NK ZELINA

Zelina među 17 licenciranih drugoligaša

15.05.2012.

Dugo očekivana odluka Komisije za licenciranje Hrvatskog nogometnog sveza pojavila se u javnosti danas oko 16 sati, nakon konferencije za novinare u Kući nogometa.
Prema toj odluci UEFA licencu dobilo je jedanaest klubova: Cibalia, Dinamo, Hajduk, Inter Zaprešić, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven, Split i Zagreb. Licencu koja omogućuje nastup u 1.HNL dobilo je 13 klubova prve i jedan klub druge lige (Hrvatski Dragovoljac). Među dosadašnjim prvoligašima, bez licence ostali su Varaždin, Šibenik i Karlovac.
Licence za 2.HNL za sezonu 2012/13 dobilo je ukupno 17 klubova, no još uvijek nije definirano, kako će ta liga izgledati i tko će ju sačinjavati, obzirom da su među njima i Zadar, Hrvatski Dragovoljac i Lučko iz prve lige, pri čemu je Zadar prioritetno sudionik prvoligaškog društva, pa se brojka smanjuje na 16. Od drugoligaša licencu su dobili Dugopolje, Gorica, HAŠK, Hrvatski Dragovoljac, Imotski, Junak, Lučko, Mosor, Pomorac, Primorac, Radnik, Rudeš, Segesta, Solin, Vinogradar, Zadar i Zelina. Segesta rezultatski nije zadovoljila plasman, pa se brojka spušta na 15, dok je HAŠK plasiran na pretposljednjem mjestu, pa je i njegov rezultatski status upitan, što je već 14 preostalih. Croatia Sesvete, Marsonia i Međimurje nisu dobili licencu. Ukoliko HAŠK ostvari prolaz, za upražnjeno mjesto preotala bi dva kandidata, odnosno Zelina i Primorac 1929, koji bi se u tom slučaju našli u kvalifikacijama. No, u cijeloj priči ne spominju se još tri prvoligaša: Karlovac, Šibenik i Varaždin, čijih imena nema na popisima licenci, pa je njihov status trenutno nejasan. Ukoliko bi se bilo koji od tih klubova intubirali u drugoligaško društvo, naravno da se i cijela simetrija mijenja. U protivnom, moglo bi se dogoditi da oba trećeligaša prođu bez kvalifikacija, pa čak da se nađe i mjesto za Segestu.

  HNL1 HNL2
1 HNK CIBALIA Vinkovci NK DUGOPOLJE Dugopolje
2 GNK DINAMO Zagreb HNK GORICA Velika Gorica
3 HNL Hajduk Split NK HAŠK Zagreb
4 NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC Zagreb NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC Zagreb
5 NK INTER ZAPREŠIĆ Zaprešić NK IMOTSKI Imotski
6 NK ISTRA 1961 Pula NK JUNAK Sinj
7 NK LOKOMOTIVA Zagreb NK LUČKO Zagreb
8 NK LUČKO Zagreb HNK MOSOR Žrnovnica
9 NK OSIJEK Osijek NK POMORAC Kostrena
10 HNK RIJEKA Rijeka NK PRIMORAC 1929 Stobreč
11 NK SLAVEN Koprivnica NK RADNIK Sesvete
12 RNK SPLIT Split NK RUDEŠ Zagreb
13 NK ZADAR Zadar HNK SEGESTA Sisak
14 NK ZAGREB Zagreb NK SOLIN Solin
15 - NK VINOGRADAR Jastrebarsko
16 - NK ZADAR Zadar
17 - NK ZELINA Sveti Ivan Zelina

 

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba