakon uvjerljivog izdanja protiv Kustošije s konačnih 3:0, što je u nedjeljnjom dijelu kola svrstao ZET na prvu poziciju.

ZELINA - MLADOST (Z) 1:1 (0:0)
SV.IVAN ZELINA - Gradski stadion. Gledatelja: 120. Sudac: Mario Bručić. Pomoćnici: Krčevski, Vučinić (svi Karlovac). Delegat: Borić (Kutina)
ZELINA: Pintar, Kovačević (75-Posavec), Primorac, Mladiček, Salajpal (66-Vojnović), Mikulinec, Peteljak (46-Đurec), Krezo, Stipić  (46-Ovčar), Hrupec (88-Zmazek), Marošević. TRENER: Vladimir Sever  
MLADOST (Z): Mihovilić, Celjak (88-Kolar), J. Kotarski, Vančina, Bajs, Repovečk (46- M. Kotarski), Bunčec, Tomašković, V. Kotarski (59-Jurina), Belanović (83-Dragčević), Kukina Šćapec. TRENER: Zvonko Lipovac
STRIJELCI: 1:0 - Marošević (54), 1:1 - M. Kotarski (58)

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba