NK ZELINA

KWEDI U ZELINI!!!

02.10.2009.

Kao grom odjeknula je u nogometnim krugovima vijest da se Zelina pojačala s prvim internacionalcem i to prvoligaškim igračem. Od ponedjeljka u crveno bijelom dresu je Patrice Kwedi, igrač prvoligaškog kluba iz Šibenika.
Kamerunac iz Yaoundea, dvadest šestogodišnji branić u Hrvatskom prvoligaškom društvu odigrao je 64 prvenstvene utakmice, od toga najviše u dresu NK Šibenika, za koji je igrao od 2006. godine, uz jednu polusezonu u zaprešičkom Interu. prije toga igrao je i u Novalji, Karlovcu, Pomorcu, švedskom Goteborgu, te danskom AGF-u. Odigrao je ukupno 104 utakmice, a kao branič postigao je i dva pogotka. Kao junior 2002. godine osvojio je Hrvatski kup i Hrvatsko juniorsko prvenstvo.
Naši navijači prvi puta su ga vidjeli na prvenstvenom susretu s Nehajem prošle subote, kada je iz VIP lože promatrao svoje buduće suigrače. Ekskluzivno za naš portal izjavio je:
-Evo, odgledao sam ovu utakmicu u kojoj je Zelina nadmoćno pobijedila Nehaj s 5:1 i već vidim da se radi o vrlo dobroj ekipi, odličnim momcima koji znaju igrati, iako mi se čini da bez obzira na visok rezultat, oni mogu još puno više. zaista se radi o kvalitetnoj i perspektivnoj ekipi. Treba puno rada i koncentracije, a uviđam da se u Zelini jako dobro radi, pa ne sumnjam u nastavak odlične sezone.
-Što vas je motiviralo da iz prvoligaškog društva odete u treću ligu?
-Prije svega nogomet. Obožavam biti na terenu, volim igrati nogomet, on mi je u glavi i u srcu. Meni nije najbitnija stvar da igram u velikom klubu ili jakoj ligi, najbitnije mi je biti na terenu, dokazivati se i igrati. Druga stvar koja mi je jako bitna jest ozračje u klubu, a prvi dojmovi u Zelini su odlični. Ovdje je fantastična atmosfera, klub je organiziran profesionalno, uvjeti su jako dobri, momčad je kvalitetna, kao i stručni kadar. Disciplina je također bitna za klub koji želi naprijed, a u Zelini je disciplina na visokoj razini, to se odmah vidi. Prošao sam nekoliko prvoligaških klubova i uopće nisam opterećen time što je Zelina u trećoj ligi i to kao debitant. Klub je perspektivan i već na prvoj utakmici protiv Nehaja mi se dopao. Na treninzima sam vidio da po radu ne zaostaje ni za prvoligaškim klubovima, ovdje se zaista radi. Ja želim igrati nogomet, a Zelina mi se čini dobrim rješenjem.
-Obzirom da ste naučeni na prvoligaški tretman i drugačiji sistem rada, je li se teško aklimatizirati u ovakav klub?
-Ne, to mi nije nikakav problem. Imamo sreću da Zelinu vodi iskusan i kvalitetan prvoligaški trener. Srečko Lušić je odlično rješenje za ovaj klub u njihovim ambicijama. Odradio sam dva treninga i odmah se privikao na rad, jer nisam uočio neke razlike u odnosu na prvoligaške treninge. To samo govori u prilog koliko se u Zelini radi ozbiljno i stručno. Mislim da ću se vrlo brzo uklopiti i biti stopostotno spreman, jer ne trebam se učiti na nove sisteme, ponavljam nema prevelike razlike u odnosu na treniranje u prvoligaškim klubovima. Nadam se da ću već slijedeći tjedan obući crveno bijeli dres u prvenstvenom susretu.
-S Vama, za klub je potpisao i mlađi brat Jean Jules. Gdje vidite njega, obzirom da je tek postao punoljetan?
-Jean je još mlad  igrač, kalio se s juniorima našeg bivšeg kluba Šibenika, gdje je u prošloj sezoni mnogo naučio. Jako sam zadovoljan s njegovim napretkom, jer sam uvjeren da će biti odličan igrač, vrijeme je tek pred njim. Imamo puno toga zajedničkog, ne samo kao braća, već i u shvaćanju nogometa. I on živi za nogomet, discipliniran je, brzo uči, ima potencijala i vjerujem da će se vrlo brzo dokazati, a drago mi je što će mu ta šansa biti pružena u Zelini. Nije mi nimalo žao što je došao ovdje, s ovakvim pristupom u klubu, zasigurno će napredovati.
-Zelina je trenutno druga na prvenstvenoj tablici, neporažena na svom terenu već godinu dana, gdje ju vidite u ovoj sezoni, bez obzira što ste vrlo kratko u klubu?
-Ovaj klub me impresionirao velikom ozbiljnošću, kvalitetom igrača i trenera, disciplinom i napretkom, što su odlični preduvjeti za velike ciljeve. Ono malo što sam uspio vidjeti i osjetiti u meni stvara lijepu sliku o Zelini. Uočio sam da se u klubu ne spominju nekakve euforične najave osvajanja prvenstva, već je trezveno zacrtana stabilnost u vrhu ove lige, što Zelina može ostvariti. Treba samo maksimalno ozbiljno i disciplinirano raditi i može se puno postići. Moguće je i osvajanje prvenstva i odlazak u drugu ligu, što bi mi bilo jako drago, no s time se ovdje nitko ne opterećuje i to mi je drago, jer se tako možemo posvetiti najbitnijem, a to su trening, rezultati i usavršavanje. Ova momčad još ne daje svoj maksimum, ona će se tek dokazati.
Kwedi će se u crveno bijelom dresu zelinskim navijačima predstaviti na prvoj domaćoj utakmici, slijedeće srijede u derbiju s prvoplasiranom Goricom. Sigurni smo da će stadion uz ovaj dodatni razlog biti ponovo pun.          

Novosti

26.09.2023.

Nogovikend: Konačno uvjerljivi

Seniori pobjedom nastavili pozitivni niz, juniori uvjerljivo protiv Prigorja više...

14.09.2023.

Ziceri bez golova

Zelina nije iskoristila prilike i osvojila bod protiv Lukavca više...

11.09.2023.

Nogovikend

Seniori, juniori, limači, prstići i veterani slavili više...

20.08.2023.

KUP Kadeti ispali na penale

Protiv Kurilovca nije bilo sreće s bijele točke više...

20.08.2023.

PRIPREMNA Mladost porazila Zelinu

Generalka pred sezonu pripala gostima iz Petrinje više...

Prijatelji kluba