NK ZELINA

Gusto na vrhu

05.10.2012.

Hrvatski Dragovoljac je pobjedom od 1:0 protiv Šibenika u prvoj utakmici osmog kola preuzeo drugu poziciju od Zeline s bodom zaostatka za vodećim Solinom i dva boda prednosti pred Bijelo crvenima. Rasplet vrha tablice bit će konačan tek nakon nedjeljnih utakmica. Lider iz Solina na svom travnjaku dočekuje u subotu Goricu, koja će imati vrlo težak zadatak za ostvarivanje pozitivnog rezultata. Solin ima jedan poraz, u prošlom kolu načeo ih je Vinogradar, dok Gorica s omjerom 3:3 ima promjenjivu sreću, mada se posljednjih dana žale na arbitre. Iznenađenjem na solinskom stadionu vinuli bi se velikogoričani prema vrhu, no domaćin želi poraz u Mladini preboljeti isključivo pobjedom. i egal bi ih ostavio na čelnoj poziciji.
Zelina je drugu poziciju prepustila Dragovoljcu koji ima i susret više, pa je to situacija u kojoj domaćin protiv fenjeraša Junaka ima priliku vratiti svoju poziciju na svoju adresu, međutim u slučaju poraza Solina, čak i zasjesti na najvišoj stepenici lige, što bi bio povijesni trenutak, a poklopio bi se s pedesetom ovogodišnjom utakmicom Zeline. Iz prikrajka prijeti i trenutno četvrti Radnik, no kod sesvečana je loša strana njihovih želja što igraju u gostima kod Rudeša i što imaju slabiju gol razliku od Zeline, pa vjerojatno priželjkuju poraz susjeda, kako bi u nedjelju mogli zadovoljstvo pronaći i u bodu. Dugopolje, kako bi se još više zakomplicirala situacija na vrhu, igra također kod kuće, protiv Imotskog. No, to ne znači nužno i tri boda, jer iznenadio ih je Vinogradar u četvrtom kolu, kao i Solin u prvom. No, kod Mosora prošlog su vikenda odnijeli za svaki pogodak po jedan bod. Lučko je također blizu vrhu, a baš oni dočekuju ranjeni Mosor, koji im je ujedno i susjed na tablici, pa bi razdvajanje bilo u bilo kojem slučaju osim remija. Vinogradar će nakon Solina pokušati bodovno osvojiti i primorca, u Mladini očekuju pobjedu bez iakkvih kalkulacija. HAŠK i Pomorac također su susjedi, jedan od njih bi koju stepenicu više, domaćin je s bodom u prednosti. Raspored utakmica OVDJE

Uoči susreta Zelina - Junak, na Gradskom stadionu bit će upriličena mala svećanost, na kojoj će zelinčani pozdraviti državne prvake, vatrogasce DVD-a Paukovec, koji su na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u zadru osvojili prvo mjesto u konkurenciji čak 246 ekipa! Paukovec je tako drugu godinu za redom državni prvak i predstavljat će našu domovinu na vatrogasnoj Olimpijadi u Francuskoj. Priznanje i čestitke u ime građana Svetog Ivana Zeline prenijet će gradonačelnik Vlado Žigrović, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Željko Lisičak, te kapetan NK Zelina Vedran Mesec.

 

 

 

Novosti

22.05.2024.

45 godina Radija Zelina

Sretan rođendan našem Radiju! više...

25.03.2024.

Konačno pobjeda

Gostujuća pobjeda za uspješnije proljeće više...

19.03.2024.

Prvi proljetni bod

Pličanić donio vodstvu, tu smo stali više...

19.03.2024.

Ne ide protiv Segeste

Segesta je ponovo pobijedila s četiri razlike više...

19.03.2024.

Posrtaj u Krapini

Loš proljetni start s porazom od Zagorca više...

Prijatelji kluba