NK ZELINA

Medulin uzvratio za jesenski poraz

25.04.2010.

Malo tko je na početku susreta naslućivao novi poraz Zeline na svom terenu. Silovito i napadački krenuli su bijelo crveni u velikoj želji da ranim pogotkom postave svoju igru i ubilježe novu pobjedu na svom travnjaku. Međutim, ovog proljeća oscilacije u rezulatima su u velikim skokovima. Mišljenje da je Orijent jedino posrtanje, izjalovilo se u susretu s Medulinom, koji je taktički spretno postavio igru oslanjajući se na svoju odličnu obranu, a s druge strane prijetivši brzim protunapadima, u kojima su dva puta bili uspješni.

28.KOLO HNL 3                                        ZELINA - MEDULIN 1921 0:2 (0:1)
SVETI IVAN ZELINA - Gradski stadion GLEDATELJA: 180
SUDAC: Goran Baršić. Pomoćni: Luka Biloš, Slobodan Mileusnić (svi Zagreb) VRIJEME: idealno za igru
ZELINA: Galović, Kwedi, A.Cetina, Tabi (59.-Oroz), Bingula, Marković, Šušković(60.-Šipić), Rac, Guja, Bagarić (59.-V.Cetina), Gavrić TRENER: Srečko Lušić
MEDULIN 1921: Beblek, Glamočanin, Osmanović, Davidović, Oliverić, Konović, Halilović (89.- Cukon), Imširević (77.- Hrelja), Fedetov, Matejčić, Gnip TRENER: Ivan Kukučka
STRIJELCI: 0:1 - Glamočanin, 0:2 - Halilović IGRAČ UTAKMICE: Vedran Beblek


Već u prvoj min Bagarić je silovito s ruba šesnaeterca naciljao donje lijeve rašlje, no vratar gostiju bio je na mjestu i uspio otkloniti hladan startni tuš. Potom u trećoj min Guja prima finu dbinsku loptu, no nedovoljno koncentriran pred suparničkim vratima dopušta obrani da rasčisti situaciju. Pritisak se nastavlja. Dvije min kasnije još jedna dobro upućena daljinska lopta Tabija na Gavrića, koji prodire po lijevoj strani, dolazi u poziciju, no vratar je pribran, odmah potom Šuković na istoj strani ponovo poslužuje gavrića, kojemu ne uspijeva ni pokušaj glavom.


Gosti prvi pokušaj bilježe tek u osmoj min preko Konovića i Fedetova, a vrijedan spomena je i Halilovićev pokušaj u 32.min, no Marković spretno taj pokušaj rješava izbacivanjem lopte. Na domaćoj strani pritisak se nastavlja, pa u 11. min Kwedi tuče s 25 metara, samo za korner, a u 27.min Kwedijev nabačaj Gavrić ne uspijeva u ponovnom pokušaju glavom. Pred kraj prvog dijela, dobro osmišljenu akciju Cetine, Raca i Bagarića, posljednji neprecizno pokušava u okvir vrata. Kada se tolike prilike ne iskoriste, nužno dolazi kazna, pa Glamočanin na kraju poluvremena ulazak u prodoru po lijevoj strani dobro pozicionira i vara nespremnu obranu i vratara Galovića za vodstvo Medulina.


U nastavku bijelo crveni napadaju dalje, no bezuspješno, sve slabijim i bezidejnim akcijama, koje su dodatno pale ulaskom tri svježa igrača, koji nisu donijeli i nužnu promjenu u igri, pa su pokušaji Šipića, Vedrana Cetine i Oroza bili ćorci za odličnog vratara gostiju. Osim Bebleka, poluvrijeme je obilježio i Halilović koji je nekoliko puta u solo akcijama bio velika prijetnja vratima Zeline, a u 57. minuti u tome je bio i uspješan.


Igra Zeline nije bila bezidejna i blijeda kao protiv Orijenta, no u velikoj želji bijelo crveni su izgorjeli, napadi su bili konstantni, ali bez ideja i sadržaja, često i sa strahom prodora u protivnički šesnaeterac, obrana je u nekoliko navrata vrlo dobro stvarala membranu prema opasnoj zoni, odbacivala neugodne daljinske lopte, no rupa je bilo i to su Medulinci znali iskoristiti.

  

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba