NK ZELINA

Nogomet se oprostio s Pilotom

05.05.2011.

Na gradskom groblju u Svetom Ivanu Zelini, jučer je više od tisuću prijatelja i štovatelja ispratilo sportskog i nogometnog uglednika Franju Margetića, Pilota. Prije pogreba, u Gradskoj vijećnici održana je komemoracija, na kojoj su uz obitelj Margetić bili i mnogobrojni predstavnici nogometnih središta i saveza, klubova i strukovnih organizacija iz Zagrebačke županije, ali i drugih saveza i institucija. Iako se nikada i nigdje nije želio isticati svojim imenom, njegova djela i njegov doprinos uvelike su zadužili, kako Zelinski, tako i županijski, ali i Hrvatski nogomet. Mnogi uglednici i sportski djelatnici došli su odati posljednju počast velikom entuzijasti, vizionaru i više od svega, prijatelju. A da je Franjo Margetić imao mnogo prijatelja, pokazuje i veliko mnoštvo, koje je došlo u Sveti Ivan Zelinu pozdraviti dragog suradnika. Komemoraciji i pogrebu nazočila je Uprava, svi članovi i nogometaši NK Zelina.
- Bio je jedan od osnivača Nogometnog saveza Zagrebačke županije, član Inicijativnog odbora koji je s malom grupom istomišljenika davne 1994. godine, prvi u Hrvatskoj osnovao Županijski nogometni savez, upravo u ovoj vijećnici i ovdje je započeo bogat i plodonosan rad, koji ga svrstava među najistaknutije djelatnike u našem savezu, u kojem je niz godina bio član Skupštine NS ZŽ, a potom i član Izvršnog odbora i drugih visokih tijela. Fascinatno je što je bio vrstan igrač, poznavatelj nogometa, sudac u 2.HNL, povjerenik, trener s visokim trenerskim zvanjem i nenadmašan organizator, pa ne čudi da upravo njegovim sposobnostima Zelinski malonogometni turnir svrstavaju među najbolje u Hrvatskoj. Bio je sinonim dobrog čovjeka i to je znalački prenosio na sve suradnike i prijatelje. Odlazak Franje Margetića veliki je gubitak za Zelinu i za Zagrebačku županiju. - istaknuo je na komemoraciji  između ostalog predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Ivan Brleković.


- Ime Franje Margetića bit će upisano velikim slovima u povijest Grada Sveti Ivan Zelina, a i mnogo šire. Ime našeg Pilota s pijetetom se izgovara u nogometnim klubovima od Vukovara preko Pule do Imotskog. Poštuju ga i cijene ne samo klubovi, središta, savezi, već i suci, delegati, treneri i svi koji su uz najpopularniji sport vezani. Uz mnoge dužnosti i obveze u nogometu, bio je predan i u mnogim drugim aktivnostima, od gradskog odbora za šport, zelinskog poduzetništva, organizator, inicijator, uglednik, humanist, u svakoj prilici, na svakom mjestu. Zadužio nas je svojom dobrotom, plemenitošću i svim najvećim odlikama jednog čovjeka, a Franjo ih je imao sve. Biti prijatelj, suradnik i kolega tako pozitivnom čovjeku bila je privilegija i čast za svakog od nas - oprostio se od svog sugrađanina i velikog prijatelja gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Vlado Žigrović.

 


Na komemoraciji je otvorena Knjiga žalosti, koja se do subote 7. svibnja nalazi u klupskim prostorijama NK Zelina na Gradskom stadionu.

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba