NK ZELINA

ZELINA - NEHAJ 5:1

28.09.2009.

Zelina se vraća na vrh tablice. Nakon uvjerljive igre i uvjerljiva pobjeda od 5:1. Dva puta Ćorić, Miljković, Oroz  i Marković, s druge strane Hajdini za još jednu nogometnu veselicu u Zelini.

Goste smo dočekali prijateljski, no na terenu jaka i nadmoćna Zelina koja je već na staru pokazala smjer utakmice s pogotkom u 3. minuti, a preostalih 87 minuta proteklo je u igri koju su naši kontrolirali u svim segmentima. Jedini pogodak, Senjani su postigli iz kaznenog udarca nakon sudara Đurđeka s protivničkim igračem. Uz petardu, bilo je još nekoliko lijepih prilika, pogotovo Dodikova stativa. Nakon ovog kola, Zelina je ponovo u vrhu, na drugoj poziciji.

Već u 2. minuti Rac je ispucao svoj prvi udarac iz kuta, nabacio u peterac, lopta se odbija na Miljkovića koji ju vraća, Barićević uspješno hvata. U slijedećoj minuti opet sve počinje preko Raca koji s boka nabacuje u sredinu. Srđan Marković čita zamisao kapetana i u pravom trenutku nalijeće, te tuče prema mreži Senjana, koja se tako po prvi puta zatresla već u ranom dijelu susreta. Rani pogodak dao je dodatni vjetar u leđa našim igračima, pa ubrzo još jedan od napada završava pogotkom. Finalist nove radosti bio je Marijo Ćorić.
Prvu priliku gosti bilježe u 12. minuti, kada Prpićev slobodnjak završava u odbijancu za gol aut. Lopta se ponovo seli na drugu stranu, nakon što ju oduzima Ivan Đurđek te puca s 25 metara, ali samo do vratara. No, 2 minute kasnije Ćorić počinje novi napad, predaje Racu koji nalazi Dodika na lijevoj strani peterca, a izglednu priliku vratar Baričević skida sa same crte. Isti dvojac zajedno s Đurđekom priliku imaju i tri minute kasnije: Dodik predaje Đurđeku, koji po lijevoj strani pokušava prodor u prostor, na rubu kojeg biva srušen. Racov dobro zamišljeni slobodnjak na Dodika ne završava efektno.
Drugi pokušaj Senjana išao je preko Gazmenda Hajdinija, koji je sam pokušavao protiv naših stopera, naposljetku Lopac puca preko gola. odmah potom navalu zelenih zaustavlja vratar Đurđek, no sudar s jednim od njih sudac je okarakterizirao najstrožom kaznom. Hajdini vs. Đurđek u korist Ibrahima koji precizno smješta prvi pogodak u mrežu Nikole. Smanjenje rezultata stimulira goste koji ubrzo stvaraju priliku i preko Žunića. 
Nakon mini zelenog dijela utakmice, crveno bijeli se brzo vraćaju svojoj igri. U rafalnom napadu naših napadača, tek Dodikova lopta završava u stativi. Zicer koji je Mariju mogao kontirati drugi pogodak, po sreću gostiju zaustavlja vratnica. Orozove pokušaje sputavaju stoperi koji ga i ruše, zbog čega Vrban dobiva žutu opomenu. Pokušaji na obje strane ne stvaraju prilike sve do kraja prvog dijela, kada Rac iz slobodnjaka sa 18 metara poslužuje Đurđeka, koji je ponovo bio neprecizan.
Prva lijepa akcija nastavka odigrala se u 55. minuti, kada Dinko Miljković izvađa slobodnjak s nekih 25 metara, snažno puca preko živog zida i smješta loptu u mrežu. 3:1. Konačnica se nazire već dvije minute kasnije kada Rac nabacuje iz kornera, zeleni zaustavljaju loptu rukom, što sudac ne propušta vidjeti. S bijele točke siguran je bio Marijo Ćorić.
Senjani, shvaćajući da je utakmica rezultatski riješena, pokušavaju pronaći put do našeg vratara, pa gazmend snažno tuče iskosa sa 12 metara no uspijeva tek pokraj vratiju. Isti napadač ni svoj idući prodor pet minuta kasnije ne uspijeva dalje od naše jedinice. kritićno je za goste bilo i u 70. minuti, kada Erdeli provodi po desnoj strani, nabacuje na Oroza, ovaj na Gavrića koji ne uspijeva, pa pokušava Đurđek, samo za korner, kojega Rac opasno plasira u okvir, no Vukelić uspijeva loptu izbaciti iz zone opasnosti. Kasnije Gavrić ponovo u prilici sam pred golom, no lopta mu nije dobro sjela. iako nehaj dobro čuva svoj peterac, minutu prije kraja Filip Oroz stavlja točku na i, te efektinim pogotkom zaključuje uvjerljivu pobjedu svoje ekipe.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba