NK ZELINA

Hrvatski nogometni kup: Kadeti stali u Karlovcu

03.11.2016.

 

Prva prepreka ka mogućem iznenađenju protiv rang višeg protivnika za naše je kadete bio premlak ulazak u utakmicu. Da li zbog respekta, ili same razine natjecanja do koje su došli, iako u prvenstvu nikako da zabilježe (ponekad zaslužene) bodove, teško je ustvrditi, no da znaju igrati i da se mogu nositi, pokazali su u drugom poluvremenu kada su potisnuli domaćina i daleko hrabrije napali, što je urodilo i s nekoliko prilika, ali i dva pogotka. Mada prilika je bilo i u prvom poluvremenu u kojem su domaći dominirali, diktirali ritam i uglavnom tjerali loptu na polovicu gostiju. U tri navrata pokušali su naši momci, ali bezuspješno. Drugi dio puno konkretnije, iako je započelo s pomalo dvojbenim jedanestercem za domaće u situaciji kada je vratar Posavec branio svoja vrata istrčao desno na loptu i uhvatio ju, a ispred tri crveno bijela igrača opalio je domaći igrač lažni pad, što je inače korektan sudac okarakterizirao kaznenim udarcem. Samo par minuta kasnije Mačković je s lijeva odlično proigrao Škrleca, koji smanjuje rezultat, a i u drugoj situaciji u napadu se najbolje snašao Mačković koji je izigrao domaću obranu i zakucao za konačnih 5:2. 
Tako Karlovac 1919 odlazi u osminu finala, a zelinskim kadetima ostaje satisfakcija da su u svom prvom nastupu u Hrvatskom kupu ipak došli daleko, iako im sezona nije posuta ružama. No, kao i protiv Gorice i u ovoj utakmici kompletni i bez pritiska igrali su bolje no u prvenstvu, a da su odlučnije ušli u utakmicu ne bi sigurno u prvih pola sata dopustili uvjerljivih i teško nadoknadivih 3:0, koliko je inkasirao Karlovac u razdoblju svoje bolje igre.

Prva prepreka ka mogućem iznenađenju protiv rang višeg protivnika za naše je kadete bio premlak ulazak u utakmicu. Da li zbog respekta, ili same razine natjecanja do koje su došli, iako u prvenstvu nikako da zabilježe (ponekad zaslužene) bodove, teško je ustvrditi, no da znaju igrati i da se mogu nositi, pokazali su u drugom poluvremenu kada su potisnuli domaćina i daleko hrabrije napali, što je urodilo i s nekoliko prilika, ali i dva pogotka.

Mada prilika je bilo i u prvom poluvremenu u kojem su domaći dominirali, diktirali ritam i uglavnom tjerali loptu na polovicu gostiju.

U tri navrata pokušali su naši momci, ali bezuspješno.

Drugi dio puno konkretnije, iako je započelo s pomalo dvojbenim jedanestercem za domaće u situaciji kada je vratar Posavec branio svoja vrata istrčao desno na loptu i uhvatio ju, a ispred tri crveno bijela igrača opalio je domaći igrač lažni pad, što je inače korektan sudac okarakterizirao kaznenim udarcem.

 

Samo par minuta kasnije Mačković je s lijeva odlično proigrao Škrleca, koji smanjuje rezultat, a i u drugoj situaciji u napadu se najbolje snašao Mačković koji je izigrao domaću obranu i zakucao za konačnih 5:2. 

Tako Karlovac 1919 odlazi u osminu finala, a zelinskim kadetima ostaje satisfakcija da su u svom prvom nastupu u Hrvatskom kupu ipak došli daleko, iako im sezona nije posuta ružama.

No, kao i protiv Gorice i u ovoj utakmici kompletni i bez pritiska igrali su bolje no u prvenstvu, a da su odlučnije ušli u utakmicu ne bi sigurno u prvih pola sata dopustili uvjerljivih i teško nadoknadivih 3:0, koliko je inkasirao Karlovac u razdoblju svoje bolje igre.

 

 

KARLOVAC 1919 - ZELINA 5:2 (3:0)
Karlovac - Gradski stadion,  teren 2. Gledatelja: 50. Sudac: Tino Krečak (V.Gortica).  Pomoćnici: Čužić, Marić
KARLOVAC 1919: Kapučija (41-Zorkić), Jurković (41-Baić), Šako, Jakovac, Mamić, Ljevar (51-Mance), Tonković (58-Rožić), Šprajcer, Popovački, Horvatin, Macut (41-Salopek). Trener: Goran Božić
ZELINA: Posavec (62-Delač), Kamenarić, Gegač, Litvić, Svornik, Papak, Rinkovec (41-Majcug), Batarilo (68-Grubeša), Pukšec (62-Kelić), Škrlec, Mačković. Trener: Mehmed Alibašić
STRIJELCI: 1:0 - Ljevar (4), 2:0 - Horvatin (14), 3:0 - Šako (30), 4:0 - Šprajcer (51-11M), 4:1 - Škrlec (56), 5:1 - Popovački (60), 5:2 - Mačković (67)

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba