NK ZELINA

Pobjeda na startu!

31.08.2009.

NESTRPLJIVO IŠČEKIVANJE

Počelo je još u lipnju, u šampionskom veselju nakon osvajanja naslova prvaka 4.HNL središte B i ostvarene ulaznice u HNL3. Dok su igrači, navijači i prijatelji kluba slavili veliki uspjeh zelinskog nogometa, Uprava je već bila u radnim zadacima pripreme za novu sezonu, za viši rang. Valjalo je početi od nule, stvoriti igrački kadar koji će biti spreman nositi se sa zahtjevnim protivnicima, urediti igralište, jer odmah je naznačeno da će to od kolovoza biti stadion, trebalo je postaviti sve na svoje mjesto, kako bi klub dobio svoj prepoznatljiv izgled.
Radilo se cijelo ljeto, 24 sata na dan, svi su bili uključeni. Rezultat se vidio ove subote, na startu nove sezone sve se poklopilo: i sastav, i organizacija, i stadion i publika na tribinama, sve osim vremena, koje je opasno prijetilo, no i nebo je bilo na strani velikog entuzijazma i truda.
Utakmica prvog kola odigrana je u odličnom ambijentu, prvi protivnik NK Maksimir prvi je osjetio snagu crveno bijelih. Usprkos negativnom rezultatu, nisu otišli pognute glave, priznali su da je Zelina zasluženo pobijedila.

TO JE TO

Prošle sezone u velikim ambicijama kluba, često je u oblačiću naših razmišljanja stajala izjava Filipa Oroza, drugog strijelca šampionskog prvenstva, koji je na samom startu te sezone rekao "Dobri smo, bit ćemo najbolji, osvojit ćemo prvenstvo i to je to"
I to je ispalo to. Sada smo ovu krilaticu upoznali u novoj dimenziji, jer nakon uspješnih ljetnih priprema, o kojima ćemo analizu dati idućih dana, publika je nestrpljivo iščekivala novu postavu, nova imena i pojačanja. Vjerujemo da su već nakon prvih 45 minuta mogli reći - To je to!

ĆORIĆ SE POTVRDIO

U pripremnom razdoblju najefikasniji strijelac u redovima crveno bijelih bio je Marijo Ćorić. Uz Dodika, Oroza i Đurđeka od njega se očekuju golovi. Zapamtiti će Marijo ovu sezonu i po prvom pogotku za svoj klub.
Bila je to 11. minuta susreta. Napadali su crveno bijeli vratara Hendiju, a Marijo je iskoristio gužvu koja je bila učestala u prostoru Maksimira i najbolje se snašao uputivši loptu u mrežu, koja se prvi puta zatresla. Ne i posljednji. Još jedan napad domaćih, obrana zelenih je zaustavila rukom u 29. minuti, a sudac Ivica Malekinušić bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku, s koje je Mario Dodik sigurno povisio na 2:0.
Iako je drugi dio susreta premoć bila lagano na strani gostiju, crveno bijeli su sačuvali rezultat, a Nikola Đurđek je fantastično branio ono što je uspjelo procuriti kroz vrlo dobro postavljenu obranu Zeline. Na kraju je semafor govorio svoje: 2:0 i prva tri boda u trećeligaškom društvu.

DOJMOVI...

Nakon debija Zeline u novoj ligi, svi su bili zadovoljni. Maksimir je sportski priznao poraz i uputio domaćinu čestitke na igri, ali i na odličnom prijemu, čime je nagrađen veliki trud ovog ljeta. Mnogi zelinski privrednici došli su na promociju novog sastava, a uz veliko komplimentiranje klubu na prekrasnom stadionu, počastili sebe i godišnjim ulaznicama. Pohvala je došla i od strane visokih gostiju, gdina Željka Mihalja, gdina Zdenka Živčića, povjerenika lige, koji je na startu sezone pogledao prvo poluvrijeme u Vrbovcu, drugo u Zelini, gdina Ivana Brlekovića, čelnika županijskog Nogometnog saveza, od dugogodišnjeg predsjednika Zeline, gdina Marka Jurića, i od mnogih drugih koji su bili na utakmici.

I NAJVAŽNIJE...

Krenulo je. Nismo sigurni tko je više iščekivao taj star sezone, da li čelnici kluba koji su uložili mnogo truda kako bi Gradski stadion saživio u punom sjaju, te naravno u igrački kadar koji će donositi radosti svojim navijačima, ili igrači koji su prošli teške i sadržajne pripreme maksimalno napaljeni na prvenstvo, ili navijači koji su znali da se u klubu stvara nešto kvalitetno i koji su u lijepom broju, unatoč lošem vremenu došli provjeriti svoja očekivanja.
Nakon što se semafor ugasio, svi su bili zadovoljni. Krenulo je. I to je to.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba