NK ZELINA

Radniku derbi kola

08.05.2011.

Više od tri stotine navijača, od kojih pedesetak sa Sesvetskog područja odgledalo je zanimljivu, sadržajnu i brzu utakmicu kvalitetnije, ali nedovoljno konkretne Zeline i upornog Radnika, koji je imao nijansu sreće više i znalački iskoristio trenutak nepažnje domaće obrane. Sesvetskom klubu ovaj je susret bio najteži i preloman za ostvarenje konačnog cilja, jer ako su uspjeli proći Zelinu, gotovo su im maksimalne šanse za osvajanje naslova prvaka i plasman u drugu ligu.
Susret je započeo minutom šutnje u počast prerano i iznenada preminulom istaknutom dugogodišnjem članu Uprave NK Zelina, predsjedniku Nogometnog središta Sveti Ivan Zelina i članu Izvršnog odbora Nogometnog saveza Zagrebačke županije Franji Margetiću Pilotu.
Prilika je bilo na obje strane, no samo je jedna uspjela biti realizirana i to snalažljivošću Pluma, koji je iskoristio pogrešku domaćih zadnjih igrača i postigao jedini pogodak na susretu, koji je lideru na tablici donio kapitalna tri boda. Prvi su zaprijetili domaći: u 10' proigravanje Kotarskog i Mujčina završava na Medvedu, koji pokušava iskosa s desne strane i pogađa pokraj vratnice.

Tri minute kasnije u prilici su i gosti, koji dolaze pred vrata Kranjčeca, no Malecki glavom otklanja opasnost i šalje loptu u gol aut. Slijedeći napad bijelih ponovo stvara opasnost preko kiša, koji sam po sredini dolazi blizu vratiju, ali gađa neprecizno i previsoko. Isti igrač zaprijetio je još jednom u 22', no ovaj mu udarac blokira Kotarski, a u kontri daljinac za Medveda, vratar Karatović skida, a odolijeva još jedan opasan udarac domaće devetke.

                                             

Bijeli nakon prve polovice prvog dijela stvaraju pritisak na domaća vrata, neprecizan je bio Bručić, a potom u velikoj gužvi uslijed prodora u sudaru stradava Malecki, koji dobiva udarac u glavu. Pritisak preuzima Zelina, pa Mesec s 20 metara tuče po sredini, no lopta odlazi pokraj lijeve vratnice, a već u slijedećoj minuti Medved majstorski kotovo iz lijevog kuta tuče iskosa na vrata, dok je istovremeno gostujuća obrana bila koncentrirana na Babića u prodoru prema vratima, a pokušavaju u toj akciji još jednom Medved, a potom i Kotarski. U završnici prvog dijela pokušava Vinčić, no kao i kiš, puca previsoko.

U nastavku, prvi su zaprijetili bijeli preko Kovačevića, koji ne iskorištava vrlo dobru asistenciju Kiša, potom i domaći preko Babića na loptu iz kuta. U 54' Kiš je ponovo u prodoru prema Kranjčecu, nakon oduzete lopte na sredini, no njegovu namjeru ponovo sprječava Malecki. U 61' Medved tuče oštro s lijeve strane prostora, no Karatović je bio na mjestu, a 9' kasnije i Babić u odličnoj prilici, kada nakon što vara dva protivnička igrača, puca tik pokraj vratnice. Kako se susret bližio svome kraju, neodlučeni rezultat bio je sve izgledniji i prema razvoju igre, najrealniji. Bodom bi uz svoj učinak trebali biti zadovoljni i domaći i gosti, no sreća je poslužila radniku, koji uspijeva iskoristiti trenutak nepažnje zadnje linije Zeline, koja ne uspijeva prekinuti loptu za Pluma, koji s desetak metara pogađa desnu stranu mreže Kranjčeca i zaključuje susret pobjedom sesvetskog kluba.

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba