NK ZELINA

Napeta borba za vrh tablice

28.10.2011.

Trinaesto prvenstveno kolo ponovo će imati velikog utjecaja na vrhu zapadne tablice. Zelina za zadržavanje vodstva mora u Sisku pobijediti, a ukoliko Vrapče pobijedi u Vinodolu, Zelina mora postići u najmnaju ruku isti rezultat kao Zagrepčani. Naime, oba kluba imaju isti broj bodova i istu gol razliku, tako da jedan pogodak više kod Vrapča mijenja omjer i preuzima prvu poziciju. No, za takove kombinacije i kalkulacije i jedni i drugi moraju pobijediti. U slučaju poraza obje momčadi, tron bi mogla preuzeti Novalja, ukoliko na svom travnjaku pobijedi Dugo Selo. Ako i Zelina i Vrapče odigraju, primjerice nulu, Novalja je ponovo u prijetnji jer trenutno ima gol razliku +15, dakle tri viška u odnosu na prve dvije ekipe, pa bi s istim brojem bodova ipak otočani bili prvi. Matematičkih je računa mnogo, jer bilo koja od ove tri ekipe može izgubiti, mogu i sve tri, tako da bi ponovo poredak bio drugačiji, jer treba imati na umu da još uvijek nije Novalja igrala u Bujama, unatoč dva pokušaja, taj susret igrat će se tek u studenom, a tu su u igri još tri moguća boda. Nehaj se želi vratiti na vrh, a sa sadašnje četvrte pozicije u tome bi mu pomogla isključivo pobjeda protiv Vrbovca, osim ako Novalja izgubi, Uskoci bi barem na tjedan dana bili treći...

Sisak SEGESTA - ZELINA
Novalja NOVALJA - DUGO SELO
Rovinj ROVINJ - ORIJENT
Senj NEHAJ - VRBOVEC
Zagreb DUBRAVA - CRIKVENICA
Čavle GROBNIČAN - BUJE
Novi Vinodolski VINODOL - VRAPČE
Stupnik STUPNIK - KRK
Opatija OPATIJA - JADRAN

Dugo Selo još ima dobre šanse ugurati se među spomenute, trenutno je peto sa 20 bodova, a pobjedom u Novalji bi došli protivniku za sam vrat. Jadran je s 19 bodova ipak još uvijek predaleko, a obzirom da gostuje u Opatiji, najizglednije je da se zadrži u sadašnjem dijelu tablice, gdje je i protivnik Opatija, ali i Vrbovec. Rovinj je na samoj sredini, a dočekuje Orijenta, koji je i dalje u krizi, pa bi Istrani mogli za mjesto dva prema gore. Dubrava je nakon vrlo dobrog starta posustala, nakon par poraza sada imaju priliku protiv slabe i neuspješne Crikvenice, koja je ove sezone uspjela sakupiti tek sedam bodova, a nespretnost njihove logistike uzela im je još dva, nakon što je utakmica protiv Novalje umjesto postignutih 0:1 registrirana 0:3. Crikveničani su prikovani na dno lige sa svega pet bodova i malim izgledima da se značajnije pomaknu barem ne ove jeseni. Stupnik i Orijent bježe joj samo tri boda, no u ovoj situaciji i to je mnogo. Stupnik dočekuje Krk i tu su već blizu posljednjeg vagona za bijeg sa začelja, jer ih teška serija čeka u završnici, prvo Vrapče, pa Zelina i na kraju Buje, koje u ovom kolu gostuje kod Grobničana, kojemu su krila porasla nakon neočekivane pobjede u Zelini, pa to iznenađenje kola žele potvrditi i na svom stadionu, znajući da bi ih pobjeda mogla prebaciti za četiri pet pozicija prema gore. Vinodolu neće na svom terenu biti lako sa zahuktalim Vrapčem, koje prevagu nad rivalom iz Zeline želi ostvariti što prije, pa im ni gostovanje u Novom Vinodolskom neće biti prepreka za to. U Segesti su žedni bodova kao da su u pustinji, a ne Sisku, pa će na Zelinu odigrati bunkericu s pokušajima kontri i stvaranja situacija, kojima bi kakvim pogotkom slomili gosta i bar malo se popeli na ljestvici, jer od željenog ove jeseni nisu učinili ni upola.
Trinaesto će kolo nekima biti sretno, a nekima baksuz, no svakako će donijeti puno uzbuđenja među sudionicima, koji u završnicu jeseni žele ući sa što bolje pozicije. Svi susreti igraju se u 15:30, a već slijedećeg tjedna termin će biti pomaknut na 14 sati.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba