NK ZELINA

Neosvojena senjska tvrđa

21.04.2012.

Prvenstvena utakmica podno senjske tvrđe bila je upravo onakva, kakvom smo ju dan ranije najavili: Gostovanja u Senju su uvijek teška i riskantna. Iako Nehaj nije ekipa, koja bi trebala biti akutni problem, znaju okrenuti igru kontra same igre i razbijanjem tijeka navlače rezultat na svoju stranu. Stoga Zelina mora odigrati najjednostavnije, svojom igrom i agresivnim pristupom od početka nametnuti svoju taktiku, te ne popuštati provokacijama protivnika. Rani pogodak dodatno bi spustio čvrste momke iz grada bure.

Zelina je zaista najbolje izgledala dok je igrala svoju igru, kontrolirajući loptu na terenu, širokom igrom izmorila protivnika, koji je kako je vrijeme odmicalo, sve više padao u snazi, no unatoč nekoliko dobrih pokušaja, pogodak nije ostvaren. prvo poluvrijeme bilo je bez pogodaka, sa tri prilike na strani zeline i dvije domaćih igrača. Raširenim pristupom, Bijelo crveni su strpljivo gradili svoju igru, na taj način pokušavajući u što većoj mjeri anulirati grubu igru domaćina, koji je prvi karton dobio već u šestoj minuti. Senjani su se najopasnijima pokazali u polukontrama, no većinom nisu uspijevali osvojiti prostor protivnika. Prva prijetnja domaćina bila je u 13. minuti, kada je Petrović uspio izmaći gužvi protivničke obrane i ispetljava loptu prema vratima, no vratar Kranjčec hrabro ej jurišnuo na loptu i uspio ju zgrabiti ispred svoje desne vratnice. Deset minuta kasnije Juroš upućuje dobar i odlučan šut s nekih dvadeset metara, Baričević skida. Pogreška u vezi zeline u istoj minuti stvara problem na kontra strani, gdje se zeleno bijeli igrač oslobađa, uzima loptu i tuče na otvorenim vratima, srećom u gol aut. U 27. minuti Gluhak lijepim centaršutem poslužuje Maroševića pred vratima, koji pokušava glavom iz blizine, no Baričević uspijeva obraniti mrežu. Samo dvije minute kasnije vrlo lijepa akcija, koju pokušava konkretizirati Juroš ubacivši u prostor Maroševiću, koji ide na desnu vratnicu, ali ne uspijeva zaključiti dobro osmišljen pokušaj.
U drugom poluvremenu, Zelina je u presingu prvih minuta, potom postepeno popušta u tempu, što domaći igrači odmah iskorištavaju i konkretnije napadaju protivnički prostor. Lopac je u prilici u 60. minuti iz slobodnjaka, no Marošević otklanja opasnost pred samim vratima, a iz kornera Prpić lijepo centrira Vukeliću koji je neprecizan. pet minuta kasnije ponovo su u kombinaciji Juroš i Marošević, no premlak udarac ne nalazi put ka mreži, iako se lopta naposljetku zaustavila unutar mreže, no prije toga je sigurnost domaćinu dao sudac majnarić svirajući kontraprekršaj. Slijedeća prilika ponovo na strani zeline, slobodan udarac Kiš šalje pred vrata, a utrčalom Kotarskom lopta ne sjeda u željeni smjer završetka akcije. U 76. minuti na samoj liniji šesnaeterca, iako je izgledalo izvan prostora, domaći igrač uspijeva isprovocirati jedanaesterac, koji uspješno realizira Baričević pucajući u lijevu stranu mreže. Pred sam kraj susreta još jedna dobra prilika za goste, Melnjak prodor s boka ne upućuje u sredinu, već se odlučuje na direktan udarac, koji završava pokraj prve vratnice.

NEHAJ - ZELINA 1:0 (0:0)
SENJ - Igralište Nehaj Gledatelja: 150
SUDAC: Davor Majnarić (Rijeka). Pomoćni: Radić (Kastav), Badjuk (Rijeka) Teren: dobar
NEHAJ: Baričević, Vrban, Rončević, Vukelić, Špalj, Prpić, Lopac, Tomljanović (od 92. L.Vukelić), Petrović, Prpić (od 66. Bajramović), Hasanbegović Trener: Miralem Hasanbegović
ZELINA: Kranjčec, Peco, Melnjak, Kotarski, Mladiček, Rihtar (od 46. Šušković), Kiš (od 85. Krišto), Gluhak, Juroš, Mesec, Marošević Trener: Dražen Biškup
STRIJELAC: Baričecić (76.-11m)  

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba