NK ZELINA

Suci distancirani od klubova

16.10.2009.

Kako je u medijima često bilo govora o suđenju u Hrvatskim ligama, HNS je ovih dana uputio Cirkularno pismo, gdje Komisija nogometnih sudaca klubove prve, druge i trećih liga podsjeća na Kodeks IO HNS-a i Konvenciju o suđenju potpisane s UEFA-om, prema kojim je zabranjen kontakt klubova, kontrolora i sudaca. Prema naputcima KNS-a suci i delegati ne smiju od klubova prihvaćati nikakve ustupke, pa radilo se i o ručku odnosno večeri uoči ili poslije prvenstvenog susreta, već strogo prema pravilima odraditi svoj posao po dolasku na nogometnu utakmicu, te odlazak odmah nakon obavljenog posla suđenja, kontrole i zapisnika prvenstvenog susreta, bez obzira s koje udaljenosti sudačka struka dolazi na utakmicu. U suprotnom suci, klubovi i kontrolori - delegati mogu snositi stegovne posljedice.
Odluka Komisije nogometnih sudaca upućene su osim klubovima i povjerenstvima liga i sredstvima javnog priopćavanja pa ga objavljujemo u cjelosti:
Temeljem važećeg Kodeksa IO HNS-a i Konvencije o suđenju potpisane s UEFA-om, najstrože je zabranjen kontakt bilo koje vrste između nogometnih klubova i sudaca.
Glede navedenog, ponovno Vas upozoravamo da je zabranjeno prihvatiti plaćanje jela od strane kluba ili pojedinca prije i poslije utakmice.
Dozvoljeno Vam je korištenje dnevnog odmora – polupansiona za kraće destinacije, kao i punog pansiona za slučajeve kada je neophodno noćenje.
U sklopu navedenih pogodnosti možete koristiti i obroke ugostiteljskih objekata u kojima ste rezervirali sobe. Ukoliko sami klubovi ponude sponzorske hotele ili motele za pojedine gradove dužni ste prihvatiti navedene objekte i rezervaciju obaviti osobno bez telefonskog kontakta s klubovima.
Kontrolori suđenja Prve i Druge HNL-e obvezni su se javiti u Ured Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a glede rezervacije Hotela
Uzmite u obzir udaljenosti i potrebu noćenja. Neprihvatljivo je ponašanje da suci i Kontrolori suđenja za udaljenost do 300 km uz normalne vremenske uvjete i korištenje autoceste preferiraju noćenje prije utakmice kad mogu koristiti dnevni odmor prije utakmice u kojem će biti obuhvaćen i obrok nakon utakmice.
Zabranjuje se najstrože zajedničko putovanje sudaca i kontrolora suđenja - delegata uz istovremeno podnošenje računa za prijevoz od strane kontrolora - delegata. Zajednički prijevoz je zabranjen i pod uvjetom da kontrolor ne naplaćuje vlastiti prijevoz.
Dopis se dostavlja na znanje i Povjerenicima za natjecanje Prve, Druge i Trećih HNL-a kako bi na vrijeme mogli upozoriti klubove da ne smiju nazivati i kontaktirati suce po bilo kojoj osnovi jer će odgovorna osoba Sudačke komisije IO HNS-a po službenoj dužnosti podnositi stegovne prijave protiv svih sudionika utakmice koji neće poštivati odredbe Kodeksa i Konvencije UEFA-e.
Dopis se dostavlja i sredstvima priopćavanja uz zamolbu da nam provjerenim informacijama pomognu u suzbijanju neprihvatljivog ponašanja nogometnih sudaca, Kontrolora suđenja - delegata.

Poštujući odluku KNS-a, Uprava NK Zelina je s pismom upoznala svoje članove, te po tom pitanju donijela odluku koju je potpisao predsjednik Uprave kluba, Dragan Đukanović, a koji objavljujemo u cjelosti.
Poštovani,
ovaj tjedan NK Zelina elektronskim je putem zaprimila Cirkularno pismo Komisije nogometnih sudaca broj 1189/09 – KNS kojim je temeljem važećeg Kodeksa IO HNS-a i Konvencije o suđenju potpisane s UEFA-om najstrože zabranjen kontakt bilo koje vrste između nogometnih klubova i sudaca.
Sukladno gore navedenom, svim odgovornim osobama kluba NK ZELINA i svim djelatnicima NK ZELINA najstrože se zabranjuje kontakt bilo koje vrste sa sucima u ime NK ZELINA prije, za vrijeme i poslije nogometne utakmice, osim isključivo i u strogom opsegu izvršavanja obveza temeljem primjenjivih propisa HNS-a.
Ovo se pogotovo odnosi na kontaktiranje vezano uz nuđenje/organiziranje dnevnog odmora sudaca te jela od strane kluba ili pojedinaca prije i poslije utakmice.
Bilo kakvo ponašanje suprotno uputama iz Cirkularnog pisma Komisije nogometnih sudaca broj 1189/09 – KNS koje je priloženo ovom dopisu bit će najstrože sankcionirano sukladno Statutu NK Zelina i drugim primjenjivim internim aktima.
Ovaj dopis objavit će se isticanjem na oglasnoj ploči kluba NK ZELINA u službenim prostorijama dana 16. listopada 2009. godine te se prema svima primjenjuje odmah po objavi
.

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba