NK ZELINA

Poraz od Međimurja

17.02.2012.

Zelina je protiv Međimurja odigrala lošu utakmicu. To se mora priznati. U igri bijelo crvenih bilo je previše grešaka, previše rupa i previše dekoncentracije, što su igrači Međimurja iskoristili i postigli čak šest pogodaka, neki su više plod grešaka obrane Zeline, no spretnosti domaćih napadača.
U posljednjih godinu i po dana, Zelina i Međimurje su igrali četiri puta, tri puta su slavili čakovčani, jednom Zelina, no posljednji susret je najteži poraz Zeline u posljednjih nekoliko godina. Očito se ništa u Varaždinu nije poklopilo, momčad je bila dekoncentrirana i potpuno neučinkovita, a jedini koji se nije uklopio u takvo izdanje bio je Ivan Kiš, koji je odigrao na nivou i sa silnom željom da nešto promijeni na terenu. No, više od odbijanca nakon jedanaesterca nije uspio.

Obrana je bila neprepoznatljiva. Linija, koja je u dosadašnjem dijelu ulijevala veliko povjerenje zbog svoje čvrstine, skoka, efikasnog čuvanja prostora i brzog vraćanja igre ka sredini, protiv Međimurja je sakupljala same minuse. Skokovi su bili jalovi i bezuspješni, dodavanja daltonistička, a iz par takvih situacija žuto crni su poentirali.

Veza nije ispravljala pogreške obrane i nedovoljno preuzimala u takvim situacijama odgovornost, pa je mali broj lopti prelazio do prednje linije, koja je ostala nezaposlena, ali i nedovoljna aktivna u reakciji. Međimurci su utakmicu shvatili daleko ozbiljnije i pružili su igru s puno većim dojmom, potpuno su nadtrčali protivničke igrače i držali visok posjed lopte u svojim nogama, tako da je poraz bio očekivan, doduše ne s takvom razlikom i tako uvjerljiv.

 Jedini pogodak su bijelo crveni postigli iz jedanaesterca, doduše indirektno. Vratar je obranio kazneni udarac, a odbijenu loptu natrag proslijedio Kiš, koji je tako barem djelomično nagradio svoju požrtvovnost tijekom susreta.
Naravno, jedan loš dan neće pokvariti dojam o vrlo dobroj postavi, koja je tijekom priprema imala odličnih izdanja, ali i dosta problema zbog neredovitog treniranja i lošijim uvjetima, a sve to zbog polarne hladnoće i snijega, koji su posve poremetili ritam pripremnog ciklusa, koji je imao odličan plan, ali ne i potpunu realizaciju.
Prvenstvo je pred vratima, na slijedećim treninzima sve će se ponovo vratiti u normalu i sigurno će seniori Zeline zaboraviti na ovo loše izdanje. Jer, na greškama se uči, zato i postoje ovakve utakmice.

MEĐIMURJE - ZELINA 4 3 0 1 10:2
16.01.2010. MEĐIMURJE ZELINA 0:1
13.08.2010. MEĐIMURJE ZELINA 1:0
02.08.2011. MEĐIMURJE ZELINA 3:0
17.02.2012. MEĐIMURJE ZELINA 6:1

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba