NK ZELINA

I nakon remija ostalo plus sedam

11.04.2012.

Svi koji su planirali da će Zelina u Rovinju o(lako) uzeti bodove, prevarili su se. Baš kao što smo i najavljivali, rovinjskih devedeset minuta nije bilo lako za igrače u bijelo crvenim dresovima, bez obzira što nisko kotiraju na prvenstvenoj ljestvici i što ih je Vrapče "ubilo" u prošlom kolu s 5:1. Na kraju krajeva, klubovi s dna tablice najveći su problem lideru ovog proljeća, uvjerili smo se u to u Bujama, s Crikvenicom i pogotovo u Rijeci kod Orijenta. Posebno motivirani i nabrijani, svoj neželjeni status na tablici kompenzirali su (uspješno) u velikom motivu protiv momčadi koja je najefikasnija u napadu i uz Vrapče najteža za probiti u obrani. Vrlo dobro pripremljen teren u Rovinju odgovarao je Zelini, no u konačnici nisu to okrunili pobjedom. Rezultat je ispao realnim, jer podjednake su bile prilike i domaćih i gostiju, no nisu nišanske sprave bile dobro podešene ka mrežama protivnika, za što su "krivi" i vratari, koji su nekoliko opasnih projektila uspješno skinuli. Na strani gostiju su bili kvaliteta i inicijativa, no konkretnost u igri pripala je kanarincima u žutim dresovima.
U prvih petnaestak minuta igre inicijativa je bila na strani Zeline, rijetki su i sporadični bili izleti žutih ka prostoru Kranjčeca, ništa opasno i uglavno se svodilo na mladog Nurišija. Marošević se našao u dobroj prilici, no istovremeno i u zaleđu, pa je prva konkretnija prilika za goste propala. Robusno su pokušavali završiti akcije prema Orbaniću, no bez uspjeha. U 18. minuti Rihtar dobro provodi loptu sa svoje lijeve strane, no upućena lopta Maroševiću pred vratima pokazala se neodlučnom završnicom prvog strijelca, koji propušta svoju drugu priliku. Uzvraćaju odmah domaći u kontri i dolaze do prve konkretne prilike preko Omara Abuselyane, koji ne uspijeva donijeti radost svojim navijačima. Potom prodiru i Matić i Nuriši s jednakim učinkom. Sda su domaći već preuzeli inicijativu i često prodiru u gostujući prostor ka vrataru Kranjčecu koji u 27. minuti odlično reagira, no pritom ostaje ozlijeđen, zbog čega je utakmica par minuta stagnirala. Obrana Zelina gubi loptu na desnoj poziciji, što stvara veliku gužvu pred vratima, koja je zahvaljujući Kranji anulirana.  U 36. minuti ponovo Rihtar iz kornera s dobro upućenom ali nepreciznom loptom ka vratima, a od prilika valja spomenuti i propuštene pokušaje Gluhaka, Meseca i Vidovića. Kapetan je pokušao neuspješno glavom, a Da Vidi upućena lopta nije bila dobro usmjerena za efikasniju završnicu.
U drugom poluvremenu, domaći su ponovo bolje krenuli, no ni gosti nisu zaostajali u svojim akcijama, iako ne izglednih, ali prilika je bilo na obje strane. U 53. minuti ponovo je sadržajan u svojoj akciji bio Abuselyana, koji svoj prodor s lijeva završava snažnim udarcem iskosa, no ne u okvir. Domaći su bili konkretniji i neefikasni, s druge strane bilo je nekoliko usamljenih pokušaja Meseca i Maroševića. Dvije dobre prilike dvadeset minuta prije kraja propuštaju Tomić i Abuselyana (Nuridin). Pred kraj susreta Da Vida je imao dobar provod s lijeva, koji zaključuje dobrim ubačajem u sredinu na Meseca, koji ne uspijeva, preuzima loptu Melnjak i puca, ali dobra prilika završava samo kornerom. Odmah nakon toga želja Gluhaka za poentom također se ne ostvaruje. I tako do kraja susreta, kada u posljednjim trenucima dolazi i najizglednija prilika. marošević u kontri Zeline sam prodire po sredini ka otvorenim vratima, no stotinka dvoumljenja udarac pretvara u ćorak.

ROVINJ - ZELINA 0:0
ROVINJ - Igralište Valbruna Gledatelja: 200
SUDAC: Mario Cindrić. Pomoćni: Gorše, Lang (svi Zagreb) Uvjeti: odlični
ROVINJ: Orbanić, N. Abuselyana, Matić, Cvolić, Pavić, Funčić, Nuriši (od 75. Novoselić), Qosa (od 67. Duvnjak), Barlecaj, O. Abuselyana, Tomić (od 85. Leshdedaj) Trener: Emil Nimčević
ZELINA: Kranjčec, Ivanušić, Melnjak, Kotarski, Mladiček, Rihtar (od 70. Peco), Kiš, Gluhak, Vidović, Mesec, Marošević Trener: Dražen Biškup

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba