NK ZELINA

Sukoba navijača Zeline i Hajduka nije bilo!

07.01.2013.

U svezi s navodnim "navijačkim neredima" tijekom i nakon utakmice četvrtfinala nogometnog kupa Hrvatske, a u svrhu istinitog i činjeničnog informiranja javnosti, te suprotno informacijama navedenim u pojedinim medijima, NK Zelina objavljuje slijedeće priopćenje:


Utakmicu četvrtfinala nogometnog kupa Hrvatske između NK Zelina -  HNK Hajduk, odigranu 27. 11. 2012. godine na Gradskom stadionu u Svetom Ivanu Zelini organizirao je NK Zelina sukladno važećim pravilima natjecanja, te pravilima o sigurnosti i osiguranju nogometne utakmice. Organizacija utakmice je provedna uspješno, bez ijedne zamjerke, a svi sudionici na utakmici bili su na prostoru stadiona sigurni prije, tijekom i nakon utakmice.
Utakmici  je nazočilo 3000 gledatelja, od kojih je bilo 400 navijača HNK Hajduk, koji su bili smješteni na posebno pripremljenoj i odvojenoj južnoj tribini s posebnim režimom ulaska i izlaska s prostora stadiona, što je sa sigurnosne strane u potpunosti provedeno.
NK Zelina pohvaljuje primjereno, korektno i sportsko , bez izgreda navijanje  navijača  HNK Hajduk tijekom utakmice.
Neposredno po završetku utakmice sa dijela  istočne tribine neodgovorni pojedinci  (možebitni pripadnici drugih navijačkih skupina) bacili su nekoliko kamenčića u smjeru južne tribine gdje su bili navijači HNK Hajduk, a od kojih se postupaka ograđujemo te zbog njih iskreno žalimo i osuđujemo ih. To zasigurno nisu bili simpatizeri NK Zeline.  
Po završetku utakmice, navijači HNK Hajduk su ispraćeni sa prostora stadiona mirno i bez i najmanjeg incidenta. O događajima koji su uslijedili nakon napuštanja navijača HNK Hajduk sa prostora stadiona, NK Zelina nema nikakve ingerencije niti odgovornosti. U incidentu koji se dogodio izvan prostora stadiona, odgovorno tvrdimo, nisu sudjelovali navijači NK Zelina, tim više što NK Zelina nema organizirane navijače, niti su kao takvi bili i mogli biti na „mjestu sukoba“. O sukobu policije i navijača HNK Hajduk, NK Zelina nije nadležna očitovati se osim što izražava duboko žaljenje  zbog  nemilih scena koje su se dogodile.
Kao organizator utakmice NK Zelina je predvidio prodaju hrane i pića i na južnom dijelu stadiona, gdje su bili smješteni navijači HNK Hajduk, a koja ipak nije realizirana zbog toga što to nadležne osobe  iz sigurnosnih razloga nisu dopustile.
NK Zelina je sa svoje strane učinio maksimalne napore da u organizaciji utakmice gostima iz Splita, kako uvaženim članovima Uprave HNK Hajduk, tako i navijačima HNK Hajduk, omogući najbolje moguće uvjete boravka  na stadionu u čemu je nadamo se i bio uspješan.
NK Zelina sa svim sportskim rivalima, kao i svim svojim sportskim gostima želi, trudi se i nastoji razvijati suradnju u fer i korektnom ozračju te graditi dobre i nadasve prijateljske odnose. Stoga s razlogom vjerujemo da se takovi sportski odnosi između NK Zeline i HNK Hajduk upravo i razvijaju.

Uprava NK Zelina

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba