NK ZELINA

Stadion u zimskom snu

09.12.2010.

 Jesenska polusezona u trećoj zapadnoj ligi za NK Zelina bila je uspješna. Bijelo crveni su nakon 17 prvenstvenih kola u konačnici zasjeli na zasluženu drugu poziciju, jedino je Crikvenica ispred našeg kluba, a u posljednjem kolu preskočen je sesvetski Radnik Legea, klub koji je najglasnije izrazio svoje drugoligaške ambicije. Jesenski prvak Crikvenica ostvarila je prije nekoliko kola veliku prednost od pet bodova pred susjedom na tablici, a Zelini je bježala čak osam bodova, no pred kraj Crikveničani su prokockali nekoliko susreta u kojima nisu polučili željeni rezultat, pa je sama završnica jesenske utrke postala vrlo zanimljiva i neizvjesna, a posljednji susreti odlučivali su o konačnom plasmanu. Sportska sreća nekima se pokazala upravo u završnom kolu, pa je na kraju Crikvenica uspjela zadržati prvu poziciju, dok je Zelina maestralnom petardom u Novalji potvrdila svoju kvalitetu skokom na drugu poziciju na kojoj će prezimiti.  

Po završetku jesenske polusezone i nakon odličnog izdanja u posljednjih nekoliko kola, posljednji radni tjedan završio je u petak 3. prosinca zajedničkim okupljanjem igrača, stručnog stožera i Uprave NK Zelina. Bila je to prilika da se još jednom iskomentiraju odlična izdanja zelinskog kluba u jesenskom dijelu sezone, ali i na neke propuste, u kojima je nekoliko bodova moglo biti inkasirano na saldo bijelo crvenih, no završilo je drugačije. Naravno, svaki klub tijekom sezone prolazi kroz rezultatsku krizu, nije ona zaobišla ni Zelinu, pa je sredinom jeseni ostvaren učinak manji od očekivanog, u petak je utakmica ostvareno samo tri boda, no nije kriza uvijek u igračkom umoru ili nemoći. U slučaju Zeline poklopilo se niz ozljeda, te uslijed lošeg vremena i nemogućnost normalnog treniranja, a i domaće su utakmice uglavnom igrane po mokrom i kliskom i mekom terenu, često uz kišu. Zbog toga je Zelina na gostovanjima na kojima je koristila suhi i adekvatan teren postizala protočnu i smisleniju igru, s kojom su dolazili i rezultati. Potvrdila je to i utakmica u Novalji, ali prije toga i u Crikvenici, Rijeci, Dugom Selu, Sisku... Gdje god je Zelina igrala, komplimentirano joj je na vrlo dobroj kvaliteti i uigranom sastavu, pa se mnogi klubovi slažu da je Zelina svakako jedan od najopasnijih protivnika ove lige. Naposljetku, potvrdila su to i neka izdanja, ali i konačni plasman. 

U ime Uprave, igračima i trenerima je na prigodnoj završnoj svećanosti čestitato predsjednik kluba i gradonačelnik Zeline dr. Vlado Žigrović

- Prije svega, upućujem u svoje osobno ime i u ime članova Uprave NK Zelina čestitke trenerima i igračima, koji su u ovoj polusezoni ostvarili odličan rezultat osvajanjem drugog mjesta, čime su u potpunosti ispunili plan i očekivanja Kluba, kada smo na početku sezone priželjkivali plasman među vodećom petorkom. Zadovoljstvo je Uprave i vrlo dobra atmosfera u klubu, razumijevanje i ostvarivanje svih zadaća i obveza, kako igrača, tako i Uprave. Vjerujem i želim Vam da s jednakim uspjehom odradite i proljetni dio sezone i razveseljavate nas i Vaše navijače novim pobjedam i prije svega kvalitetnom igrom. Na kraju ovog uspješnog razdoblja, Vama i Vašim obiteljima želim sretan i blagoslovljen Božić i mnogo osobne sreće i sportskih uspjeha u nastupajućoj godini.

 Trener NK Zelina prof. Valentin Barišić u svom je radnom stilu igračima čestitao na požrtvovnosti, velikoj disciplini i redovitosti u trenažnom programu, a naravno i na uspjehu, koji su ostvarili.

-Vjerujem da ćemo to zajedničko zadovoljstvo nastaviti i u slijedećem ciklusu. Ovaj klub je u kratkom periodu okupio ekipu, koja je zajedničkim radom i velikim zalaganjem postigla igru, koja je temelj željenog rezultata. Uvidjeli smo i neke manjkavosti, koje ćemo u zimskom pripremnom razdoblju sigurno anulirati i uz nadamo se bolje vrijeme i bolje uvjete, ostvariti željeni rezultat.

Barišić je prozivku najavio za 16. siječnja, kada će započeti šestotjedni pripremni ciklus za nastavak sezone. prvu utakmicu zelina će igrati 26. veljače protiv Krka.

Uz radni dio i zajedničku večeru, posljednje okupljanje na stadionu zbog lošeg vremena su igrači kratili druženjem, ali i popularnim belotom.

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba