NK ZELINA

Jedan gol za tri boda

29.03.2017.

 

Uoči zagorsko-prigorskog derbija Zelina i Gaj su bodovno bili poravnati na tablici, oba kluba na sredini, tako da izrazitog favorita nije bilo, prednost domaćeg terena i dvjestotinjak gledatelja nadoknadila je Zelina svojom kvalitetom, koja doduše nije pokazana u najvećoj mjeri, ali dovoljno da se stvori inicijativa i na terenu i u igri. Tempo je bio brz i dobar, možda previše u zraku, teško su obje momčadi spuštale igru na zemlju, no koordiniranih akcija je bilo, više na strani Zeline, koja je osim pogotka imala i tri čista i neiskorištena zicera i sva tri u kontinuiranom rafalnom napadu u samo tri minute. Prvo je Borovčak promašio iz blizine nakon odlične daljinske lopte Konjevića, koji je pokušao u slijedećem napadu, a trostruki napad zaokružio je Skupnjak ponovo neuspješno. Jedini pogodak pao je u 36. minuti kada je Posavec dobro odradio početak napada, Borovčak predao Skupnjaku koji je bio u dobroj situaciji no ipak glavom proigrava Konjevića koji s desetak metara sigurno pogađa iza vratara Škofa efikasno ispod grede. Najbolju priliku domaći su imali u 65. minuti kada je Haban fino napao s lijeva ali pogodio uz vratnicu. Gaj je bio opasan i na početku utakmice, kada je također aktivno napadao gostujuću mrežu, no obrana je bila dobro posložena, najkonkretniji je bio Hmelina. Za više je nedostajala miroća, kako kod domaćih tako i kod gostiju. Izgledalo je kao da domaći dečki pokušavaju panično, stihijski osvojiti napad i učiniti ga uspješnim, no bez konkretne suradnje. Zelinčani su pak bili brzi u kontra udarima i brzo prenosili loptu, no i njima je nedostajalo mirnoće i organizacije u završnicama napada. I oba su vratara bili na visini zadatka, tako da je do mreže uspio samo Konjević, što je povratak u Sveti Ivan Zelinu začinjen vrijednim bodovima i čvršćim šestim mjestom na tablici. 
Bio je ovo uspješan povratnički debi trenera Marijana Glavice, kojemu je jesenska utakmica s Gajem bila posljednja, a ova uzvratna prva u novom angažmanu kao šefa struke. Nakon tri gostovanja u četiri kola sada se Zelina vraća u normalni ritam, a prvi zadatak slijedi u subotu kada je novi prigorsko-zagorski derbi protiv Mladosti.

Uoči zagorsko-prigorskog derbija Zelina i Gaj su bodovno bili poravnati na tablici, oba kluba na sredini, tako da izrazitog favorita nije bilo, prednost domaćeg terena i dvjestotinjak gledatelja nadoknadila je Zelina svojom kvalitetom, koja doduše nije pokazana u najvećoj mjeri, ali dovoljno da se stvori inicijativa i na terenu i u igri.

Tempo je bio brz i dobar, možda previše u zraku, teško su obje momčadi spuštale igru na zemlju, no koordiniranih akcija je bilo, više na strani Zeline, koja je osim pogotka imala i tri čista i neiskorištena zicera i sva tri u kontinuiranom rafalnom napadu u samo tri minute. Prvo je Borovčak promašio iz blizine nakon odlične daljinske lopte Konjevića, koji je pokušao u slijedećem napadu, a trostruki napad zaokružio je Skupnjak ponovo neuspješno.

Jedini pogodak pao je u 36. minuti kada je Posavec dobro odradio početak napada, Borovčak predao Skupnjaku koji je bio u dobroj situaciji no ipak glavom proigrava Konjevića koji s desetak metara sigurno pogađa iza vratara Škofa efikasno ispod grede. Najbolju priliku domaći su imali u 65. minuti kada je Haban fino napao s lijeva ali pogodio uz vratnicu. Gaj je bio opasan i na početku utakmice, kada je također aktivno napadao gostujuću mrežu, no obrana je bila dobro posložena, najkonkretniji je bio Hmelina. Za više je nedostajala miroća, kako kod domaćih tako i kod gostiju. Izgledalo je kao da domaći dečki pokušavaju panično, stihijski osvojiti napad i učiniti ga uspješnim, no bez konkretne suradnje.

Zelinčani su pak bili brzi u kontra udarima i brzo prenosili loptu, no i njima je nedostajalo mirnoće i organizacije u završnicama napada. I oba su vratara bili na visini zadatka, tako da je do mreže uspio samo Konjević, što je povratak u Sveti Ivan Zelinu začinjen vrijednim bodovima i čvršćim šestim mjestom na tablici. 

Bio je ovo uspješan povratnički debi trenera Marijana Glavice, kojemu je jesenska utakmica s Gajem bila posljednja, a ova uzvratna prva u novom angažmanu kao šefa struke. Nakon tri gostovanja u četiri kola sada se Zelina vraća u normalni ritam, a prvi zadatak slijedi u subotu kada je novi prigorsko-zagorski derbi protiv Mladosti.

GAJ MAČE - ZELINA 0:1 (0:1)
Mače - Igralište NK Gaj. Gledatelja: 200. Sudac: Hrgović (Zagreb)
GAJ: Škof, Vojaković (80-Dumbović), Kralj, Krpanec, Trčak (46-Galić), Jurina, Vuica (46-Kuharić), Bobinec, Blagec, Hmelina, Benčić (Haban). TRENER: Vlado Milković
ZELINA: Jurić-Bare, Skupnjak (90-Zubić), Gilanj, Palčić, Eterović, Pajač, Mikulinec, Konjević, Posavec (46-Peco), Ovčar (58-Sokić), Borovčak (90-Podvorec). TRENER: Marijan Glavica
STRIJELAC: Konjević (36)

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba