NK ZELINA

Rudar - Zelina 2:0

20.09.2009.

Zelina nije uspjela spasiti bar bod u 5. prvenstvenom  kolu. U Labinu nakon vrlo dobrog početka crveno bijelih, domaći su uspjelli nametnuti svoju igru, poravnati snage na terenu, a već početkom drugog dijela dva puta su uspjeli matirati vratara Đurđeka, nakon čega su unatoč našim pokušajima sačuvali rezultat do kraja susreta. Zelina je imala dva poenta iz zaleđa, od kojih je drugi bio dvojbene dosude. Ovim porazom Zelina se vratila na četvrtu poziciju na tablici, a ponovni povratak pokušat će ostvariti protiv Nehaja slijedeće subote na svom terenu.

Krenulo je dobro. Prvih 15 minuta naši su bili bolji, jači, igralo se na polovici domaćih. Nekoliko dobrih akcija davalo je naznake povoljnog ishoda. Nedostajala je finalizacija. Rudari su pedalj po pedalj osvajali teren, pa je druga trećina prvog dijela pripala njima.Nakon slobodnjaka Mehića, koji preko svih puca na Đurđeka, slika na terenu se mijenjala. Naši nisu uspjeli okrupniti napad, a domaći sve žešće napadali. Lepinjica u 22. minuti prima daleki nabačaj, dobiva okršaj s našom obranom i sa 10 metara puca direkt na gol. Nikola je bio na svom mjestu. Nepreciznost je krasila obje ekipe u tom dijelu, iako je pokušaja bilo, kao onaj Racov korner u 40. minuti, kojeg Dodik prosljeđuje na Ćorića u pkušaju škaricama. Efektno, ali bez poenta. Odmah potom puca i Rac, a ista dvojica i u posljednjoj minuti ne uspijevaju nakon rušenja Erdelija i slobodnog udarca s ruba prostora, odakle Rac nalazi Ćorića, no imenjak uspijeva samo pokraj vratiju. S tri dobre prilike Zeline i tek jednom Rudara, u nastavku se očekivala igra s više prodora i konačne realizacije, u čemu su na početku nastavka uspješniji bili crno zeleni. Nakon nepune četiri minute igre, s ruba prostora Fatos Hoxha pronalazi putanju u rašlje Đurđekove mreže. Vodstvo domaćih 1:0 i kontra pokušaj od Raca, Oroza i Dodika na Ćorića, koji u gužvi pred Petrušićem ne nalazi načina za poent. Kazna ubrzo stiže preko Fejzića, koji prima nabačaj  Šarina i u duelu s vratarem proslijeđuje loptu u mrežu za 2:0
Ostvareni rezultat domaći su imali snage i načina sačuvati do kraja susreta, dok je igra Zeline pucala po spojevima. Puh ruši Oroza, a Ivan Đurđek s 23 metra nalazi Ćorića koji pogađa, no zbog zaleđa sudac (opet) poništava  pogodak.

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba