NK ZELINA

Neporaženi kroz pripreme

24.02.2014.

Ž.Pukšec 140222

Po prohladnom vremenu uz kišicu i mek teren, Zelina je odigrala 0:0 s Međimurjem, vodećim trećeligašem sjeverne skupine. Utakmica nije donijela ni jedan ubačaj u mrežu, ali imala je sadržaja, bilo je i prilika, ne i efikasnosti, u jednoj mjeri zahvaljujući koncentriranim vratarima, ali i pogrešnim završnicama. Izdvajamo nekoliko situacija s utakmice. U 16. minuti Kotarski se odlučio na dobok prodor, predaje Županu koj s desna nabacuje gatariću, no isti ne uspijeva zaputiti u okvir vratiju. Tri minute kasnije pokušao je i Poredski s 25 metara. U 29. minuti Balentovićevu loptu iz prodora s desna, Gatarić umjesto ka mreži upućuje na suprotnu vratnicu ka Poredskom, no završni šut bio je previsok, kao i ubrzo potom još jedan pokušaj Poredskog ne uspijeva. Dobar napad odigrali su gosti u 34. minuti, posljednji je na udarcu bio Vuk, koji ne uspijeva više od kornera. Pet minuta kasnije Bašić oduzetuu loptu šalje skroz naprijed, prihvaća Habek, koji nema nikog na poziciji pa pokušava sam i pogađa uz van okvira. Isti igrač pred kraj prvog dijela pokušava sam završiti akciju, no u prodoru čini prekršaj na vrataru, pa pogodak ne dobiva efekt. Za kraj još jednom pokušava Poredski, no u naletu završava na vratnici, a prilika propada.
U drugom dijelu domaći su konkretniji i čvršći u odnosu na prvo poluvrijeme, odmah na početku opasan udarac na vrata, no Krklec je na mjestu, pa potom još dva puta preko vratiju. Pokušava Grgec iznenaditi iz daljine, ne uspijeva u 59.minuti, pa i Župan lijepim centaršutem ne pogađa. U 70. minuti ponovo jak šut domaćih s nekih 25 metara, ne završava u okviru. Konkretnije prilike u završnici. U 80. minuti Gatarić s desna poslužuje Pejića, koji je u dobroj prilici i puca, no uspijevaju domaći izbaciti sa same linije vratiju. Odgovaraju domaći s dva konkretna pokušaja, oba Krklec brani, a na samom kraju nova dobra reakcija Krkleca u izravnom pokušaju domaćeg napadača. Istrčavanjem vratar Zeline oduzima loptu u prilici koja je u zadnjim trenucima mogla odlučiti pobjednika, no na kraju je ostalo bez pogodaka, čime je Zelina završila pripremni period bez izgubljene utakmice.

Po prohladnom vremenu uz kišicu i mek teren, Zelina je odigrala 0:0 s Međimurjem, vodećim trećeligašem sjeverne skupine. Utakmica nije donijela ni jedan ubačaj u mrežu, ali imala je sadržaja, bilo je i prilika, ne i efikasnosti, u jednoj mjeri zahvaljujući koncentriranim vratarima, ali i pogrešnim završnicama. Izdvajamo nekoliko situacija s utakmice.

U 16. minuti Kotarski se odlučio na dobok prodor, predaje Županu koj s desna nabacuje gatariću, no isti ne uspijeva zaputiti u okvir vratiju. Tri minute kasnije pokušao je i Poredski s 25 metara. U 29. minuti Balentovićevu loptu iz prodora s desna, Gatarić umjesto ka mreži upućuje na suprotnu vratnicu ka Poredskom, no završni šut bio je previsok, kao i ubrzo potom još jedan pokušaj Poredskog ne uspijeva.

Dobar napad odigrali su gosti u 34. minuti, posljednji je na udarcu bio Vuk, koji ne uspijeva više od kornera. Pet minuta kasnije Bašić oduzetuu loptu šalje skroz naprijed, prihvaća Habek, koji nema nikog na poziciji pa pokušava sam i pogađa uz van okvira. Isti igrač pred kraj prvog dijela pokušava sam završiti akciju, no u prodoru čini prekršaj na vrataru, pa pogodak ne dobiva efekt. Za kraj još jednom pokušava Poredski, no u naletu završava na vratnici, a prilika propada.

U drugom dijelu domaći su konkretniji i čvršći u odnosu na prvo poluvrijeme, odmah na početku opasan udarac na vrata, no Krklec je na mjestu, pa potom još dva puta preko vratiju. Pokušava Grgec iznenaditi iz daljine, ne uspijeva u 59.minuti, pa i Župan lijepim centaršutem ne pogađa. U 70. minuti ponovo jak šut domaćih s nekih 25 metara, ne završava u okviru.

Konkretnije prilike u završnici. U 80. minuti Gatarić s desna poslužuje Pejića, koji je u dobroj prilici i puca, no uspijevaju domaći izbaciti sa same linije vratiju. Odgovaraju domaći s dva konkretna pokušaja, oba Krklec brani, a na samom kraju nova dobra reakcija Krkleca u izravnom pokušaju domaćeg napadača. Istrčavanjem vratar Zeline oduzima loptu u prilici koja je u zadnjim trenucima mogla odlučiti pobjednika, no na kraju je ostalo bez pogodaka, čime je Zelina završila pripremni period bez izgubljene utakmice.

Najveći plus ove utakmice jest i što su Bijelo crveni konačno odigrali na prirodnoj travi. iako je teren bio mokar i mek, adaptacija na travu nakon konstantnog treniranja i odigravanja utakmica na umjetnoj podlozi je bila dobrodošla, jer za nekoliko dana treba biti spreman na teške izazove na terenu, koji neće biti idealan, stoga se na njega treba i ponovo naviknuti. U subotu igraju prvo kolo proljeća s Cibalijom. Želja za dobrim rezultatom je velika, sada treba i omogućiti štop bolju prilagodbu terenu, uz nadu da ovo dugoročno kišovito razdoblje u tjednu odigravanja će stati i barem donekle osušiti teren.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba