NK ZELINA

Nedjeljno kolo dovodi Orijent

25.03.2011.

Nema promjena na vrhu niti nakon 21. kola. Zelina je unatoč porazu u Vrapču zadržala treću poziciju, ali i vodeći dvojac Crikvenica i Radnik, koji su remizirali protiv Opatije odnosno Medulina. Time je samo potvrđena praksa da u ovoj ligi svatko svakome može oduzeti bodove i nigdje se ne igra na zicer. I Crikva i Legea su očekivali tri boda protiv uvjetno rečeno slabijih protivnika, no pokazalo se da unaprijed ne valja kalkulirati. Zelina je puno opreznije ušla u gostovanja u Rovinju i Zagrebu, svjesna teških zadataka sa smanjenim igračkim kadrom, te nagaznim minama, koje se kriju iza objektivno slabijih ekipa, ali i samom pristupu igri. Sasvim bi drugačiji slijed ova dva susreta imala, da je u Rovinju Gluhak uspio u namjeri u prvoj, a protiv Vrapča Mesec u trećoj minuti. "Posrtaji" Crikve i Radnika umanjili su poraz Zeline, koja je i dalje u utrci, iako s četiri boda zaostatka. Trenutno je situacija upravo prema Radnikovom scenariju, koji čeka posrtaj Crikvenice, kako bi konačno preuzeo vrh ljestvice.
22. kolo dat će već neke odgovore. Zelina se nakon dva gostovanja (ulupno 3 u četiri kola) konaćno vraća na svoj teren, dolazi Orijent, koji nosi na leđima poraz od Segeste kod kuće, ali i gorku pilulu zelinskih tribina nakon prošlogodišnjeg poraza 1:4 s velikim motivom da se sada revanšira, jer u Rijeci je jesenas bilo 1:3, slavila je Zelina i sada je na našim topnicima da to i potvrde. Iako vremenska prognoza nije najidealnija, očekujemo da i navijači u što većem broju dođu na nedjeljnu utakmicu, što je i svojevrsna novost, obzirom da ne pamtimo kad je Zelina na svom stadionu igrala nedjeljom.
Crikvenica i Radnik, također kod kuće, imaju daleko lakši zadatak, jer dočekuju Jadran, odnosno Moslavinu, što tjera Zelinu na imperativ pobjede, jer i Grobničan igra doma protiv Medulina, a Dugo Selo gostuje na Krku, gdje je troznak u igri, jer i Dugo Selo je nakon dvije pobjede, pospješene trengom s Hrvatskim Dragovoljcem naumilo ostati pri vrhu.
Vrapče odlazi u Rovinj, gdje nije isključeno posrtanje, jer iako su dobili bijelo crvene, igrom nisu oduševili. Vrbovec ima otočki aranžman u Novalji, koliko će biti isplativ znat će se tek u nedjelju, jer Novalja je dobro krenula, a posrtanje u Dugom Selu nije uzdrmalo ekipu Ivice Datkovića. Segesta na svom travnjaku dočekuje Nehaj, u Sisku su tipovali pobjedu bez kalkuliranja. U sjeni ovih susreta igraju Rudar i Opatija, Labinjani su u nezgodnom položaju, ali svjesni da je ove nedjelje prilika za bijeg, računajući da zadnji protiv prvih nemaju previše izgleda, a razlika od četiri boda, već bi donijela mirnije sne u gradu rudnika.

Zbog utakmice nacionalne selekcije Hrvatske, svi susreti 22. kola igraju se u nedjelju s početkom u 16 sati. Pripazite na promjenu vremena!

Novosti

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

26.12.2023.

Sretan Božić

Sretni Vam blagdani više...

Prijatelji kluba