NK ZELINA

Poraz od Međimurja

17.02.2012.

Zelina je protiv Međimurja odigrala lošu utakmicu. To se mora priznati. U igri bijelo crvenih bilo je previše grešaka, previše rupa i previše dekoncentracije, što su igrači Međimurja iskoristili i postigli čak šest pogodaka, neki su više plod grešaka obrane Zeline, no spretnosti domaćih napadača.
U posljednjih godinu i po dana, Zelina i Međimurje su igrali četiri puta, tri puta su slavili čakovčani, jednom Zelina, no posljednji susret je najteži poraz Zeline u posljednjih nekoliko godina. Očito se ništa u Varaždinu nije poklopilo, momčad je bila dekoncentrirana i potpuno neučinkovita, a jedini koji se nije uklopio u takvo izdanje bio je Ivan Kiš, koji je odigrao na nivou i sa silnom željom da nešto promijeni na terenu. No, više od odbijanca nakon jedanaesterca nije uspio.

Obrana je bila neprepoznatljiva. Linija, koja je u dosadašnjem dijelu ulijevala veliko povjerenje zbog svoje čvrstine, skoka, efikasnog čuvanja prostora i brzog vraćanja igre ka sredini, protiv Međimurja je sakupljala same minuse. Skokovi su bili jalovi i bezuspješni, dodavanja daltonistička, a iz par takvih situacija žuto crni su poentirali.

Veza nije ispravljala pogreške obrane i nedovoljno preuzimala u takvim situacijama odgovornost, pa je mali broj lopti prelazio do prednje linije, koja je ostala nezaposlena, ali i nedovoljna aktivna u reakciji. Međimurci su utakmicu shvatili daleko ozbiljnije i pružili su igru s puno većim dojmom, potpuno su nadtrčali protivničke igrače i držali visok posjed lopte u svojim nogama, tako da je poraz bio očekivan, doduše ne s takvom razlikom i tako uvjerljiv.

 Jedini pogodak su bijelo crveni postigli iz jedanaesterca, doduše indirektno. Vratar je obranio kazneni udarac, a odbijenu loptu natrag proslijedio Kiš, koji je tako barem djelomično nagradio svoju požrtvovnost tijekom susreta.
Naravno, jedan loš dan neće pokvariti dojam o vrlo dobroj postavi, koja je tijekom priprema imala odličnih izdanja, ali i dosta problema zbog neredovitog treniranja i lošijim uvjetima, a sve to zbog polarne hladnoće i snijega, koji su posve poremetili ritam pripremnog ciklusa, koji je imao odličan plan, ali ne i potpunu realizaciju.
Prvenstvo je pred vratima, na slijedećim treninzima sve će se ponovo vratiti u normalu i sigurno će seniori Zeline zaboraviti na ovo loše izdanje. Jer, na greškama se uči, zato i postoje ovakve utakmice.

MEĐIMURJE - ZELINA 4 3 0 1 10:2
16.01.2010. MEĐIMURJE ZELINA 0:1
13.08.2010. MEĐIMURJE ZELINA 1:0
02.08.2011. MEĐIMURJE ZELINA 3:0
17.02.2012. MEĐIMURJE ZELINA 6:1

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba