NK ZELINA

Poraz od Rovinja

14.03.2011.

Nakon dvije pobjede, u trećem proljetnom kolu Zelina je poražena u Rovinju. Nagazna mina, kako smo najavili ovu utakmici, takvom se i pokazala. Unatoč brojnim prilikama i boljem izdanju, bijelo crveni nisu uspjeli poentirati, a iz nekoliko prilika domaćih kanarinaca, jedna je uspješno realizirana, što je bilo dovoljno za osvajanje važna tri boda za primicanje Rovinjana sredini tablice. Na istu tu minu nagazili su Zelinčani i u jesenskom dijelu, kada je u zelini bilo 2:2. Loše i pristrano suđenje dodatno je demotiviralo naše igrače. Igri i pobjedi Rovinja nema se što zamjeriti, hrabro su parirali jačem protivniku i uspjeli to nagraditi pobjedničkim pogotkom Funčića pred kraj susreta. Zelina je igrala bez Babića, Dominovića i Medveda, Mujčin je igrao pod ozljedom, a Bingula i đurđek, koji su ušli u prvoj postavi uknjižili su prigode, kao i rančić i oroz u drugom poluvremenu.
Već u prvoj minuti Gluhak je imao odličnu priliku da usmjeri utakmicu. Svoj prodor po lijevoj strani završio je udarcem pokraj desne vratnice. Uzvratio je Abuselyana u trećoj polukontrom, koju završava pokraj desnih rašlji. Još dvije prilike Zeline u prvoj dionici, u 13' Gluhak lijepo nabacuje s lijeva na Đurđeka, koji upošljava Hasneka, no ni taj udarac ne ulazi u mrežu, a isti igrači u 20' ponovo u izglednoj prilici. Gluhak tuče po sredini, no uspijeva izboriti korner, na koji odlično reagira Hasnek i pokušava neuspješno glavom. S druge strane domaći ne iskorištavaju čak trostruki korner, obrana i Kranjčec bili su na mjestu. Kao i domaći vratar Orbanić, koji skida projektil Bingule sa 7 metara. Abuselyana ne iskorištava najizgledniju priliku Rovinja u 40', kada se nalazi jedan na jedan s Kranjčecom i neprecizno loptu šalje pokraj vratnice. Potom su kanarinci probali i škaricama, no na odmor se otišlo bez pogodaka.
Ohrabreni su plavo žuti krenuli u drugi dio susreta održavajući al pari na terenu. Prva prilika za domaće u 54. minuti kada grešku naših igrača spašava iskusni i koncentrirani Kranjčec. uslijedilo je nekoliko poluprilika na obje strane, od kojih je možda najizglednija bila ona Oroza i Gluhaka u 57', te Gluhakov pokušaj u 80' nakon prodora Meseca, koji također pokušava glavom. Jedini pogodak pada u 83' kada prvo pokušava Matić, no realizira Funčić glavom s par metara od vratiju.

 

 

ROVINJ - ZELINA 1:0 (0:0)
ROVINJ - Igralište Valbruna Gledatelja: 200
SUDAC: Goran Brusić (Rijeka). Pomoćni: Orišković (Opatija), Badjuk (Rijeka) Teren: dobar
ROVINJ: Orbanić, N.Abuselyana, Tomić, Matika, Funčić, Cvolić, Bradetić (59-Matić), Tanković (46-Novoselić), O.Abuselyana, Duvnjak, Leshdedaj (59-Barlecaj) TRENER: Emil Ninčević
ZELINA: Kranjčec 7, Hasnek 6,5, Malecki 6,5, Maslač 6,5, Kotarski 6,5, Mladiček 6, Bingula 6,5 (46-Oroz 6,5), Gluhak 7, Mesec 6,5, Mujčin 6,5, Đurđek 6 (46-Rančić 6) TRENER: Valentin Barišić
STRIJELAC: 1:0 - Funčić (83)  

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba