NK ZELINA

Pobjeda protiv Međimurja 1:0

28.01.2010.

Druga pripremna utakmica NK Zelina u zimskom pripremnom razdoblju odigrat će se ove subote u Sesvetskom Kraljevcu, a protivnik crveno bijelima će biti ekipa Dugog Sela, s kojom se naš klub natjecao do prošle sezone u četvrtoligaškoj skupini središta B. Prošle sezone kada je naša ekipa krenula ka šampionskom pohodu, ekipa Dugog Sela bila je najveći kamen spoticanja na tom putu, ali i donijela kod oba međusobnog susreta ključne prekretnice u taboru Zeline. U jesenskoj polusezoni 4.HNL-B Dugo Selo je nokautiralo Zelinu na travnjaku kraj bazena. Bez obzira što je to bio posljednji poraz Zeline na svom terenu sve do danas (!) u to vrijeme primljen je s velikom burom, pa je s pozicije glavnog trenera odstupio Željko Radišić, a pred Zelinu je postavljen cilj da više nema poraza na svom terenu, što je u prvoj rundi ostvario Željko Majcen, tadašnji prvi trener crveno bijelih. I u proljetnom dijelu susret u Dugom Selu, koji je završio bez pobjednika, bio je alarm da se prema prvom mjestu treba krenuti ozbiljnije i ažurnije, pa je angažiran i novi (stari) trener Radoslav Tomić, koji je zajedno s Majcenom uspješno doveo ekipu do šampionskog pehara.
Iako je Dugo Selo za zelinske navijače zbog tih razloga imao gorak prizvuk u imenu, s tim klubom je nastavljen prijateljski i sportski odnos. Nakon gotovo godinu dana ove će dvije momčadi ponovo podijeliti zeleni travnjak u sklopu priprema za nastavak prvenstva, u kojem Zelina želi potvrditi svoje dobro izdanje u jesen, a Dugo Selo kao jedan od najozbiljnijih pretendanata za prvo mjesto u svojoj ligi, upravo protiv jake ekipe Zeline želi provjeriti svoje trenutne snage. Ukoliko se želje dugoselčana ostvare i osvoje prvenstvo, kao što je Zelina lani, na jesen bi se ova dva  kluba ponovo mogla natjecati u istoj ligi.

U prvom pripremnom susretu igrački okrnjena Zelina je u Varaždinu igrala protiv Međimurja. Prvoligaš je nastupio u kombiniranom sastavu svojih raspoloživih snaga, no ni to nije bilo dovoljno protiv ažurnih Zelinčana, kojima je nedostajalo čak 8 prvotimaca, koji su istovremeno igrali završnicu zelinskog turnira. Trener Lušić u vatru je nakon samo par dana zajedničkog treniranja ubacio i novopridošle igrače, a uz Ćirila Guju, tu je bilo još nekoliko pojedinaca koji se u selektivnom dijelu priprema žele nametnuti za odijevanje crveno bijelog dresa. Prvi test protiv prvoligaša Međimurja su položili, slijedi provjrea protiv Dugog Sela, a slijedećeg tjedna i protiv još jednog prvoligaša, u Vrbovcu će Zelina igrati sa Slaven Belupom.
Pogledajte galeriju slika s utakmice  Međimurje - Zelina

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba