NK ZELINA

Suci distancirani od klubova

16.10.2009.

Kako je u medijima često bilo govora o suđenju u Hrvatskim ligama, HNS je ovih dana uputio Cirkularno pismo, gdje Komisija nogometnih sudaca klubove prve, druge i trećih liga podsjeća na Kodeks IO HNS-a i Konvenciju o suđenju potpisane s UEFA-om, prema kojim je zabranjen kontakt klubova, kontrolora i sudaca. Prema naputcima KNS-a suci i delegati ne smiju od klubova prihvaćati nikakve ustupke, pa radilo se i o ručku odnosno večeri uoči ili poslije prvenstvenog susreta, već strogo prema pravilima odraditi svoj posao po dolasku na nogometnu utakmicu, te odlazak odmah nakon obavljenog posla suđenja, kontrole i zapisnika prvenstvenog susreta, bez obzira s koje udaljenosti sudačka struka dolazi na utakmicu. U suprotnom suci, klubovi i kontrolori - delegati mogu snositi stegovne posljedice.
Odluka Komisije nogometnih sudaca upućene su osim klubovima i povjerenstvima liga i sredstvima javnog priopćavanja pa ga objavljujemo u cjelosti:
Temeljem važećeg Kodeksa IO HNS-a i Konvencije o suđenju potpisane s UEFA-om, najstrože je zabranjen kontakt bilo koje vrste između nogometnih klubova i sudaca.
Glede navedenog, ponovno Vas upozoravamo da je zabranjeno prihvatiti plaćanje jela od strane kluba ili pojedinca prije i poslije utakmice.
Dozvoljeno Vam je korištenje dnevnog odmora – polupansiona za kraće destinacije, kao i punog pansiona za slučajeve kada je neophodno noćenje.
U sklopu navedenih pogodnosti možete koristiti i obroke ugostiteljskih objekata u kojima ste rezervirali sobe. Ukoliko sami klubovi ponude sponzorske hotele ili motele za pojedine gradove dužni ste prihvatiti navedene objekte i rezervaciju obaviti osobno bez telefonskog kontakta s klubovima.
Kontrolori suđenja Prve i Druge HNL-e obvezni su se javiti u Ured Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a glede rezervacije Hotela
Uzmite u obzir udaljenosti i potrebu noćenja. Neprihvatljivo je ponašanje da suci i Kontrolori suđenja za udaljenost do 300 km uz normalne vremenske uvjete i korištenje autoceste preferiraju noćenje prije utakmice kad mogu koristiti dnevni odmor prije utakmice u kojem će biti obuhvaćen i obrok nakon utakmice.
Zabranjuje se najstrože zajedničko putovanje sudaca i kontrolora suđenja - delegata uz istovremeno podnošenje računa za prijevoz od strane kontrolora - delegata. Zajednički prijevoz je zabranjen i pod uvjetom da kontrolor ne naplaćuje vlastiti prijevoz.
Dopis se dostavlja na znanje i Povjerenicima za natjecanje Prve, Druge i Trećih HNL-a kako bi na vrijeme mogli upozoriti klubove da ne smiju nazivati i kontaktirati suce po bilo kojoj osnovi jer će odgovorna osoba Sudačke komisije IO HNS-a po službenoj dužnosti podnositi stegovne prijave protiv svih sudionika utakmice koji neće poštivati odredbe Kodeksa i Konvencije UEFA-e.
Dopis se dostavlja i sredstvima priopćavanja uz zamolbu da nam provjerenim informacijama pomognu u suzbijanju neprihvatljivog ponašanja nogometnih sudaca, Kontrolora suđenja - delegata.

Poštujući odluku KNS-a, Uprava NK Zelina je s pismom upoznala svoje članove, te po tom pitanju donijela odluku koju je potpisao predsjednik Uprave kluba, Dragan Đukanović, a koji objavljujemo u cjelosti.
Poštovani,
ovaj tjedan NK Zelina elektronskim je putem zaprimila Cirkularno pismo Komisije nogometnih sudaca broj 1189/09 – KNS kojim je temeljem važećeg Kodeksa IO HNS-a i Konvencije o suđenju potpisane s UEFA-om najstrože zabranjen kontakt bilo koje vrste između nogometnih klubova i sudaca.
Sukladno gore navedenom, svim odgovornim osobama kluba NK ZELINA i svim djelatnicima NK ZELINA najstrože se zabranjuje kontakt bilo koje vrste sa sucima u ime NK ZELINA prije, za vrijeme i poslije nogometne utakmice, osim isključivo i u strogom opsegu izvršavanja obveza temeljem primjenjivih propisa HNS-a.
Ovo se pogotovo odnosi na kontaktiranje vezano uz nuđenje/organiziranje dnevnog odmora sudaca te jela od strane kluba ili pojedinaca prije i poslije utakmice.
Bilo kakvo ponašanje suprotno uputama iz Cirkularnog pisma Komisije nogometnih sudaca broj 1189/09 – KNS koje je priloženo ovom dopisu bit će najstrože sankcionirano sukladno Statutu NK Zelina i drugim primjenjivim internim aktima.
Ovaj dopis objavit će se isticanjem na oglasnoj ploči kluba NK ZELINA u službenim prostorijama dana 16. listopada 2009. godine te se prema svima primjenjuje odmah po objavi
.

 

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba