NK ZELINA

U Sesvetama ponovo neporaženi

29.10.2013.

 

Na sesvetskom stadionu Zelina je uvijek igrala dobro - i uspješno. Tako je bilo i uzvratnom susretu ovosezonskog prvenstva. Gosti su odnijeli bod, a trebali su i zaslužili uzeti sva tri, jer puno sreće sačuvalo je crno crvene od poraza. U tek nekoliko navrata priprijetili su domaći, jednom uspjeli okruniti to pogotkom, no igra je bila na strani Zelina, koja može žaliti za pobjedom, koja im je nes(p)retno izmakla. Jurici Grgecu pogodak je poništen zbog zaleđa, dok je Alen Gluhak pred samim vratima promašio čisti zicer. Borak je sproveo po lijevoj strani, zaobišao domaće prepreke, centrirao naprijed prema Jeleču, koji nije uspio dohvatiti, no lopta dolazi do Gluhaka na drugoj vratnici, otvoren prostor iz blizine ponudio je stopostotnu priliku, koja na žalost ne uspijeva. Bilo je to u najidealnijem trenutku na samom kraju prvog dijela. Uspješan je bio Mateo Duvnjak koji je zabiberio domaćem vrataru s gotovo 25 metara i zaiskrio pod same rašlje. Prekrasan pogodak dostojan euro razmjene nije bio dovoljan za nagradu boljoj momčadi na terenu. Duvnjak je odlično poslužio i Grgeca u 57. minuti, no Malekinušić, arbitar koji je i ovoga puta dolio dozu soli na ranu u dosta trenutaka izazivao proteste sa svih strana, označio je nedozvoljeno kretanje i poništio pogodak. Gosti su zasjenili domaćina, koji može slaviti osvajanje boda, jer malo su toga pokazali za više od toga. 
Zelina je i dalje u seriji pozitive. Četvrti susret završio je remijom, niz od četiri boda u četiri utakmice nije puno, ali obzirom na loš start, kapital je koji se strpljivo i polako slaže. sada je Zelina na tri boda od Solina, a upravo će ova dva kluba u subotu odlučivati o fenjeru. Jer, ukoliko Zelina pobijedi, predat će omraženu poziju svojim gostima, remi bi ostavio razliku od tri boda, a Solin bi pobjedom ponovo otišao predaleko. 
Na tragu igre u Sesvetama, a vezano uz sve bolju igru zelinske momčadi u posljednjih nekoliko utakmica, skloni smo vjerovanju da se ovaj pozitivan niz može nastaviti i konačno odmaknuti od začelja. Za sada strpljiv ali učnikovit plan trenera Samira Toplaka funkcionira i Zelina je na putu povratka u mirniji dio sezone. No, posla je još puno. Svlačionica je motivirana, bit će puno lakše kada prorade i napadači, jer i Duvnjakov pogodak djelo je postave koja nije na popisu ofanzivaca i potencijalnih strijelaca. 

Na sesvetskom stadionu Zelina je uvijek igrala dobro - i uspješno. Tako je bilo i uzvratnom susretu ovosezonskog prvenstva. Gosti su odnijeli bod, a trebali su i zaslužili uzeti sva tri, jer puno sreće sačuvalo je crno crvene od poraza.

 

 

U tek nekoliko navrata priprijetili su domaći, jednom uspjeli okruniti to pogotkom, no igra je bila na strani Zelina, koja može žaliti za pobjedom, koja im je nes(p)retno izmakla. Jurici Grgecu pogodak je poništen zbog zaleđa, dok je Alen Gluhak pred samim vratima promašio čisti zicer. Borak je sproveo po lijevoj strani, zaobišao domaće prepreke, centrirao naprijed prema Jeleču, koji nije uspio dohvatiti, no lopta dolazi do Gluhaka na drugoj vratnici, otvoren prostor iz blizine ponudio je stopostotnu priliku, koja na žalost ne uspijeva. Bilo je to u najidealnijem trenutku na samom kraju prvog dijela. Uspješan je bio Mateo Duvnjak koji je zabiberio domaćem vrataru s gotovo 25 metara i zaiskrio pod same rašlje. Prekrasan pogodak dostojan euro razmjene nije bio dovoljan za nagradu boljoj momčadi na terenu. Duvnjak je odlično poslužio i Grgeca u 57. minuti, no Malekinušić, arbitar koji je i ovoga puta dolio dozu soli na ranu i u dosta trenutaka izazivao proteste sa svih strana, označio je nedozvoljeno kretanje i poništio pogodak. Gosti su zasjenili domaćina, koji može slaviti osvajanje boda, jer malo su toga pokazali za više od toga. 

Zelina je i dalje u seriji pozitive. Četvrti susret završio je remijom, niz od četiri boda u četiri utakmice nije puno, ali obzirom na loš start, kapital je koji se strpljivo i polako slaže. Sada je Zelina na tri boda od Solina, a upravo će ova dva kluba u subotu odlučivati o fenjeru. Jer, ukoliko Zelina pobijedi, predat će omraženu poziju svojim gostima, remi bi ostavio razliku od tri boda, a Solin bi pobjedom ponovo otišao predaleko. 

Na tragu igre u Sesvetama, a vezano uz sve bolju igru zelinske momčadi u posljednjih nekoliko utakmica, skloni smo vjerovanju da se ovaj pozitivan niz može nastaviti i konačno odmaknuti od začelja. Za sada strpljiv ali učnikovit plan trenera Samira Toplaka funkcionira i Zelina je na putu povratka u mirniji dio sezone.

No, posla je još puno. Svlačionica je motivirana, bit će puno lakše kada prorade i napadači, jer i Duvnjakov pogodak djelo je postave koja nije na popisu ofanzivaca i potencijalnih strijelaca. Upravo iz tih razloga Solin se ne smije dočekivati s unaprijed uknjiženom pobjedom, jer utakmica će biti teška i iscrpljujuća i bitno je, vrlo bitno, da domaća postava u susret uđe vrlo motivirana, odlučna i spremna, jer bilo kakav pritisak ili olako shvaćanje do sada najvažnije utakmice sezone ne bi bilo u korist Zeline. Kvalifikacijski susret neće imati svoj popravak, stoga ovotjedne pripreme i fizički i psihički moraju biti usmjerene ka nastavku dobre i plodne igre kao u proteklim utakmicama, ali i za korak više, jer samo taj korak donosi ona dva boda, koja su Lavovima do sada pobjegla. 

SESVETE - ZELINA 1:1 (1:1)
SESVETE - Stadion sv.Josipa Radnika. Gledatelja: 300. Sudac: Ivica Malekinušić (Popovača). Pomoćni: Valešić, Đurak. Četvrti: Mlinarić. Delegat: Damjanović
SESVETE: Jajalo - Mamić, Perić, Prenga, Šivšić - Jurjević, Antunović, Štrok (70-Tomšić), Čorić (55-Jakirović) - Mihaljević (68-Benković), Lovrek. Trener: Samir Toplak
ZELINA: Krklec - Šimek, Kotarski, Janković, Balentović - Grgec, Gluhak - Vuk (80-Pukljak), Duvnjak, Borak - Jeleč (90-Micić). Trener: Sreten Ćuk
STRIJELCI: 1:0 - Mihaljević (18), 1:1 - Duvnjak (28)
IGRAČ UTAKMICE: Mateo Duvnjak

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba