NK ZELINA

Poraz od Rovinja

14.03.2011.

Nakon dvije pobjede, u trećem proljetnom kolu Zelina je poražena u Rovinju. Nagazna mina, kako smo najavili ovu utakmici, takvom se i pokazala. Unatoč brojnim prilikama i boljem izdanju, bijelo crveni nisu uspjeli poentirati, a iz nekoliko prilika domaćih kanarinaca, jedna je uspješno realizirana, što je bilo dovoljno za osvajanje važna tri boda za primicanje Rovinjana sredini tablice. Na istu tu minu nagazili su Zelinčani i u jesenskom dijelu, kada je u zelini bilo 2:2. Loše i pristrano suđenje dodatno je demotiviralo naše igrače. Igri i pobjedi Rovinja nema se što zamjeriti, hrabro su parirali jačem protivniku i uspjeli to nagraditi pobjedničkim pogotkom Funčića pred kraj susreta. Zelina je igrala bez Babića, Dominovića i Medveda, Mujčin je igrao pod ozljedom, a Bingula i đurđek, koji su ušli u prvoj postavi uknjižili su prigode, kao i rančić i oroz u drugom poluvremenu.
Već u prvoj minuti Gluhak je imao odličnu priliku da usmjeri utakmicu. Svoj prodor po lijevoj strani završio je udarcem pokraj desne vratnice. Uzvratio je Abuselyana u trećoj polukontrom, koju završava pokraj desnih rašlji. Još dvije prilike Zeline u prvoj dionici, u 13' Gluhak lijepo nabacuje s lijeva na Đurđeka, koji upošljava Hasneka, no ni taj udarac ne ulazi u mrežu, a isti igrači u 20' ponovo u izglednoj prilici. Gluhak tuče po sredini, no uspijeva izboriti korner, na koji odlično reagira Hasnek i pokušava neuspješno glavom. S druge strane domaći ne iskorištavaju čak trostruki korner, obrana i Kranjčec bili su na mjestu. Kao i domaći vratar Orbanić, koji skida projektil Bingule sa 7 metara. Abuselyana ne iskorištava najizgledniju priliku Rovinja u 40', kada se nalazi jedan na jedan s Kranjčecom i neprecizno loptu šalje pokraj vratnice. Potom su kanarinci probali i škaricama, no na odmor se otišlo bez pogodaka.
Ohrabreni su plavo žuti krenuli u drugi dio susreta održavajući al pari na terenu. Prva prilika za domaće u 54. minuti kada grešku naših igrača spašava iskusni i koncentrirani Kranjčec. uslijedilo je nekoliko poluprilika na obje strane, od kojih je možda najizglednija bila ona Oroza i Gluhaka u 57', te Gluhakov pokušaj u 80' nakon prodora Meseca, koji također pokušava glavom. Jedini pogodak pada u 83' kada prvo pokušava Matić, no realizira Funčić glavom s par metara od vratiju.

 

 

ROVINJ - ZELINA 1:0 (0:0)
ROVINJ - Igralište Valbruna Gledatelja: 200
SUDAC: Goran Brusić (Rijeka). Pomoćni: Orišković (Opatija), Badjuk (Rijeka) Teren: dobar
ROVINJ: Orbanić, N.Abuselyana, Tomić, Matika, Funčić, Cvolić, Bradetić (59-Matić), Tanković (46-Novoselić), O.Abuselyana, Duvnjak, Leshdedaj (59-Barlecaj) TRENER: Emil Ninčević
ZELINA: Kranjčec 7, Hasnek 6,5, Malecki 6,5, Maslač 6,5, Kotarski 6,5, Mladiček 6, Bingula 6,5 (46-Oroz 6,5), Gluhak 7, Mesec 6,5, Mujčin 6,5, Đurđek 6 (46-Rančić 6) TRENER: Valentin Barišić
STRIJELAC: 1:0 - Funčić (83)  

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba