NK ZELINA

Uvjerljivi protiv Podravine

10.02.2014.

Ž.Pukšec, 140208

Prva utakmica ove zime u normalnim okolnostima, bez snijega i hladnoće. Na terenu s umjetnom travom sesvetskog stadiona Bijelo crveni su bili gosti Podravine iz Ludbrega, trećeplasirane momčadi sjeverne treće lige.
Prvi dio susreta odrađuju na vratima Krklec, zadnju liniju drže Kotarski i Josip Jurjević, te Župan i Bašić, u sredini Grgec i Puretić, a prema naprijed Zijler, Borak, Habek i Vuk. Toplakova momčad u utakmicu je ušla dobro, posloženo i ofanzivno, pokazali su to u nekoliko dobrih akcija iz kojih su stvorili i par dobrih prilika, no bez pogotka. Već u trećoj minuti Habek je bio konkretan u svom prodoru s lijeva, na sredini je uposlio Puretića, koji snažno tuče s 18 metara, no vratar Bendelja uspješno intervenira. U devetoj minuti dobar pokušaj Grgeca, koji odlučno puca, ali malo previsoko. Prodor s desna Zijler povratno pronalazi Micića, koji uspijeva prema vratima, ali ne i pogoditi. S dobrom igrom, ali bez pogodaka, kazna stiže u 23. minuti, kada u kaznenom prostoru Bašića lopta okrzne o ruku, a s bijele točke nepogrešiv je bio iskusni Mumlek. Odmah potom nakon grubog prekršaja teren napušta Zijler, kojeg  zamjenjuje Vuk, a vrlo brzo Zelina izjednačuje. Novi napad s lijeva završava na Boraku, koji konkretno iskosa zakucava u suprotnu malu mrežu. Bolja i konkretnija momčad do vodstva dolazi u 35. minuti. Vuk i Grgec su dobro iskombinirali napad, potonji s dvadesetak metara lucidno pogađa pod vratnicu. Do kraja prvog dijela valja izdvojiti i dobru priliku Mumleka, koji pokušava finim udarcem iz blizine, no vratar Krklec dobro reagira i otklanja izglednu priliku za domaćine.
U drugo poluvrijeme obje momčadi ulaze s nekoliko izmjena. Toplka mijenja zadnju liniju i sredinu, a u igri ostaju Vuk, Župan, Micić i Puretić. Izglednija prilika rađa se u 53. minuti, Vuk natrčava na loptu odbijenu od vratara, no ne uspijeva ju vratiti na pravo mjesto, no odmah je uslijedila dobra akcija Župana, koji zaobilazi protivnike i odlučno zapuca te pogađa u suprotni kraj mreže. Samo minutu kasnije odlično je nanjušio priliku Duvnjak i odmjereno zapucao i zakucao. Nešto kasnije Duvnjka je ponovo bio odlučan s nekih 25 metara, no lopta se zaustavila na vratnici. Još nekoliko rotacija u momčadi u igru je vratilo Boraka i Jurjevića. U 78. minuti bljesnula je i odlična prilika za Podravce. Orehovec je nakon vratnice u drugom pokušaju puknuo previsoko. Još bolja akcija na drugoj strani. Vuk, Presečan i Kolar su dobro razigrali, potonji s  lijeva napada i puca na vrata, no treći vratar na golu Podravine Čvrk uspijeva anulirati opasnu loptu. Dobro i sadržajno, iz utakmice u utakmicu diže se igra nove postave Zeline, a ohrabrujuće je što u svakoj utakmici kvalitetom odskoči netko od dovedenih pojačanja, tako da bi uskoro proljetni sastav trebao biti definiran.

Prva utakmica ove zime u normalnim okolnostima, bez snijega i hladnoće. Na terenu s umjetnom travom sesvetskog stadiona Bijelo crveni su bili gosti Podravine iz Ludbrega, trećeplasirane momčadi sjeverne treće lige.

Prvi dio susreta odrađuju na vratima Krklec, zadnju liniju drže Kotarski i Josip Jurjević, te Župan i Bašić, u sredini Grgec i Puretić, a prema naprijed Zijler, Borak, Habek i Vuk. Toplakova momčad u utakmicu je ušla dobro, posloženo i ofanzivno, pokazali su to u nekoliko dobrih akcija iz kojih su stvorili i par dobrih prilika, no bez pogotka. Već u trećoj minuti Habek je bio konkretan u svom prodoru s lijeva, na sredini je uposlio Puretića, koji snažno tuče s 18 metara, no vratar Bendelja uspješno intervenira. U devetoj minuti dobar pokušaj Grgeca, koji odlučno puca, ali malo previsoko. Prodor s desna Zijler povratno pronalazi Micića, koji uspijeva prema vratima, ali ne i pogoditi. S dobrom igrom, ali bez pogodaka, kazna stiže u 23. minuti, kada u kaznenom prostoru Bašića lopta okrzne o ruku, a s bijele točke nepogrešiv je bio iskusni Mumlek. Odmah potom nakon grubog prekršaja teren napušta Zijler, kojeg  zamjenjuje Vuk, a vrlo brzo Zelina izjednačuje. Novi napad s lijeva završava na Boraku, koji konkretno iskosa zakucava u suprotnu malu mrežu. Bolja i konkretnija momčad do prilike dolazi u 35. minuti. Vuk i Grgec su dobro iskombinirali napad, potonji s dvadesetak metara lucidno gađa pod vratnicu, no vratar reagira. Do kraja prvog dijela valja izdvojiti i dobru priliku Mumleka, koji pokušava finim udarcem iz blizine, no vratar Krklec dobro reagira i otklanja izglednu priliku za domaćine.

U drugo poluvrijeme obje momčadi ulaze s nekoliko izmjena. Toplak mijenja zadnju liniju i sredinu, a u igri ostaju Vuk, Župan, Micić i Puretić. Izglednija prilika rađa se u 53. minuti, Vuk natrčava na loptu odbijenu od vratara, no ne uspijeva ju vratiti na pravo mjesto, no odmah je uslijedila dobra akcija Župana, koji zaobilazi protivnike i odlučno zapuca te pogađa u suprotni kraj mreže. Samo minutu kasnije odlično je nanjušio priliku Duvnjak i odmjereno zapucao i zakucao. Nešto kasnije Duvnjka je ponovo bio odlučan s nekih 25 metara, no lopta se zaustavila na vratnici. Još nekoliko rotacija u momčadi u igru je vratilo Boraka i Jurjevića. U 78. minuti bljesnula je i odlična prilika za Podravce. Orehovec je nakon vratnice u drugom pokušaju puknuo previsoko. Još bolja akcija na drugoj strani. Vuk, Presečan i Kolar su dobro razigrali, potonji s  lijeva napada i puca na vrata, no treći vratar na golu Podravine Čvrk uspijeva anulirati opasnu loptu. Dobro i sadržajno, iz utakmice u utakmicu diže se igra nove postave Zeline, a ohrabrujuće je što u svakoj utakmici kvalitetom odskoči netko od dovedenih pojačanja, tako da bi uskoro proljetni sastav trebao biti definiran.

PODRAVINA - ZELINA 1:3 (1:1)
SESVETE - Stadion Sv.Josipa radnika, umjetna trava. Gledatelja: 40. Sudac: Igor Pajač. Pomoćni: Vuković, Kamenarić (svi Sv. Ivan Zelina)
PODRAVINA: Bendelja, Pomper, Holi, Sabol, Tarandek, Jagec, Kukec, Bochl, Mumlek, Čižmešija, Kosec (još su igrali: Kovačić, Čvrk, Jadanić, Brlek, Milas, Novačić, Orehovec, Žmuk). TRENER: Goran Kastel
ZELINA: Krklec, Župan, Kotarski, Jurjević, Bašić, Grgec, Puretić, Zijler, Borak, Habek, Micić (još su igrali: Vuk, A.Jurjević, D.Dankić, Balentović, Kolar, Serdarić, Presečan, Duvnjak, P.Dankić, J.Jurjević). TRENER: Samir Toplak
STRIJELCI: 1:0 - Mumlek (23-11m), 1:1 - Borak (27), 1:2  - Župan (53), 1:3 - Duvnjak (54)

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba