NK ZELINA

Vrijeme (nije) na strani Zeline

01.04.2013.

Za utorak su meteorolozi najavili loše vrijeme: kiša, susnježica, pa i snijeg. Tek što je kiša otopila prošlotjedni, na pomolu je novi, iako daleko slabiji, možda i u nedovoljnim količinama za zadržavanje, pogotovo zbog kiše. Posljedica takvih (ne)vremenskih uvjeta su blatni, natopljeni tereni, koji sigurno neće dozvoliti atraktivan nogomet, ne samo u Svetom Ivanu Zelini. Pred momčadima je dakle osim borbe s protivnikom i borba s vremenom i terenom.
U sjećanju nam je utakmica protiv Nehaja prije dvije sezone, slična situacija, igra u blatu, ali i pobjeda (1:0 Mesec, rujan 2010.)

Mosor će se naći u istim problemima, još k tome na gostovanju, no klub iz Žrnovnice je dužnik Zelini od jeseni (3:0), pa će Mesec i družina jurišnuti u napad za izravnavanje računa, koliko god to uvjeti budu dozvoljavali. Faktor sreće također će biti od velike važnosti. Prije odlaska u Imotski, Zelini je ponuđena prilika da ostane na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, čak i više od toga, jer mogli bi se poklopiti i susreti preostala dva susreta na vrhu. Rudeš gostuje u Solinu, ohrabren sedmicom u prošlom kolu, bit će ravnopravni protivnik domaćinu, kod kojeg mnoge utakmice imaju prevrate i puno pogodaka, a "iks" bi puno pogodovao Zelini. Drugi susret je onaj između Dragovoljca i Imotskog. I ovdje je teško predvidjeti ishod, jer nakon smjene trenera HD je u novom ruhu, hoće li to potkrijepiti pobjedom, ili će Imotski i dalje nizati iznenađenja, nakon što je srušio Šibenik i Goricu. I ovdje bi X bio dovoljan...
Lučko želi ispraviti veliki kiks iz prošlog kola, no zahuktali Vinogradar nije baš najlakši zadatak, no svakako će utakmica biti zanimljiva i napeta, jer s istim brojem bodova jedan od njih bi pobjedom poskočio još prema gore, a u slučaju egala, i dalje bi ostali u mrtvoj bodovnoj utrci. Radnikovo proljeće je krenulo loše, a Zelina ih je u prošlom kolu ošamarila, tako da je u susretu s Haškom biti ili ne biti. No, protivnik kod kuće želi pobjedu, kako bi ulovio priključak za spas, sve teži, ali ipak ne biti zadnji, prioritetni je cilj. Gorica je također u teškom položaju, ambicije su splasnule i zaboravljene, borba za opstanak je realnost, pa velikogoričani žele pobjedu protiv Pomorca kako bi se vratili na vrh opasne zone, s kojega bi lakše uplovili u mirniji gornji dio tablice. Šibenik je upravo od Pomorca stradao, prije toga i od Imotskog, treći poraz u nizu ne želi ni u primisli.
Dakle vrlo zanimljiv utorak s puno upitnika, a najveći je upravo pogled prema nebu...

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba