NK ZELINA

Marošević na probi u Vasasu

14.01.2012.

Protekle jeseni najuspješniji igrač trečeligaškog društva bio je Josip Marošević, koji je nakon niza klubova u Hrvatskoj i Islandu došao u Zelinu i pokazao se učinkovitim napadačem, kojeg je otkrio upravo trener Dražen Biškup. Klasični veznjak prvo kolo protiv Krka proveo je na klupi, a već u slijedećem kolu protiv Vrapča, kada je momčad preuzeo Biškup, prometnuo se u egzekutora, prvu špicu Zeline, potvrdio to u svim utakmicama, pa je u svojih 16 utakmica postigao isti broj pogodaka i na kraju jeseni zauzeo čelnu poziciju na listi strijelaca zapadne lige.
U Zelinu je došao u želji potvrde svoje kvalitete, u tome je i uspio, a upravo čvrsti koncept Biškupa na kvaliteti momčadi i kompaktnosti u igri, pružio je Maroševiću priliku da se istakne i kao pojedinac, mada su njegovi pogotci djelo odlične podrške suigrača.
U zimskoj stanci, iako Marošević nije razmišljao o promjeni svog dresa, ukazala se primamljiva prilika, za koju mu se ne može zamjeriti, što se želi (ponovo) okušati na međunarodnoj nogometnoj sceni. Na kraju polusezone, Marošević je u razgovoru za Sportske Novosti izjavio:
-Planiram ostati u Zelini, ne vidim bolju sredinu i svoj bolji napredak u Hrvatskoj, nego što je to u Zelini, gdje sam se uzdigao, pokazao i dokazao. Može me usmjeriti jedino dobar angažman u inozemstvu...
Iako tada Madžarska prva liga nije bila ni na horizontu, ispalo je na kraju tako. Dobio je poziv iz Vasasa, prvoligaša iz Budimpešte, koji je jesen završio na 12. mjestu i pojačanjima želi povratak ka sredini tablice. Napadač im je potreban, a u momčadi Marijana Vlaka već ima nekoliko "naših" igrača (Pranjić, Mehmedagić, Džajić, Šimić).
Proteklih dana, Marošević je bio u Budimpešti na kontrolnoj probi, koju je s uspjehom prošao, te je pozvan na pripreme koje počinju u ponedjeljak 16. siječnja, gdje će nakon prvih treninga i par probnih utakmica pokušati se izboriti za ostanak u prvoligaškoj momčadi. Iako su predispozicije za ostanak vrlo dobre, oprezni Marošević ipak čeka provjeru, nakon koje će odlučiti o potpisivanju za Vasas, ili eventualni povratak u Zelinu...


Zelina bez Maroševića gubi u napadačkoj formaciji, no zamjena je na putu, pa ukoliko Marošević uspije u Budimpešti, straha za pogotke Zeline neće biti. Na kraju krajeva tu je i Vedran Mesec, koji je drugi strijelac kluba sa sedam pogodaka, a i na listi strijelaca HNL3 zapad je na visokom šestom mjestu po svom učinku. Još jedan napadač, Ante Jonjić napustio je Zelinu i zaputio se put Vinogradara, tako da je od napadača sada pred svojom prilikom i dokazivanjem Nikola Kovačević, ali i mladi igrač iz vlastitog bazena, Kristijan Kršak, koji će zajedno s eventualnim pojačanjem u toj liniji preuzeti odgovornost za efikasnost Zeline.
Među bijelo crvenima više nisu još dva igrača. Dejan Slunjski vratio se "doma", gdje će nogomet nastaviti igrati u niželigašu, a visokog ranga odrekao se iz osobnih razloga. Zoran Štorga pokušat će u austrijskim ligama, put kojim je otišao i jesenski na početku Zelinčanin, a potom i Bedeničan Krešimir Bingula.
Popunjavanje igračkog kadra uobičajen je posao. Neki igrači već su na probi, neki dolaze ovih dana i ubrzo će bijelo crveni sastav Dražena Biškupa biti kompletiran za novi izazov u proljetnom nastavku prvenstva, u koje Zelina ulazi kao prva na tablici, a u želji da taj rezultat očuva do kraja prvenstva.

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba