NK ZELINA

Pobjeda protiv Međimurja 1:0

28.01.2010.

Druga pripremna utakmica NK Zelina u zimskom pripremnom razdoblju odigrat će se ove subote u Sesvetskom Kraljevcu, a protivnik crveno bijelima će biti ekipa Dugog Sela, s kojom se naš klub natjecao do prošle sezone u četvrtoligaškoj skupini središta B. Prošle sezone kada je naša ekipa krenula ka šampionskom pohodu, ekipa Dugog Sela bila je najveći kamen spoticanja na tom putu, ali i donijela kod oba međusobnog susreta ključne prekretnice u taboru Zeline. U jesenskoj polusezoni 4.HNL-B Dugo Selo je nokautiralo Zelinu na travnjaku kraj bazena. Bez obzira što je to bio posljednji poraz Zeline na svom terenu sve do danas (!) u to vrijeme primljen je s velikom burom, pa je s pozicije glavnog trenera odstupio Željko Radišić, a pred Zelinu je postavljen cilj da više nema poraza na svom terenu, što je u prvoj rundi ostvario Željko Majcen, tadašnji prvi trener crveno bijelih. I u proljetnom dijelu susret u Dugom Selu, koji je završio bez pobjednika, bio je alarm da se prema prvom mjestu treba krenuti ozbiljnije i ažurnije, pa je angažiran i novi (stari) trener Radoslav Tomić, koji je zajedno s Majcenom uspješno doveo ekipu do šampionskog pehara.
Iako je Dugo Selo za zelinske navijače zbog tih razloga imao gorak prizvuk u imenu, s tim klubom je nastavljen prijateljski i sportski odnos. Nakon gotovo godinu dana ove će dvije momčadi ponovo podijeliti zeleni travnjak u sklopu priprema za nastavak prvenstva, u kojem Zelina želi potvrditi svoje dobro izdanje u jesen, a Dugo Selo kao jedan od najozbiljnijih pretendanata za prvo mjesto u svojoj ligi, upravo protiv jake ekipe Zeline želi provjeriti svoje trenutne snage. Ukoliko se želje dugoselčana ostvare i osvoje prvenstvo, kao što je Zelina lani, na jesen bi se ova dva  kluba ponovo mogla natjecati u istoj ligi.

U prvom pripremnom susretu igrački okrnjena Zelina je u Varaždinu igrala protiv Međimurja. Prvoligaš je nastupio u kombiniranom sastavu svojih raspoloživih snaga, no ni to nije bilo dovoljno protiv ažurnih Zelinčana, kojima je nedostajalo čak 8 prvotimaca, koji su istovremeno igrali završnicu zelinskog turnira. Trener Lušić u vatru je nakon samo par dana zajedničkog treniranja ubacio i novopridošle igrače, a uz Ćirila Guju, tu je bilo još nekoliko pojedinaca koji se u selektivnom dijelu priprema žele nametnuti za odijevanje crveno bijelog dresa. Prvi test protiv prvoligaša Međimurja su položili, slijedi provjrea protiv Dugog Sela, a slijedećeg tjedna i protiv još jednog prvoligaša, u Vrbovcu će Zelina igrati sa Slaven Belupom.
Pogledajte galeriju slika s utakmice  Međimurje - Zelina

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba