NK ZELINA

Marošević na probi u Vasasu

14.01.2012.

Protekle jeseni najuspješniji igrač trečeligaškog društva bio je Josip Marošević, koji je nakon niza klubova u Hrvatskoj i Islandu došao u Zelinu i pokazao se učinkovitim napadačem, kojeg je otkrio upravo trener Dražen Biškup. Klasični veznjak prvo kolo protiv Krka proveo je na klupi, a već u slijedećem kolu protiv Vrapča, kada je momčad preuzeo Biškup, prometnuo se u egzekutora, prvu špicu Zeline, potvrdio to u svim utakmicama, pa je u svojih 16 utakmica postigao isti broj pogodaka i na kraju jeseni zauzeo čelnu poziciju na listi strijelaca zapadne lige.
U Zelinu je došao u želji potvrde svoje kvalitete, u tome je i uspio, a upravo čvrsti koncept Biškupa na kvaliteti momčadi i kompaktnosti u igri, pružio je Maroševiću priliku da se istakne i kao pojedinac, mada su njegovi pogotci djelo odlične podrške suigrača.
U zimskoj stanci, iako Marošević nije razmišljao o promjeni svog dresa, ukazala se primamljiva prilika, za koju mu se ne može zamjeriti, što se želi (ponovo) okušati na međunarodnoj nogometnoj sceni. Na kraju polusezone, Marošević je u razgovoru za Sportske Novosti izjavio:
-Planiram ostati u Zelini, ne vidim bolju sredinu i svoj bolji napredak u Hrvatskoj, nego što je to u Zelini, gdje sam se uzdigao, pokazao i dokazao. Može me usmjeriti jedino dobar angažman u inozemstvu...
Iako tada Madžarska prva liga nije bila ni na horizontu, ispalo je na kraju tako. Dobio je poziv iz Vasasa, prvoligaša iz Budimpešte, koji je jesen završio na 12. mjestu i pojačanjima želi povratak ka sredini tablice. Napadač im je potreban, a u momčadi Marijana Vlaka već ima nekoliko "naših" igrača (Pranjić, Mehmedagić, Džajić, Šimić).
Proteklih dana, Marošević je bio u Budimpešti na kontrolnoj probi, koju je s uspjehom prošao, te je pozvan na pripreme koje počinju u ponedjeljak 16. siječnja, gdje će nakon prvih treninga i par probnih utakmica pokušati se izboriti za ostanak u prvoligaškoj momčadi. Iako su predispozicije za ostanak vrlo dobre, oprezni Marošević ipak čeka provjeru, nakon koje će odlučiti o potpisivanju za Vasas, ili eventualni povratak u Zelinu...


Zelina bez Maroševića gubi u napadačkoj formaciji, no zamjena je na putu, pa ukoliko Marošević uspije u Budimpešti, straha za pogotke Zeline neće biti. Na kraju krajeva tu je i Vedran Mesec, koji je drugi strijelac kluba sa sedam pogodaka, a i na listi strijelaca HNL3 zapad je na visokom šestom mjestu po svom učinku. Još jedan napadač, Ante Jonjić napustio je Zelinu i zaputio se put Vinogradara, tako da je od napadača sada pred svojom prilikom i dokazivanjem Nikola Kovačević, ali i mladi igrač iz vlastitog bazena, Kristijan Kršak, koji će zajedno s eventualnim pojačanjem u toj liniji preuzeti odgovornost za efikasnost Zeline.
Među bijelo crvenima više nisu još dva igrača. Dejan Slunjski vratio se "doma", gdje će nogomet nastaviti igrati u niželigašu, a visokog ranga odrekao se iz osobnih razloga. Zoran Štorga pokušat će u austrijskim ligama, put kojim je otišao i jesenski na početku Zelinčanin, a potom i Bedeničan Krešimir Bingula.
Popunjavanje igračkog kadra uobičajen je posao. Neki igrači već su na probi, neki dolaze ovih dana i ubrzo će bijelo crveni sastav Dražena Biškupa biti kompletiran za novi izazov u proljetnom nastavku prvenstva, u koje Zelina ulazi kao prva na tablici, a u želji da taj rezultat očuva do kraja prvenstva.

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba