NK ZELINA

Radniku derbi kola

08.05.2011.

Više od tri stotine navijača, od kojih pedesetak sa Sesvetskog područja odgledalo je zanimljivu, sadržajnu i brzu utakmicu kvalitetnije, ali nedovoljno konkretne Zeline i upornog Radnika, koji je imao nijansu sreće više i znalački iskoristio trenutak nepažnje domaće obrane. Sesvetskom klubu ovaj je susret bio najteži i preloman za ostvarenje konačnog cilja, jer ako su uspjeli proći Zelinu, gotovo su im maksimalne šanse za osvajanje naslova prvaka i plasman u drugu ligu.
Susret je započeo minutom šutnje u počast prerano i iznenada preminulom istaknutom dugogodišnjem članu Uprave NK Zelina, predsjedniku Nogometnog središta Sveti Ivan Zelina i članu Izvršnog odbora Nogometnog saveza Zagrebačke županije Franji Margetiću Pilotu.
Prilika je bilo na obje strane, no samo je jedna uspjela biti realizirana i to snalažljivošću Pluma, koji je iskoristio pogrešku domaćih zadnjih igrača i postigao jedini pogodak na susretu, koji je lideru na tablici donio kapitalna tri boda. Prvi su zaprijetili domaći: u 10' proigravanje Kotarskog i Mujčina završava na Medvedu, koji pokušava iskosa s desne strane i pogađa pokraj vratnice.

Tri minute kasnije u prilici su i gosti, koji dolaze pred vrata Kranjčeca, no Malecki glavom otklanja opasnost i šalje loptu u gol aut. Slijedeći napad bijelih ponovo stvara opasnost preko kiša, koji sam po sredini dolazi blizu vratiju, ali gađa neprecizno i previsoko. Isti igrač zaprijetio je još jednom u 22', no ovaj mu udarac blokira Kotarski, a u kontri daljinac za Medveda, vratar Karatović skida, a odolijeva još jedan opasan udarac domaće devetke.

                                             

Bijeli nakon prve polovice prvog dijela stvaraju pritisak na domaća vrata, neprecizan je bio Bručić, a potom u velikoj gužvi uslijed prodora u sudaru stradava Malecki, koji dobiva udarac u glavu. Pritisak preuzima Zelina, pa Mesec s 20 metara tuče po sredini, no lopta odlazi pokraj lijeve vratnice, a već u slijedećoj minuti Medved majstorski kotovo iz lijevog kuta tuče iskosa na vrata, dok je istovremeno gostujuća obrana bila koncentrirana na Babića u prodoru prema vratima, a pokušavaju u toj akciji još jednom Medved, a potom i Kotarski. U završnici prvog dijela pokušava Vinčić, no kao i kiš, puca previsoko.

U nastavku, prvi su zaprijetili bijeli preko Kovačevića, koji ne iskorištava vrlo dobru asistenciju Kiša, potom i domaći preko Babića na loptu iz kuta. U 54' Kiš je ponovo u prodoru prema Kranjčecu, nakon oduzete lopte na sredini, no njegovu namjeru ponovo sprječava Malecki. U 61' Medved tuče oštro s lijeve strane prostora, no Karatović je bio na mjestu, a 9' kasnije i Babić u odličnoj prilici, kada nakon što vara dva protivnička igrača, puca tik pokraj vratnice. Kako se susret bližio svome kraju, neodlučeni rezultat bio je sve izgledniji i prema razvoju igre, najrealniji. Bodom bi uz svoj učinak trebali biti zadovoljni i domaći i gosti, no sreća je poslužila radniku, koji uspijeva iskoristiti trenutak nepažnje zadnje linije Zeline, koja ne uspijeva prekinuti loptu za Pluma, koji s desetak metara pogađa desnu stranu mreže Kranjčeca i zaključuje susret pobjedom sesvetskog kluba.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba