NK ZELINA

Nogomet se oprostio s Pilotom

05.05.2011.

Na gradskom groblju u Svetom Ivanu Zelini, jučer je više od tisuću prijatelja i štovatelja ispratilo sportskog i nogometnog uglednika Franju Margetića, Pilota. Prije pogreba, u Gradskoj vijećnici održana je komemoracija, na kojoj su uz obitelj Margetić bili i mnogobrojni predstavnici nogometnih središta i saveza, klubova i strukovnih organizacija iz Zagrebačke županije, ali i drugih saveza i institucija. Iako se nikada i nigdje nije želio isticati svojim imenom, njegova djela i njegov doprinos uvelike su zadužili, kako Zelinski, tako i županijski, ali i Hrvatski nogomet. Mnogi uglednici i sportski djelatnici došli su odati posljednju počast velikom entuzijasti, vizionaru i više od svega, prijatelju. A da je Franjo Margetić imao mnogo prijatelja, pokazuje i veliko mnoštvo, koje je došlo u Sveti Ivan Zelinu pozdraviti dragog suradnika. Komemoraciji i pogrebu nazočila je Uprava, svi članovi i nogometaši NK Zelina.
- Bio je jedan od osnivača Nogometnog saveza Zagrebačke županije, član Inicijativnog odbora koji je s malom grupom istomišljenika davne 1994. godine, prvi u Hrvatskoj osnovao Županijski nogometni savez, upravo u ovoj vijećnici i ovdje je započeo bogat i plodonosan rad, koji ga svrstava među najistaknutije djelatnike u našem savezu, u kojem je niz godina bio član Skupštine NS ZŽ, a potom i član Izvršnog odbora i drugih visokih tijela. Fascinatno je što je bio vrstan igrač, poznavatelj nogometa, sudac u 2.HNL, povjerenik, trener s visokim trenerskim zvanjem i nenadmašan organizator, pa ne čudi da upravo njegovim sposobnostima Zelinski malonogometni turnir svrstavaju među najbolje u Hrvatskoj. Bio je sinonim dobrog čovjeka i to je znalački prenosio na sve suradnike i prijatelje. Odlazak Franje Margetića veliki je gubitak za Zelinu i za Zagrebačku županiju. - istaknuo je na komemoraciji  između ostalog predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Ivan Brleković.


- Ime Franje Margetića bit će upisano velikim slovima u povijest Grada Sveti Ivan Zelina, a i mnogo šire. Ime našeg Pilota s pijetetom se izgovara u nogometnim klubovima od Vukovara preko Pule do Imotskog. Poštuju ga i cijene ne samo klubovi, središta, savezi, već i suci, delegati, treneri i svi koji su uz najpopularniji sport vezani. Uz mnoge dužnosti i obveze u nogometu, bio je predan i u mnogim drugim aktivnostima, od gradskog odbora za šport, zelinskog poduzetništva, organizator, inicijator, uglednik, humanist, u svakoj prilici, na svakom mjestu. Zadužio nas je svojom dobrotom, plemenitošću i svim najvećim odlikama jednog čovjeka, a Franjo ih je imao sve. Biti prijatelj, suradnik i kolega tako pozitivnom čovjeku bila je privilegija i čast za svakog od nas - oprostio se od svog sugrađanina i velikog prijatelja gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Vlado Žigrović.

 


Na komemoraciji je otvorena Knjiga žalosti, koja se do subote 7. svibnja nalazi u klupskim prostorijama NK Zelina na Gradskom stadionu.

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba