NK ZELINA

Tri boda iz Medulina

22.10.2009.

Fedotov je u 17. minuti primio lijepu loptu na lijevoj strani i tukao na vrata, lopta se odbila od stative i završila u mreži. Rano vodstvo domaće je vuklo kroz prvo poluvrijeme, naši su dečki strpljivo gradili odgovor na takvu igru. U nastavku su mladi igrači pokazali zrelost. Prvo je Gavrić u 81. minuti  odličnu akciju Zeline pretvorio u zgoditak, a pet minuta kasnije Lukić je u solo prodoru doveo loptu do idealne pozicije za šut i mreža Posavca se ponovo zatresla. I Šibenikovu loptu mnogi su vidjeli u mreži, nažalost s krive strane, a da se nije našao u zaleđu i Filipović bi bio strijelac već u 4. minuti.

Domaći su na samom početku željeli iznenaditi vratara Đurđeka pokušajem Halilovića već u prvoj minuti, no od prvog dodira s loptom crvenobijelih mogla se uočiti želja za rezultatom, pa je samo nepune tri minute kasnije Željko Filipović, kojemu je povjerena jedanaestica bio u solo prodoru prema vratima Posavca, no prije završnog udarca, sudac Merle označio je zaleđe. Da je taj pogodak postignut, utakmica bi krenula u sasma drugom smjeru. Ohrabreni domaći igrači su nastavili s pokušajima ugrožavanja prigorske mreže, pa je Fedetov pikušao u šestoj minuti, no Đurđeku nije bila potrebna intervencija. U 17. minuti opet Fedetov koji prima loptu na lijevoj strani i puca direktno na vrata, no pogađa stativu od koje se lopta odbija u mrežu. Rano vodstvo poremetilo je igru naše ekipe, pa do kraja prvog dijela bilježimo još poklonjenu loptu za Halilovića koji tuče na gol, Đurđek brani, no lopta se odbija na Grdića koji svoj pokušaj koncentrira previsoko iznad vratiju.

U drugom dijelu, na početku i dalje pokušaji s obje strane, ali bez konkretnih završnica. Fedetov je u 53. minuti bio opet u prilici, no loptu je zahvatio nespreman, pa ni od te akcije ništa. U 60. minuti trener Lušić vadi Erdelija i Gazilja, a umjesto njih u igru ubacuje Lukića i Šibenika, što se vrlo brzo pokazalo dobrim taktičkim rješenjem, jer "mladići s klupe"  su i odlučili utakmicu. U 81. minuti Gavrić je efektno i spretno završio lijepo osmišljenu akciju Zeline koja je započela preko kapetana Raca i zabio u desnu stranu mreže nemoćnog vratara crno žutih. Veliko slavlje gostujućih navijača vrlo brzo je kulminiralo još jednom odličnom akcijom, koja je opet preko Gavriča  loptu dovela do Antonia Lukića, koji je strpljivo čekao svoju priliku u ovom prvenstvu, a pruženu šansu nije u Medulinu propustio, već je hrabro i odlučno poveo loptu po sredini i završio prodor prekrasnim zgoditkom posred mreže. Kakvo je to samo slavlje bilo na travnjaku, na klupi, na tribinama. Preokret u tako kratkom razdoblju potpuno je slomio domaćina, koji je samo mogao čekati posljednji zvižduk suca Merlea, jer u stalnim napadima Zeline mogli su zaraditi barem još jedan pogodak, primjerice šut Šibenika, čiju su loptu neki već vidjeli u mreži, koja se zatresla, ali s vanjske strane, a tukao je i Rac, no lopta je došla samo do vratara.

Na tribinama malog igrališta od stotinjak gledatelja, uočljiva je bila grupa navijača iz Zeline, koji su dali lijep štimung na medulinskoj obali. S velikim su očekivanjima prevalili dug put do juga Istre, s veseljem se vraćali u Zelinu, noseći u džepu kapitalna tri boda. Sjajna uvertira za slijedeću tekmu u subotu, kada u Zelinu stiže pulska Istra.

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba