NK ZELINA

Pobjedom do prvog mjesta!

17.09.2009.

Kakav dan! Tri su se lijepe situacije poklopile u samo nepuna dva sata. Usred tjedna lijepo ispunjene tribine zelinskog stadiona polučile su veliko zadovoljstvo za klub, za igrače i za Upravu. Sve je počelo 15 minuta prije početka utakmice, kada su i službeno predani ključevi dva nova vozila Hyundai. Ova dva ljepotana od danas krase naš klub, ali i pronose naš grb na budućim putovanjima.
NK Zelina i Hyundai - zajedno do uspjeha
S velikim su zadovoljstvom ključeve od predstavnika Hyundaia primili predsjednik kluba Dragan Đukanović, gradonačelnik dr. Vlado Žigrović i Dinko Miljković u ime igrača.
Vrlo brzo nakon svećanosti, uslijedila je i prvenstvena utakmica u kojoj su crveno bijeli pobjedom od 1:0 osigurali 3 boda i tako stvorili podlogu za treću lijepu stvar u Zelini danas - prvo mjesto na tablici HNL3!
Listi strijelaca pridružio se i šesti igrač - Filip Oroz. Krenulo je i njega!
NOVALJA JAKA MOMČAD
Znalo se da će susret protiv Novalje biti puno teži no protiv Rovinja. Iskusni i čvrsti igrači s Paga i na ovom su susretu demonstrirali jaku i organiziranu igru, bili ravnopravni suparnik crveno bijelima, tim više je ova pobjeda slađa.
Već u 7. minuti Cetina s lijeve strane poslužuje Oroza, kojemu na volej lopta nije sjela, nakon još toliko minuta Rac iz kornera nalazi Ćorića koji pokušaj glavom upućuje iznad vratiju. Paunović je dvije minute kasnije imao dobru loptu za Vagnera, no ne uočava ga, potom potonji pokušava padom ishoditi udarac, no osim njega nitko nije vidio navodni Đurđekov prekršaj. Slobodan udarac Hodonja završio je visoko preko gola, a u kontri Zeline Đurđek i ćorić uspijevaju ishoditi samo korner za Raca koji puca direktno na vratara. Obrana Zeline bila je na mjestu u 25. minuti kada je Znaor odigrao na Oluića, a dvije minute kasnije slobodan udarac Hodonja s 30 metara završava u živom zidu. Pokušao je i Peričić s nekih 17 metara, no Nikola Đurđek bio je spreman. Nakon žutog kartona za Oroza zbog preoštrog starta, u 31. minuti gosti pokušavaju uputiti udarac prema Đurđeku, no vratar je i dalje ostao na nuli u svojoj mreži. Posljednjih deset minuta prvog dijela prilike su bile na strani zeline. oroz nabacuje na sredinu na Ćorića, koji gađa, no Kalinić je bio na mjestu. Odmah potom Dodik oduzima suparniku loptu, pokušava sam u prodoru prema vratima, no Lovre je spremno loptu izbacio u aut. Lijepa prilika ponovo za Ćorića u 38. minuti, opet samo do golmana. Nakon Erdelija i Bingula zarađuje opomenu zbog povlačenja za dres. pred kraj pokušali su Rac, cetina i Đurđek akciju, no sve je završilo kornerom. I četvrti žuti za crvene pao je u prvom dijelu u posljednjoj minuti Bošnjak je kaznio Ivana Đurđeka zbog prigovora. Na odmor se otišlo bez pogodaka.
KRENULO I OROZA
Na samom početku drugog dijela izgledna prilika za Oroza, koji prima loptu iz sredine i sam dolazi do peterca, no nepreciznost u završnici, akciju pretvara samo u korner. Istovremeno sudac ne uočava udaranje Ćorića malo izvan peterca. U četvrtoj minuti nastavka Igor Hodonji je nesportski odlučio zaustaviti Ćorića koji metar od aut linije, što Bošnjak nije previdio, pa je desetka gostiju s crvenim morala napustiti teren, no žuta opomena je poslana i na adresu Ćorića. Vraćamo se igri. Rac, Erdeli i Oroz uspjeli su svoju akciju okončati samo kornerom, nakon kojeg je nabačenu loptu Dodik pokušao glavom, no uspijeva pokraj gola. Prilika i za Raca u 58. minuti iz slobodnog udarca  s nekih 18 metara, loptu nepropisno zaustavlja Pintar u živom zidu, zbog čega dobiva opomenu. Oroz malo kasnije pokušava glavom iskoristiti Racov korner, ne uspijeva mu, no minutu kasnije  odličan nabačaj Dodika spretnim šutom lijevom nogom  sa 16 metara plasira u mrežu Kalinića i donosi radost domaćim navijačima! 1:0
NEMA BUNKERA
Pokušaj plavih bilježimo u 66. minuti, kada Tucaković iz daljine puca na gol, bez uspjeha, malo kasnije i Kurilić pokušava s četrdesetak metara, no direk dolazi samo do Đurđeka. S druge strane Oroz se u situaciji pred golom ne snalazi najbolje s Ćorićem, koji je vrlo blizu bio u prilici, no Kalinić uspijeva otkloniti opasnost. U 75. minuti Gavrić dovodi loptu do prostora, Dodik na trenutak oklijeva, uskače Oroz koji ne uspijeva zaključiti ovu dobru akciju. Dvije minute kasnije ponovo prilika za plavo bijele. Paunović slobodnjak puca preko živog zida domaćih, no lopta završava u rukama spremnog Đurđeka. Minutu kasnije Rac dugo vodi loptu, naposljetku nabacuje u sredinu, gdje nalazi Erdelija, no ni ova akcija nije polučila promjenu na smaforu. Pokušava na drugoj strani i Branković, ali, naravno - Đurđek, koji brani i pokušaj iz slobodnjaka Paunovića dvije minute kasnije.

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba