NK ZELINA

Sa Zagrebom bez pogodaka

20.10.2013.

Željko Pukšec

I Zagreb i Zelina u utakmicu su ušli s istim ciljem, osvojiti tri boda, jer ni porazom ni remijem, ništa ne ostvaruju na matematičkoj podjeli tablice. Zagreb je u lošoj seriji, četiri utakmice bez pobjede, nastavilo se to i u zelini, dok domaćin u svojoj akciji bijega sa začelja ima bod više, no i dalje je zaostatak za pretposljednjim četiri boda. A upravo se to i dogodilo, u susretu bez pogodaka svakome po bod i prolongacija iskoraka.
Iako je teren bio mek, lijepo vrijeme stvorilo je pretpostavke dobre utakmice, jer u oba su tabora najavili ofanzivu. Dio je ispunjen, utakmica je bila dobra, aktivna i gledljiva, no strijelci su zakazali, obrane su napravile svoj dio posla, pa lopta ni jednom nije slana na centar. Prilika je bila, par njih izglednih, no nišanske sprave nisu bile podešene, a prepreka su bili i sigurni i koncentrirani vratari na obje strane, pogotovo Krklec, koji nije dozvolio nikakva iznenađenja.
Zelina je bolje ušla u utakmicu, odmah na početku najavivši napadačku igru. već u drugoj minuti Micić je nabacio s desna, Vuk se našao na drugoj vratnici, no ne uspijeva se othrvati bijelim stoperima i zadržati loptu na dobroj poziciji za šut. Prva i možda najkonkretnija prilika već u petoj minuti. Duvnjak korner upućuje pred vrata, iako je Gluhak bio meta, nije uspio zahvatiti loptu, pa uskače Balentović i odrješito tuče, no Herceg čita namjeru i sigurno skida dobru priliku Zeline. Gosti prvu priliku imaju u devetoj minuti, kada Kotarski duboko na svojoj polovici šalje sljepića u prazno, iskorištava to Medić, no njegov šut završava podalje vratnice, pa Krklec ni ne treba reagirati. U 19. minuti korner s desna bio je namijenjen Balentoviću, ne uspijeva zahvatiti, pa preuzima Vuk, koji dobro gađa, no odbijaju bijeli. Gosti su ponovo konkretniji u 30. minuti, Krovinović se našao u nekoliko situacija. Prvo je pokušao s desna, premlako za Krkleca, potom još jednom isti igrač puca, ponovo Krklec brani, a dvije minute kasnije i treći pokušaj, koji anulira Grgec prekršajem za slobodnjak iz kojeg Barišić pokušava direktom, kojeg domaći izbacuju u petercu. Agresivnijim pristupom pokušavaju Pjesnici pritisnuti domaće, pa u kratkom vremenu fauliraju Jankovića, potom i Balentovića. Pred kraj prvog dijela Medić i Jurendić, dva najbolja pojedinca gostiju odrađuju lijepu kaciju, koja počinje na desnom boku, naizmjenično obojica zaokružuju domaću postavu približavajući se mreži, no završni medićev šut Kotarski izbacuje u korner.
U nastavak Zelina ulazi s malim oprezom, pa prva prilika odlazi na stranu bijelih, no Barišić se nije najbolje snašao u napadu. Toplakovi momci tada pojačavaju tempo i postepeno pritišću, napadaju, no od realizacije ništa. U 63. minuti Krovinović je oštro zapucao, no previsoko, iskoristivši loptu koju gubi veza domaćih. I gosti dižu tempo, očito se krenulo na sve ili ništa, no Zelina je bila opasnija. Šimek je sam odradio prodor po boku, u trenutku završnog šuta našao se u djeliću sekunde u nedoumici gledavši položaj suigrača, pa je gostujući vratar imao dovoljno vremena da reagira na njegov šut. Puretić je svojim ulaskom donio potrebno osvježenje, slobodnjak u 74. minuti sa same aut linije šalje preko svih na vrata, no herceg spremno dočekuje. Samo minutu kasnije ponovo vratar Zagreba u znoju, domaći ofanzivci napravili su pravu pometnju u prostoru, no u čitavoj gužvi dobro je Herceg odmjerio situaciju i ponovo izašao kao pobjednik. Deset minuta prije kraja novi slobodnjak Puretića s desna fino za Balentovića, koji ponovo ulazi u priliku, no skok je bio neuspješan i vrata sačuvana. Do kraja svi pokušaji bez rezultata, kod gostiju Jurendić je pokušao dva puta iz daljine, no domaća jedinica bez problema brani.

I Zagreb i Zelina u utakmicu su ušli s istim ciljem, osvojiti tri boda, jer ni porazom ni remijem, ništa ne ostvaruju na matematičkoj podjeli tablice. Zagreb je u lošoj seriji, četiri utakmice bez pobjede, nastavilo se to i u Zelini, dok domaćin u svojoj akciji bijega sa začelja ima bod više, no i dalje je zaostatak za pretposljednjim četiri boda. A upravo se to i dogodilo, u susretu bez pogodaka svakome po bod i prolongacija iskoraka.

Iako je teren bio mek, lijepo vrijeme stvorilo je pretpostavke dobre utakmice, jer u oba su tabora najavili ofanzivu. Dio je ispunjen, utakmica je bila dobra, aktivna i gledljiva, no strijelci su zakazali, obrane su napravile svoj dio posla, pa lopta ni jednom nije slana na centar. Prilika je bila, par njih izglednih, no nišanske sprave nisu bile podešene, a prepreka su bili i sigurni i koncentrirani vratari na obje strane, pogotovo Krklec, koji nije dozvolio nikakva iznenađenja.

Zelina je bolje ušla u utakmicu, odmah na početku najavivši napadačku igru. već u drugoj minuti Micić je nabacio s desna, Vuk se našao na drugoj vratnici, no ne uspijeva se othrvati bijelim stoperima i zadržati loptu na dobroj poziciji za šut. Prva i možda najkonkretnija prilika već u petoj minuti. Duvnjak korner upućuje pred vrata, iako je Gluhak bio meta, nije uspio zahvatiti loptu, pa uskače Balentović i odrješito tuče, no Herceg čita namjeru i sigurno skida dobru priliku Zeline. Gosti prvu priliku imaju u devetoj minuti, kada Kotarski duboko na svojoj polovici šalje sljepića u prazno, iskorištava to Medić, no njegov šut završava podalje vratnice, pa Krklec ni ne treba reagirati. U 19. minuti korner s desna bio je namijenjen Balentoviću, ne uspijeva zahvatiti, pa preuzima Vuk, koji dobro gađa, no odbijaju bijeli. Gosti su ponovo konkretniji u 30. minuti, Krovinović se našao u nekoliko situacija. Prvo je pokušao s desna, premlako za Krkleca, potom još jednom isti igrač puca, ponovo Krklec brani, a dvije minute kasnije i treći pokušaj, koji anulira Grgec prekršajem za slobodnjak iz kojeg Barišić pokušava direktom, kojeg domaći izbacuju u petercu. Agresivnijim pristupom pokušavaju Pjesnici pritisnuti domaće, pa u kratkom vremenu fauliraju Jankovića, potom i Balentovića. Pred kraj prvog dijela Medić i Jurendić, dva najbolja pojedinca gostiju odrađuju lijepu akciju, koja počinje na desnom boku, naizmjenično obojica zaokružuju domaću postavu približavajući se mreži, no završni Medićev šut Kotarski izbacuje u korner.

U nastavak Zelina ulazi s malim oprezom, pa prva prilika odlazi na stranu bijelih, no Barišić se nije najbolje snašao u napadu. Toplakovi momci tada pojačavaju tempo i postepeno pritišću, napadaju, no od realizacije ništa. U 63. minuti Krovinović je oštro zapucao, no previsoko, iskoristivši loptu koju gubi veza domaćih. I gosti dižu tempo, očito se krenulo na sve ili ništa, no Zelina je bila opasnija. Šimek je sam odradio prodor po boku, u trenutku završnog šuta našao se u djeliću sekunde u nedoumici gledavši položaj suigrača, pa je gostujući vratar imao dovoljno vremena da reagira na njegov šut. Puretić je svojim ulaskom donio potrebno osvježenje, slobodnjak u 74. minuti sa same aut linije šalje preko svih na vrata, no Herceg spremno dočekuje. Samo minutu kasnije ponovo vratar Zagreba u znoju, domaći ofanzivci napravili su pravu pometnju u prostoru, no u čitavoj gužvi dobro je Herceg odmjerio situaciju i ponovo izašao kao pobjednik. Deset minuta prije kraja novi slobodnjak Puretića s desna fino za Balentovića, koji ponovo ulazi u priliku, no skok je bio neuspješan i vrata sačuvana. Do kraja svi pokušaji bez rezultata, kod gostiju Jurendić je pokušao dva puta iz daljine, no domaća jedinica bez problema brani.

ZELINA - ZAGREB 0:0
SV.IVAN ZELINA - Gradski stadion. Gledatelja: 300. Sudac: Željko Frković (Gospić). Pomoćni: Radošević, Kečkiš. Četvrti: Malekinušić. Delegat: Čanađija
ZELINA (4-2-3-1): Krklec - Šimek, Janković, Kotarski, Balentović - Grgec, Duvnjak (58-Puretić) - Gluhak, Vuk, Micić (90-Pukljak) - Lončar (67-Jeleč). Trener: Samir Toplak
ZAGREB (4-3-3): Herceg - Barišić, Musa, Kolinger, Štiglec - Krovinović, Hadžić, Ljubičić (Stepčić) - Jurendić, Medić (81-Pinjuh), Boban. Trener: Vjekoslav Lokica
IGRAČ UTAKMICE: Alen Gluhak

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba